Pentru un somn ca în puf: în ce ar trebui să dormim - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Ce trebuie să facem pentru a avea un somn ca în puf? Se spune că o treime din viață o dormim. Prin urmare, ar trebui să alegem îmbrăcămintea de noapte cu aceeași grijă cu care ne alegem hainele pentru muncă, sport sau timp liber. Pijamalele alese necorespunzător pot afecta calitatea somnului și prin urmare sănătatea.

Atunci când ne alegem o pijama de damă ar trebui să luăm în considerare nu doar croiala conform ultimelor tendințe, dar și materialul din care sunt confecționate. Dacă vom alege materiale artificiale, vom transpira mai ușor și ne vom trezi cu o stare neplăcută care ne poate afecta întreaga zi. Dacă însă alagem materiale naturale și respirabile precum bumbacul, viscoza, modalul sau bambusul, ne vom trezi foarte confortabil și odihnite.

Sutienul nu aparține patului

Sutienul, fie el întărit sau neîntărit, ne ajută să ne modelăm decolteul pe timp de zi și oferă sânilor sprijinul necesar. Noaptea, la fel ca întregul corp, sânii au nevoie de odihnă și regenerare. Prin urmare, trebuie să le oferim cât mai multă libertate si confort. Ce se întâmplă însă dacă aveți sâni mai voluptuoși care necesită pur și simplu sprijin chiar și în timpul somnului?

În acest caz, asigurați-vă că alegeți cea mai confortabilă opțiune. Sutienul în care dormiți trebuie să fie dintr-un material elastic, respirabil, care să se adapteze cu ușurință corpului, fără să vă jeneze. Cel mai potrivit material, este, desigur, bumbacul de calitate. De asemenea, optați pentru cupe fără armături sau balene. Balenele clasice sau laterale ar putea să ofere o poziție inconfortabilă sânilor pe timp de noapte, să vă provoace vânătai și probleme de sănătate. Evitați și închiderea cu cârlige, alegând mai degrabă un sutien pe care efectiv îl imbrăcați pe deasupra capului.

Femeile care alăptează trebuie să acorde o atenție specială sânilor. În primele luni după naștere, laptele se scurge adesea spontan, atât în timpul zilei, cât și în timpul nopții. Prin urmare, este recomandat să purtați un sutien pentru alăptare în timpul somnului și să introduceți în el pernițe absorbante, care vor împiedica scurgerea laptelui pe pijamale. În primele săptămâni de alăptare, încercați să evitați balenele pentru că acestea pot apăsa glandele mamare și pot provoca inflamații neplăcute și dureroase sânilor. Dacă vă simțiți inconfortabil fără balene, atunci optați pentru un sutien cu balene moi din gel care nu vă va deranja.

Citește și: Cele mai sănătoase poziții de dormit și trucuri pentru un somn odihnitor în funcție de alegerea ta

Confort în chiloți sau fără

Pentru sănătatea noastră, cel mai bine este să dormim fără lenjerie intimă. Cu toate acestea, dacă preferați să purtați lenjerie intimă în timpul somnului sau pur și simplu aveți nevoie neapărat, alegeți chiloți din materiale naturale precum bumbacul organic sau bambusul, care au croieli confortabile. Modelele clasice sau tip francez acoperă fesele, lasă suficient spațiu pentru zona intima, ajutând circulația aerului. Evitați chiloții prea strânși în zona inghinală Acest lucru, poate preveni micozele și infecțiile vaginale.

Majoritatea femeilor poarta chiloți în timpul menstruației pentru a atașa absorbantul sau ca o protecție pentru tampon. Dacă nu folosiți niciuna din aceste două opțiuni, puteți alege chiloții menstruali pentru timpul nopții. Sunt fabricați din materiale naturale plăcute și datorită croielii speciale, părțile absorbante absorb ușor lichidul și îl distribuie uniform. Nu trebuie să vă temeți de scurgeri neplăcute. Partea absorbantă este creată din materiale speciale care împiedică dezvoltarea bacteriilor și a mirosurilor neplăcute. Chiloții menstruali sunt astfel o opțiune complet igienică.

Chiloti menstruali Eco Moon

somn ca în puf
Pentru un somn ca în puf: în ce ar trebui să dormim – chiloți menstruali Eco Moon

Pijamalele perfecte pentru un somn perfect

Pentru un somn ca în puf: în ce ar trebui să dormim – pijamalele perfecte pentru un somn perfect

O pereche de pijamale de damă plăcută și confortabilă stă la baza unui somn sănătos și de calitate. Adesea, ajungem să alegem pijamale care doar arată bine și sunt la modă, dar nu sunt cele mai potrivite piese pentru dormit. În acest caz, tendințele nu ar trebui să aibă o prioritate mai mare decât confortul. Optați pentru haine mai largi, chiar și cu o mărime mai mare decât purtați de obicei.

Alegeți pijamalele și în funție de sezon, corpul având nevoi diferite vara în comparație cu iarna spre exemplu. În perioadele mai reci, pijamalele lungi din flanel vă vor ține de cald. Puteți purta și șosete de dormit, cele din lână naturală vă protejează de frig garantat.

În lunile de vară este recomandat să dormiți în cele mai ușoare și respirabile materiale posibile. De aceea, nu trebuie să vă lipsească o pijama din bumbac sau din vâscoză. Ambele materiale sunt foarte confortabile, excelează în absorbția perfectă și permit corpului să respire. Satinul, este de asemenea, unul dintre cele mai căutate materiale pe timp de vară. Este plăcut, răcoros și confortabil.

Set pijama Abbey

Pentru un somn ca în puf: în ce ar trebui să dormim – set pijama Abbey

Un accesoriu de noapte indispensabil este un halat de baie. Și pe acesta, alegeți-l în funcție de sezon. Iarna, optați pentru un micropluș stufos care vă va încălzi. Halatul de baie clasic vă usucă după duș sau baie. Și evident, nu trebuie să ratați un halat de vară din vâscoză sau satin pe care să-l aruncați pe dumneavoastră dimineața în timp ce vă bucurați de ceașca de cafea.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO