Căutare

Share this article

Dacă vârsta pe care o arată buletinul tău începe cu 3, te felicităm: ai ajuns în acea etapă a vieţii în care toate lucrurile sunt mai aşezate, mai clare. Dar eşti şi în acea etapă în care e bine să te iubeşti din ce în ce mai mult, aşadar să îţi ai tot mai bine de grijă. Şi părul tău are nevoie de ceva mai multă atenţie.

Ca să aflăm cum ne îngrijim mai bine părul, am întrebat profesioniştii. Arabella Zadic, stilist Wella Professionals ne explica: „uneori, după 30 de ani, pot apărea probleme multiple: o cădere masivă a părului după o sarcină sau din cauza unui grad crescut de stres, probleme hormonale şi, în cel mai rău caz o alopecie androgenetică ( 1% din femei suferă de aceasta tulburare internă cauzata de DHT – dihidrotestosteron).”

Nu vrem să te speriem sau să îţi dam bătăi de cap, însă e important să reţii că structura firului de păr se modifică din cauza diferitelor procese chimice, mecanice şi termice la care acesta este supus. De aceea, e bine să ţii cont de sfatul stilistului când îţi alegi produsele de îngrijire a părului. Recomandarea mea: gama Age Care de la Wella Professionals. Produsele sunt special create ca să lupte pentru păstrarea unui păr mai tânăr, mai puternic, mai suplu.

„Produsele de îngrijire bine alese stimulează circulaţia sangvină la nivelul capilarelor şi hrănesc foliculul firului de păr, astfel încât acestea să crească fire sănătoase şi rezistente, bine ancorate. Orice tratament se urmează, trebuie să respectăm o durată de cel puţin o lună de zile, pentru eficienţă maximă”, ne recomandă stilista.

Şi odată ce ai trecut de 30 de ani e mai simplu să ţii minte că trebuie să ai grijă de tine, pentru că lucrurile cu adevărat importante sunt mai clare.  

 

 

 

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO