Obiective turistice în Valencia, oraşul care te impresionează la fiecare pas - LIFE.ro
Mergi la conținut

Obiective turistice în Valencia, oraşul care te impresionează la fiecare pas

Bioparcul din Valencia nu are cuşti sau grilaje, protecţia vizitatorilor fiind realizată prin bariere naturale precum mici prăpăstii, stânci, poduri sau râuri. Aşa se face că te poţi plimba liniştit pe o alee şi te trezeşti că priveşti direct în ochi, fără vreun geam sau plasă între voi, o hienă sau poate o panteră.
Share this article

Nu poţi să vorbeşti despre Spania fără să pomeneşti de Valencia, al treilea oraş ca mărime din Peninsula Iberică şi locul de joacă al arhitectului Santiago Calatrava. Aşa cum Antoni Gaudi şi-a pus amprenta asupra Barcelonei, aşa a făcut Calatrava cu Oraşul Artelor şi Ştiinţelor.

Valencia este un oraş fermecător şi primitor, în care te simţi ca acasă de când pui piciorul în el. Un amestec romantic de vechi şi nou, de care poţi să te bucuri prin plimbări lungi pe străduţe, printr-un vin băut la o terasă cochetă în centrul vechi – şi sunt destule din care să alegi sau printr-o paella la unul dintre restaurantele de pe faleză. Dar este neapărat să ştii şi care sunt principalele obiective turistice în Valencia pentru că rişti să regreţi dacă părăseşti oraşul fără să vezi ce are el mai bun.

Ciudad de las Artes y las Ciencias (Oraşul artelor şi ştiinţelor) este simbolul Valenciei deşi este cel mai nou obiectiv turistic remarcabil de aici. Este, în fapt, un centru gigantic de activităţi căruia merită să îi dedicaţi o zi întreagă dacă vă permite timpul. Format din 6 zone principale – Hemisferic, Muzeul Ştiinţelor, Oceanografic, Palatul Artelor, Umbracle şi Agora – Oraşul artelor şi ştiinţelor este un loc spectaculos şi interactiv, ce cucereşte atât piticii fără răbdare, cât şi adulţii care cred că le-au văzut pe toate.

Hemisfericul este “ochiul înţelepciunii”, prima clădire ridicată aici în 1998, unde poţi urmări proiecţii în sistem 3D, IMAX şi proiecţii digitale ale unor filme menite să ne lămurească mai bine referitor la modul în care funcţionează Universul, Pământul şi natura.

Muzeul Ştiinţelor este menit să stimuleze curiozitatea şi gândirea critică. Prezintă expoziţii dedicate tehnicii şi ştiinţei într-un mod prietenos, interactiv, pe înţelesul oricui. Aici “este interzis să nu atingi, să nu simţi şi să nu gândeşti.”

Oceanograficul este cel mai mare din Europa şi prezintă cele mai reprezentative vietăţi din principalele ecosisteme marine din lume. Tot aici există şi un restaurant subacvatic, dar şi un Delfinariu, unul dintre cele mai mari din lume.

Palatul Artelor Regina Sofia este un spaţiu modern, avangardist dedicat evenimentelor culturale de mică şi mare anvergură. Are 4 săli dedicate manifestărilor culturale de toate formele, de la teatru la operă, de la balet la concerte moderne.

Umbracle este o grădină spectaculoasă, de peste 17.000 de metri pătraţi, cu vegetaţie mediteraneană şi tropicală, cu o expoziţie de sculptură contemporană şi o esplanadă cu vedere asupra tuturor clădirilor din Oraşul artelor şi ştiinţelor.

Agora este cea mai nouă construcţie de aici şi a fost gândită ca un spaţiu versatil, capabil să adăpostească de la convenţii şi congrese la concerte şi expoziţii.

Preţul biletelor variază de la 6,20 euro (preţul pentru un copil) pentru accesul în Muzeul Ştiinţelor la 29,10 euro pentru accesul la toate cele 3 obiective de vizitat: Oceanografic, Muzeul Ştiinţelor şi Hemisferic.

Bioparcul este în top când vine vorba de obiective turistice în Valencia. Este una dintre cele mai mari grădini zoologice din Europa, dar se remarcă prin faptul că a fost construită astfel încât să respecte habitatul natural al animalelor şi păsărilor găzduite aici. Întins pe o suprafaţă mai mare de 100.000 de metri pătraţi, Bioparcul din Valencia nu are cuşti sau grilaje, protecţia vizitatorilor fiind realizată prin bariere naturale precum mici prăpăstii, stânci, poduri sau râuri. Aşa se face că te poţi plimba liniştit pe o alee şi te trezeşti că priveşti direct în ochi, fără vreun geam sau plasă între voi, o hienă sau poate o panteră.

Maimuţele şi lemurii îşi fac drum printre picioarele tale, la propriu, dacă ai noroc poţi să mângâi o girafă mai curioasă iar leneşii, ei, leneşii fac ce ştiu ei mai bine: se mişcă încet şi provoacă hohote de râs.

Copiii sub 4 ani au acces gratuit, copiii plătesc 18 euro pentru intrare, iar adulţii, 23,8 euro.

Catedrala din Valencia a fost construită în secolul al XIII-lea pe locul unei vechi moschei. Remarcabilă este combinaţia de stiluri arhitectonice: gotic, baroc şi câteva elemente din stilul corintic. Aici se poate găsi un artefact cu o poveste impresionantă, un pocal numit Santo Caliz despre care se spune că ar fi Sfântul Graal. Pocalul a fost ascuns foarte multă vreme într-o mănăstire din nordul Aragonului şi a fost adus aici în 1437, când a fost aşezat într-o raclă pentru a putea fi observat de toţi vizitatorii. Specialiştii spun că datează din secolul I î.H. şi provine din Antioch sau Alexandria.

Mercado Central (Piaţa Centrală) a fost construită la începutul secolului XX. Are 8.000 de metri pătraţi şi este dominată de un dom din sticlă decorat cu vitralii. Găseşti aici produse locale tradiţionale, foarte proaspete şi în majoritate organice. Atenţie, duminica piaţa este închisă, iar în timpul săptămânii programul de funcţionare este între 7.30 şi 14.30.

Turnurile Serranos au făcut parte din cele 12 porţi ale zidurilor care apărau în trecut oraşul în faţa invadatorilor. Construite în secolul al XIV-lea, au formă pentagonală şi sunt decorate cu modele gotice. Turnurile au funcţionat o perioadă îndelungată şi ca închisoare, lucru ce le-a salvat, de altfel, de la demolare în 1865, când zidurile oraşului au fost îndepărtate. În timpul Războiului Civil aceleaşi turnuri au folosit ca adăpost pentru operele de artă aduse de la Muzeul Prado din Madrid. Ca să urci în ele şi să admiri priveliştea trebuie să plăteşti 2 euro.

Lonja de la Seda (Bursa Mătăsii) este o capodoperă arhitectonică a stilului gotic. Din 1996 aceasta face parte din Patrimoniul Universal UNESCO şi este una dintre cele mai impresionante clădiri în stil gotic, fără influenţă religioasă, din spaţiul mediteranean. Bursa Mătăsii este compusă din 3 clădiri: Turnul princial, Consulatul Mărilor şi Sala contractelor şi o grădină denumită Curtea cu portocali. Este un ansamblu de simboluri, cu o mulţime de coloane ce reprezintă copacii ce se îndreaptă spre cer, 40 de busturi ale împăraţilor romani şi alte personalităţi ale vremurilor trecute, 28 de gargui gotici şi un acoperiş din lemn ce provine de la fosta primărie a oraşului. 2 euro este biletul de intrare aici.

Grădinile Turia sunt, în fapt, un parc ce se întinde pe o lungime de 9 kilometri, construit în stil maur pe albia râului ce traversa pe vremuri oraşul. În 1957 inundaţiile au făcut prăpăd în Valencia, aşa că autorităţile au decis să mute cursul râului. Albia a fost refăcută şi acoperă toate cerinţele locuitorilor, de la piste de biciclete şi piste pentru alergători la terenuri de sport (fotbal, rugby, baschet), grădini de flori şi locuri de joacă.

Plaja. Da, plaja trebuie să apară pe lista cu principalele obiective turistice în Valencia. N-ai cum să ajungi aici şi să nu mergi la plajă, fie că este vreme de stat la soare sau doar ca să te duci să simţi nisipul fin sub picioare. Pregăteşte-te pentru un peisaj impresionant. Plaja este atât de lată încât rişti să te plictiseşti până ajungi la apă dacă nu te laşi subjugat de frumuseţea ei. Promenada se întinde pe aproximativ 15 kilometri şi găseşti restaurante care mai de care mai îmbietoare.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora