Obiective turistice în Florența, orașul-muzeu al Italiei - LIFE.ro
Mergi la conținut

Florența este un adevărat muzeu în aer liber. Practic, pe orice străduță ai lua-o este imposibil să nu vezi vreo operă de artă din perioada Renașterii. Statui celebre, poduri vechi de secole, biserici impresionante, muzee cu lucrările celor mai de seamă pictori sau sculptori ai Italiei, străduțe pline de viață, palate cu grădini superbe – toate acestea fac din Florența una dintre cele mai mari atracții ale Italiei. Ponte Vecchio, “David” al lui Michelangelo, magnificul Dom – iată care sunt cele mai importante obiective turistice în Florența:

Obiective turistice în Florența: Catedrala Santa Maria del Fiore și Piazza Duomo

Catedrala Santa Maria del Fiore sau domul din Florența cea de-a doua biserică ca mărime din Italia, după Bazilica Sfântul Petru din Roma. Cel mai important obiectiv turistic din Florența, catedrala a fost construită între anii 1296 și 1436. Filippo Brunelleschi este celebrul architect care s-a ocupat de domnul impozant, unul din simbolurile orașului, dar și ale Italiei. Este impresionant felul în care arhitectul a proiectat acest dom uriaș, care are un design ingenios.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Kyk altyd om. #tuscanlight #firenze #duomofirenze

O postare distribuită de Marlette Compion-Venter (@marlettecv1) pe

Piazza Duomo și grupul de clădiri din această zonă este un obiectiv turistic de neratat, ce reunește cele mai de preț comori artistice ale Florenței. Astfel, aici puteți admira lucrări ale artiștilor renascentiști Ghiberti, Brunelleschi, Donatello, Giotto și Michelangelo. În Piazza Duomo se află un alt obiectiv turistic important al Florentei: Baptisteriul Sf.Ioan Botezătorul / Battistero di San Giovanni. Aceasta este cea mai veche clădire a orașului.

Obiective turistice în Florența: Piazzale Michelangiolo

Această piață ce domnește deasupra orașului este un punct de oprire pentru toate autobuzele turistice din Florența. Dacă vrei să vezi un apus superb și să te bucuri de panorama orașului de la înălțime, trebuie neapărat să ajungi și aici. Este locul perfect de unde poți vedea cât de impresionant este Domul lui Brunelleschi.

Obiective turistice în Florența: Galeria și Palatul Uffizi

Rar ai ocazia să vezi atâtea lucrări spectaculoase ca la Galeria Uffizi, în care se regăsește cea mai mare colecție de artă renascentistă din lume. Operele din secolele XIV –XVI includ picturi ale celebrilor Michelangelo, da Vinci și Botticelli. Palazzo degli Uffizi a fost construit între 1560 și 1580.

Obiective turistice în Florența: Piazza della Signoria și Loggia dei Lanzi

Piazza della Signoria atrage lumea în Florența încă din secolul al XIII-lea, fiind cea mai importanta piață a orașului. Plină de turiști, dar și de localnici, piața are în centrul său Fântâna Neptun, iar în lateral Palazzo Vecchio și Palatul Uffizi. Tot aici se regeseste o copie după celebra sculptură a lui Michelangelo – “David” (originalul poate fi văzut la Galleria dell’Accademia). În zonă se află și Loggia dei Lanzi, o galerie de artă outdoor care găzduiește câteva sculpturi remarcabile.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

#travelling #europe #italy #florence #piazzadellasignoria

O postare distribuită de Denys Yerchenko (@mindfreakdenny) pe

Obiective turistice în Florența: Palazzo Vecchio

Palatul a cărei construcție a început în secolul al XIII-lea este una dintre comorile orașului Florența. Este un loc istoric, în care mari politicieni florentini și-au desfășurat activitatea de-a lungul timpului. Aici se aduna poporul, atunci când liderii le comunicau ceva important de la balcoanele impozantului palat, azi sediul Primăriei.

Obiective turistice în Florența: Santa Croce

O adevărată capodoperă renascentistă, Santa Croce este și biserică, dar și mausoleu pentru figurile de seamă ale orașului. Odată ajunși aici, trebuie să admirați Capella Bardi, unde se află cele mai importante fresce ale lui Giotto, dar și Capella Peruzzi, care i-a inspirat pe Masaccio și Michelangelo. Tot aici mai puteți vedea lucrări ale lui Donatello sau Taddeo Gaddi. În zona de mausoleu, sunt mormintele lui Michelangelo, Galileo, Ghiberti, Gioacchino Rossini și Machiavelli.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

🔶 The Basilica of Santa Croce and its square in Florence 🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸 🔸 🔸 🔸 🔸🔸🔸 🔶 Piazza Santa Croce a Firenze 🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸 🔸 🔸 🔸🔸🔸🔸#tuscany #toscana #placetovisit #firenze #instatuscany #top_italia_photo #tesori_italiani #ig_tuscany #italianplaces #tuscanygram #italiastyle_toscana #loves_united_italy #volgotoscana #best_italiansites #scatti_italiani #infinity_italia #florence #loves_united_toscana #santacroce #visittuscany #toscana_super_pics #loves_toscana #travel #besttoscanapics #visititaly #visitflorence #pictureoftheday #photooftheday #toscana_amoremio #travelgram

O postare distribuită de Samuele 🤠 (@mr_ordinary_jones) pe

Obiective turistice în Florența: Ponte Vecchio

Unul dintre simbolurile Florentei, Ponte Vecchio este un pod medieval construit peste râul Arno. Plin de magazine și artiști ai străzii, podul îi atrage pe turiști într-un număr impresionant. Construit în secolul al XIV-lea, podul a fost făcut la cererea celebrei familii Medici, care avea nevoie de o legătură între reședința de la Palazzo Pitti și locul unde își desfășurau activitatea politica – Palazzo Vecchio.

sursa foto: istock

Obiective turistice în Florența: Palazzo Pitti și Grădinile Boboli

O zi petrecută la Palatul Pitti îți face un fel de rezumat al minunățiilor pe care Florența le are de oferit: o galerie remarcabilă, un palat al familiei Medici, artă florentină, muzee, istorie, apartamente regale și una dintre cele mai frumoase grădini din Italia. În “apartamentele regale” poți admira picturi realizate de Rafael, Tițian, Rubens sau Tintoretto.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Boboli garden #boboligardens #palazzopitti

O postare distribuită de @ manhattan67 pe

Obiective turistice în Florența: Muzeul Bargello

Unul dintre cele mai impresionante muzee din lume, Bargello găzduiește patru opere importante ale lui Michelangelo, dar și lucrări ale lui Donatello, Robbias, Cellini, Brunelleschi sau Ghiberti.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora