Căutare

Share this article

Nu-i așa că ai zeci de cărți în stare bună și te întrebi unde poți dona cărți? Iată câteva idei, oameni și locuri, unde pot ajunge volumele tale. Atenție! Campania este activă, iar centrele (citește până la final!) încă așteaptă donații. 🙂

Mai mult de 1.000 de volume, obținute exclusiv din donații, au completat două biblioteci ale unui centru educațional social din Clinceni, Hero Afterschool, prin Campania Dăruiește o lume de basm, care a ajuns până acum în 9 biblioteci și a dăruit mai bine de 6000 de cărți.

Pe lângă volumele donate de copii, părinți și companii generoase, au fost aduse aici și cărți oferite de magazinul caritabil SocialXChange din sectorul 6, București.

Copiii aflați în risc de abandon școlar din Clinceni au acum acces la cărțile, care îi ajută la școală și să evadeze într-o lume mai bună.

Campania Dăruieşte o lume de basm este o iniţiativă lansată în decembrie 2018 de Asociaţia Kineto Bebe, Asociația EMOVERE și Grădiniţele Butterfly, cu susținerea Itsy Bitsy FM.

Două biblioteci au fost create la Hero Afterschool Clinceni, în urma Campaniei „Dăruiește o lume de basm”

În campanie au fost create 10 biblioteci pentru copii și adulți. Această inițiativă socială se bazează exclusiv pe donațiile copiilor, părinților și companiilor private, în fiecare lună având alături din ce în ce mai mulți oameni.

Cu ajutorul lor au fost construite biblioteci la: Școala de la Ștefăneștii de Jos, la secția de pediatrie a Spitalului din Curtea de Argeș, la Colegiul Gimnazial Basarab I şi la singurul Club de Lectură din acest oraș, la Centrul Focus din Constanța, la Centrul Generații coordonat de Fundația Regală Margareta a României și acum la Hero After School Clinceni.

Unde poți dona cărți?

Din luna august 2019 campania are sprijinul magazinului caritabil SocialXChange din sectorul 6, proiect al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, care va dona cărți la fiecare bibliotecă următoare.

Hero Afterschool este un proiect social educațional, care s-a născut în urmă cu 8 ani, când Melania Medeleanu a creat aici un spațiu educațional în care copiii aflați în risc de abandon școlar învață, mănâncă, au parte de susținerea cadrelor didactice și a voluntarilor din proiect. Cu implicarea Primăriei Clinceni și a Liceului Sportiv Clinceni numărul copiilor beneficiari a ajuns la 166, ceea ce înseamnă că proiectul acoperă doar o parte din nevoile comunității. Beneficiarii programului din anii anteriori, părinți ori copii, sunt acum voluntari aici.

Copiii Hero Afterschool Clinceni și cărți din Campania „Dăruiește o lume de basm”

Campania Dăruiește o lume de basm adună în fiecare lună donații de la alți copii și adulți generoși, arătând că generozitatea este o calitate pe care o putem manifesta tot anul și că nevoia de lectură și cărți există în toate mediile, chiar dacă unii copii sunt mai puțin norocoși.

Campania este sprijinita de Itsy Bitsy FM si 4Colours.

Cei care vor să participe la construirea altor biblioteci sociale Dăruiește o lume de basm pot alege cărţile în stare bună, care nu le mai sunt de folos şi să le aducă la una dintre adresele de mai jos: Grădinițele Butterfly Aviației, Băneasa sau Cosmopolis; la Centrele KinetoBebe Moșilor, Nord (Intrarea Catedrei nr.2, Sector 1) sau Sud (Șoseaua Olteniței nr. 87-99, Sector 4).

 

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO