Oameni faimoşi care au salvat vieţile unor oameni obişnuiţi - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Mulţi dintre actorii noştri preferaţi au înţeles ce înseamnă să salvezi vieţi, nu doar de pe platouirle de sfilmare, ci şi din viaţa de zi cu zi. Aflaţi în situaţia de a acorda primul ajutor, aceştia nu au pregetat şi au sărit în ajutor. Gestul lor este de luat în seamă.

Foto: Hepta.ro

În 2011, Kate Winslet (printre puţinii actori care au câştigat premii Oscar, Grammy şi Emmy) a salvat o femeie de 90 de ani dintr-un incendiu. Este vorba de Eve, mama magnatului Sir Richard Branson, pe care a reuşit s-o scoată din conacul cuprins de flăcări de pe insula Necker din Caraibe, unde se afla actriţa atunci când a izbucnit uraganul Irene.

Foto: Hepta.ro

Harrison Ford, neînfricatul din ”Blade Runner”, ”Star Wars” sau ”Witness” a fost de mai multe ori erou în viaţa reală, salvând, spre exemplu, în 2000, vieţile a doi excursionişti care s-au pierdut în pădure (unul dintre ei fiind extrem de dezhidratat) iar în 2001, ajutând la localizarea unui băieţel de 13 ani, care s-a rătăcit în Parcul Naţional Yellowstone (primul parc naţional din lume, aflat pe teritoriul a trei state federale nord americane).

Foto: Hepta.ro

În 2012, Jennifer Lawrence, vedeta din ”Hunger Games” a observat că o fată s-a prăbuşit pe trotuar în apropiere de casa ei. A sunat la 911 şi a ajutat-o pe tânără până când au sosit paramedicii. Jennifer Lawrence este cunoscută pentru implicarea ei socială, aceasta militând chiar anul acesta alături de actriţa Cameron Diaz şi cântăreaţa Adele la Women’s March din Los Angeles şi numărându-se printre primele actriţe de la Hollywood care au abordat problema diferenţelor de salarii între femei şi bărbaţi.

Foto: Hepta.ro

În 2012, actorul Dustin Hoffman (care a strălucit în filme precum ”Kramer vs. Kramer” sau ”Rain Man”) a văzut când un alergător s-a prăbuşit în Hyde Park din Londra şi i-a sărit în ajutor. A chemat în acelaşi timp paramedicii, care au reuşit să efectueze o procedură de urgenţă care i-a salvat omului viaţa.

Foto: Hepta.ro

Tom Cruise, agentul fără frică din ”Mission Impossible”, a fost martorul unei bătăi din 1996. Nu a găsit făptuitorul, dar a plătit factura de 7.000 de dolari pentru şederea victimei în camera de urgenţă.

Foto: Hepta.ro

În 2009, un fan i-a trimis lui Demi Moore un mesaj pe Twitter în care ameninţa că se sinucide. În loc să ignore mesajul, actriţa a contactat poliţia, care a reuşit să găsească sursa mesajului iar o dată ajunşi la casa internautului l-au luat pentru evaluare psihologică.

Foto: Hepta.ro

Jamie Foxx (recompensat cu Oscar pentru rolul lui din ”Collateral”) a acţionat ca un super-erou în ianuarie 2016, când un om de 32 de ani s-a prăbuşit cu maşina într-un şant de scurgere din apropierea casei lui. Foxx nu a ezitat să-l ajute pe omul care s-a rostogolit de câteva ori cu maşina înaintea ca aceasta să izbucnească în flăcări. L-a scos din maşina cuprinsă de flăcări şi l-a aşezat în siguranţă, cât mai departe de ea. Victima a suferit traume la nivelul capului, pieptului şi gâtului şi a fost arestată pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Foto: Hepta.ro

În 2012, un şofer adolescent s-a răsturnat cu maşina în faţa casei lui Patrick McDreamy (actorul din ”Grey’s Anatomy”). Actorul a reacţionat repede şi a chemat ambulanţa, rămânând lângă cel accidentat până când au sosit paramedicii.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO