Părul vopsit – sfaturi pentru îngrijirea de vară - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Un păr vopsit înseamnă un păr cu nevoi speciale. Vrei să îl păstrezi mereu sănătos şi strălucitor? Atunci ai nevoie de produse de îngrijire dedicată. Iată ce sfaturi îţi dă în acest sens Arabella Saulig, trainer the Studio şi membru al echipei Wella Professionals:

„Pentru a îngriji corect un păr vopsit, este nevoie în primul rând să apelăm la o linie specială,  care conţine ingredientele necesare nevoilor pe care le are acest tip de păr. Este important să înţelegem faptul că o dată ce l-am vopsit, părul îşi schimbă structura complet şi are astfel nevoi diferite faţă de cele ale unui păr natural, netratat chimic.

Linia Brilliance Color de la Wella Professionals conţine vitamina  E (un puternic antioxidant),  care protejează împotriva radicalilor liber, Pantenol (vitamina hidratantă) şi acid glioxilic (ce ajută la menţinerea culorii în timp)”.

Nici procesul de curăţare  nu se face la întâmplare. „În primul rând spălăm părul cu şamponul Brilliance Color – există două variante: pentru fir mediu spre subţire şi pentru firul mediu spre gros. Important este să alegem şamponul potrivit, pentru că au consistenţă diferită, iar proporţia de concentraţie a substanţelor active diferă între cele două. Astfel, dacă avem mai degrabă un fir subţire, apelăm la şamponul pentru fir mediu spre subţire, pentru a păstra efectul soft, fără să-l încarce”, spune stilistul Wella.

„Şamponăm bine, insistând în mod special pe zona de contur, efectuând un uşor masaj circular cu buricul degetelor, apoi clătim din abundenţă. Tamponăm uşor părul cu un prosop, apoi aplicăm pe lungimi, evitând scalpul, fie un conditioner (balsam) Brilliance Conditioner, fie  masca Brilliance Mask.

Conditionerul este de recomandat persoanelor care se spală ceva mai des (1-3 zile) sau au un fir mai subţire, iar masca, fiind mai intensă, este recomandat să fie folosită de persoanele cu firul mai gros şi uscat sau care au un ritm de spălare de până la 5 zile”, adaugă aceasta.

Pe lângă consistenţa diferită, masca necesită durata de acţionare pe păr de 5 minute, pe când conditioner-ul, după ce se aplică, se poate clăti imediat. Ambele tratamente, o dată aplicate, se distribuie uniform pe lungimi şi se piaptană uşor pentru a descurca părul.

Se clăteşte din nou foarte bine, după care, opţional, se poate folosi şi un produs ce nu se clăteşte şi oferă un plus de protecţie, lăsând părul mătăsos – Brilliance Leave in Balm. Acesta ajută în mod special părul care îşi pierde repede culoarea de pe lungimi.

„Lăsând leave-in ul pe păr, putem acum usca lejer sau apela şi la un produs de styling, de preferat cu protecţie împotriva razelor UV, ce pot afecta intensitatea şi durabilitate”, încheie stilistul Wella Professionals.

Mai mult, toate produsele au şi un efect de reducere a încărcării electrostatice.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO