fbpx

Căutare

Share this article

O insulă atât de mică precum Malta este extrem de atrăgătoare prin multitudinea de obiective turistice pe care le oferă. De la ruine antice, la orașe încântătoare și până la plaje absolut minunate, sunt numai câteva dintre atracțiile acestei insule.

Malta este locul care oferă obiective turistice pentru toate tipurile de vizitatori, de la cei care doar vor să se relaxeze la malul mării, la cei în căutarea unei atmosfere romantice și până la pasionații de istorie.

Obiective turistice în Malta: Golful Mellieha

Golful Mellieha este cea mai lungă și mai cunoscută plajă cu nisip din Insulele malteze. De-a lungul plajei sunt multe cafenele și bistrouri unde te poți bucura de o gustare și o băutură într-o pauză relaxantă pe malul mării. Într-o plimbare de 15 minute pe jos, poți urca dealul spre orașul Mellieha, o așezare pitorească impresionantă. Alte atracții din apropiere sunt satul Popeye și restauratul turn St. Ahatha ce datează din secolul al VII-lea.

Obiective turistice în Malta: Citadella

Pe insula Gozo și în interiorul orașului Victoria se află un exemplu uimitor de arhitectură veche, Citadella. A fost principala fortificație a localnicilor timp de secole întregi. Prima dată când a fost construită cetatea, se întâmpla undeva în jurul anului 1500 ÎHR, iar lucrarea a fost continuată de fenicieni și romani. Astăzi, pasionații de istorie sunt invitați să descopere vechea cetate după metereze și tuneluri. Priveliștea de la Citadela este una ce nu trebuie ratată, mai ales la apus.

Obiective turistice în Malta: Hypogeum

Hypogeum situat în orașul Paola reprezintă singurul templu preistoric sub pământ din lume. Templul estre format din holuri, camere și pasaje săpate în stâncă. Deși inițial a fost un sanctuar, a devenit o necropolă în timpurile preistorice. Complexul este grupat pe trei niveluri, iar cea mai adâncă încăpere se află la aproximativ 10 metri sub pământ. Doar un număr limitat de vizitatori poate avea acces o dată și e nevoie de 2-3 săptămâni de așteptare pentru un bilet.

Obiective turistice în Malta: Golful Laguna Albastră

Descoperit pe micuța insulă Comino, între Malta și Gozo, Laguna Albastră este locul perfect pentru o escapadă ca în filme. Insula este atât de mică încât nu poate primi nici o mașină. În mare parte este nelocuită și doar un singur hotel a fost construit aici. Majoritatea oamenilor ajung aici cu bărcile, într-o vizită de o zi în lagună. Apa de culoare turcoise și nisipul alb fac ca această plajă să fie una dintre cele mai căutate din lume.

Obiective turistice în Malta: Golden Bay

Golden Bay este una dintre puținele plaje cu nisip din nord-vestul coastei malteze, dar și una dintre cele mai populare. Încă de la prima oră a dimineții șezlongurile și umbrelele își așteaptă oaspeții veniți să se relaxeze la soare. Iar seara, cluburile pe plajă și hotelul mare de alături, sunt gata să-i primească pe turiști.

Obiective turistice în Malta: Marsaxlokk

Pitorescul sat pescăresc se află la numai 30 de minute cu autobuzul de Valleta. Autobuzul reprezintă probabil cea mai bună variantă de a ajunge aici deoarece acest loc este extrem de cunoscut pentru faptul că e foarte dificil de parcat în împrejurimi. Satul este plin de viață, iar prin piața sa colorată plimbarea este cea mai bună metodă de a experimenta. Nu e nimic mai frumos decât să iei masa la unul din restaurantele din zonă și să privești bărcile colorate ale pescarilor din sat, ce așteaptă să iasă în larg.

Obiective turistice în Malta: Mdina

Mdina este un oraș antic înconjurat de ziduri, locuit și fortificat pentru prima dată de fenicieni în anul 700 îHr. O fortificare mai puternică a fost făcută de arabii din Malta și de cuceritorii veniți din Normandia.
După sosirea Cavalerilor Ospitalieri în Malta, la mijlocul anilor 1500, importanța orașului Mdina ca scaun al puterii, a scăzut drastic. Ceea ce a fost cândva vechea capitală a Maltei, a devenit un oraș tăcut, aproape un oraș fantomă.

Astăzi, majoritatea palatelor ce aparțineau vechilor aristocrați sunt restaurate și numai turiștii aduc viață acestui oraș locuit de numai 300 de oameni.

Obiective turistice în Malta: Catedrala Sf. Ioan

Situată în capitala Maltei, în Valleta, catedrala Sf. Ioan reprezintă un exemplu important de arhitectură Baroque. Exteriorul său este foarte înșelător, aducând mai degrabă cu un fort, însă, odată intrat în catedrală, vei descoperi cu totul altceva: ornamente decorative și piese de artă prețioase. Poate cea mai cunoscută piesă este „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul” a lui Caravaggio.

Catedrala a fost comandată spre construcție în 1572 și era destinată a fi biserica Cavalerilor Sfântului Ioan, un ordin nobil format din fiii unora dintre familiile conducătoare ale Europei. Cavalerii au apărat Malta împotriva invaziei otomane și au construit apoi orașul Valletta și catedrala.

Templele Hagar Qim și Mnajdra

Templele preistorice  Hagar Qim și Mnajdra se află în sudul coastei malteze, cocoțate pe o stâncă și cu vedere la insula Filfla. Templele datează din anii 3600-3200 îHr. Hagar Qim este format dintr-o serie de camere ovale interconectate, fără un aranjament uniform și diferă de celelalte temple malteze, prin lipsa unui plan regulat. Mnajdra se află la 700 de metri de templul Hagar Qim și este mult mai elaborat.  Există trei temple unul lângă altul, fiecare cu plan și o orientare diferită, iar priveliștea mării de sub templu este una spectaculoasă.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO