Obiective turistice în Frankfurt. Cum plănuiești o vacanță în Chicago de pe Main? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Când ne uităm ce obiective turistice sunt în Frankfurt, acest oraș vechi imperial, are cu ce se lăuda. Situat pe malul râului Main – de fapt, numele lui întreg este Frankfurt am Main – orașul reprezintă un important centru comercial și economic, dar și cultural, unul dintre cele mai mari târguri de carte din lume (Frankfurt Book Fair) având loc aici.

Orașul dominat de clădiri uriașe în cartierul bancar, are și un aer nord american, lucru care i-a adus poreclele Mainhattan sau Chicago de pe Main. Cu o clasificare frumoasă în top 10 cele mai bune orașe în care să locuiești, Frankfurt se laudă cu o serie de obiective turistice ce trebuiesc neapărat bifate:

  1. Obiective turistice în Frankfurt: Römerberg, centrul vechi al orașului

În inima orașului vechi, Römerberg este o piață cu formă neregulată, de jur împrejurul Fântânii Justiției. Nu numai că este cea mai pitorească piață publică din Frankfurt, dar este și cea mai aglomerată zonă pietonală ce găzduiește numeroase atracții turistice. Printre ele se numără multe magazine cu vedere deschisă, dar și cele 11 clădiri reconstruite în 1954 pe baza planurilor originale ce au fost scrise între secolele al 15-lea și al 18-lea. Casa istorică Wertheim a rezistat raidurilor aeriene din 1944 când mare parte din Frankfurt a fost distrus. Tot aici se mai găsește Sala Imperială (Kaisersaal), odată scena unor splendide banchete, biserica gotică St. Leonard ce datează din secolul al 14-lea, biserica St. Nicolas, sau Muzeul de Istorie cu unele dintre cele mai importante colecții culturale din epoca medievală și până în prezent.

Centrul vechi din Frankfurt, Foto: iStock

Citește și: Cele maifrumoase orașe din Germania

  1. Obiective turistice în Frankfurt: Muzeul District

Muzeul District din Frankfurt se găsește în cartierul de sud și reprezintă o colecție rară de muzee separate, unele fiind de talie mondială: Muzeul culturilor lumii, Muzeul sculpturilor antice, Muzeul arhitecturii germanice, Muzeul artelor aplicate și Muzeul de artă Städel.

  1. Obiective turistice în Frankfurt: Palm Garden

Cea mai mare grădină botanică din Germania se întinde  pe o suprafață de 54 de acri și se găsește în Frankfurt.

De la deschidere, din 1871, a atras unii dintre cei mai renumiți interpreți ai lumii, inclusiv pe Buffalo Bill care a venit aici în 1890 cu spectacolul său „Vestul Sălbatic”.

În acest loc minunat te vei putea bucura de plimbări cu barca, vei avea acces la un loc de joacă pentru copii, dar și la spații de picnic.

Grădina botanică din Frankfurt, Foto: iStock
  1. Obiective turistice în Frankfurt : Muzeul de istorie naturală Senckenberg

Este unul dintre cele mai mari muzee de istorie naturală din Europa. Împreună cu numeroasele expoziții legate de biodiversitatea planetei și evoluția organismelor, muzeul găzduiește cea mai mare expoziție a dinozaurilor mari din Europa. De asemenea, găzduiește cele mai mari colecții de păsări împăiate, dar și exponate care demonstrează evoluția umană.

  1. Obiective turistice în Frankfurt: Kleine Markhale

Piețele reprezintă cel mai adesea locul de unde poți să iei pulsul orașului, iar Frankfurt are o mulțime de astfel de locuri cu marfă vândută de producătorii locali. Una dintre cele mai importante piețe din Frankfurt datează din 1954 și se întinde pe o suprafață de 1500 de metri pătrați unde se găsesc peste 150 de magazine unde se vând cele mai fine produse din Germania. Este locul perfect unde să încerci faimosul Frankfurt Green Sauce, un condiment tradițional obținut din șapte ierburi, smântână și ouă.

  1. Obiective turistice în Frankfurt: Casa memorială și muzeul Goethe

Frankfurt a fost locul de nașterii lui Johann Wolfgang von Goethe. Casa Goethe reprezintă locul în care s-a născut și a trăit marele scriitor. Aici poți vedea totul: de la sufrageria în care stătea cu familia sa și până la camera lui de scris. Tot aici este și o expoziție, o galerie ce se întinde pe 14 camere și care cuprinde opere dintre cele mai importante scrise de Goete.

Casa Goethe
  1. Zoo Frankfurt

Peste 45 de animale din cel puțin 450 de specii diferite, Zoo Frankfurt acoperă peste 32 de acri de pământ. Înființată în 1858, Grădina Zoologică din Frankfurt este a doua ca mărime din Germania.

Fondată în 1858, este recunoscută pentru condițiile excelente pe care le oferă animalelor, iar aici pot fi incluse, in casa unică Grzimek,  exponate din fauna diversă a Madagascarului. Exotarium este un alt centru de interes ce înfățișează animale din diferite regiuni climaterice, chiar și cele ce fac parte din viața marină, reptile și crocodili. Maimuțelor din această grădină zoologică li s-a construit un habitat unic cu elemente din jungla autentică.

Zoo Frankfurt, Foto: iStock
  1. Clădirea Operei

În inima orașului se află clădirea Operei care a fost construită în 1880 înr-un stil italiano-renascentist. Astăzi este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Frankfurt. Distrusă în timpul celui de-al doilea război mondial, a fost reconstruită și redeschisă în 1981, fiind unul dintre cele mai importante locații de concerte ale orașului.

Obiective turistice în Frankfurt: Opera House, Foto. iStock
Obiective turistice în Frankfurt: Opera House, Foto. iStock

Pe lângă aceste obiective turistice, mai poți vedea în Frankfurt Catedrala St. Bartholomew, Muzeul de artă modernă, The Hauptwatche (tradus literarar înseamnă primul gardian) sau Turnul Eschenheimer (cea mai frumoasă relicvă a vechilor ziduri ale orașului, construite la începutul anilor 1400).

oObiective turistice în Frankfurt: Eschenheimer Turm, foto: iStock
oObiective turistice în Frankfurt: Eschenheimer Turm, foto: iStock
Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora