Pisici care nu lasă păr - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Pisicile sunt considerate de mulți animalele de companie ideale: sunt prietenoase, jucăușe și își adoră stăpânii. Noi îți prezentăm câteva rase de pisici care nu lasă păr: unele cu blană pufoasă și frumoasă, altele acoperite doar de un puf fin. Pentru mulți a trăi cu o pisică în casă nu e o opțiune din cauza părului pe care îl lăsă. Cu rasele de mai jos nu trebuie să mai ai grija asta.

Rase de pisici care nu lasă păr:

Pisica Sphynx

sursa foto: iStock

Dacă vreți să fiți siguri că nu veți avea păr de pisică în casă, atunci pisica Sphynx este alegerea ideală. Deși mulți nu pot trece peste aspectul ei de “extraterestru”, cei care o primesc în familiile lor ajung să se îndrăgostească pur și simplu de ea. Rasa de pisici Sphynx este cea mai celebră dintre pisicile fără păr. Totuși, pisicile Sphynx nu sunt chiar complet lipsite de păr: acestea au un puf fin și plăcut la atingere care le acoperă toată pielea. Această rasă a apărut ca urmare a unor împerecheri de pisici pară pțar (apărute prin mutații genetice) cu pisici din rasa Rex.

Pisica Sphynx are pielea zbârcită, însă caldă și catifelată la atingere. Sunt pisici pretențioase din punct de vedere al sănătății: sunt foarte sensibile la frig, au adesea probleme cu inima și probleme respiratorii.

Pentru că nu au pțr suficient încât să absoarbă uleiurile produse de piele, pisica Sphynx trebuie spălată mai des. Este o pisică inteligentă, curioasă și amuzantă. Este prietenoasă și adoră compania oamenilor.

Pisica Donskoy

sursa foto: iStock

O altă pisică pentru care nu trebuie să vă faceți griji în privința căderii părului este Donskoy. Deși poate fi ușor confundată cu Sphynxul, pisica Donskoy face parte, de fapt, din altă rasă. Ca și Sphynxul, pielea ei este ridată, însă foarte mătăsoasă la atingere. Pielea pisicii Donskoy este foarte caldă la atingere, temperatura ridicată a corpului ajutând-o să evite o parte din problemele respiratorii pe care le are Sphynxul.

Inteligență, curioasă și dornică să primească multă atenție, pisicii Donskoy nu îi place să fie lăsată singură. Este foarte prietenoasă, atât cu oamenii, cât și cu celelalte animale. Pentru că pielea lor transpiră exact ca a oamenilor, au nevoie de curățare zilnică, cu un burete.

Pisica Cornish Rex

sursa foto: iStock

Spre deosebire de Sphynx și Donskoy, pisica Cornish Rex are blană, însă face parte din categoria de pisici care nu lasă păr.

Blana ei e scurtă și moale, iar acest lucru îi creează probleme: nu o protejează de razele soarelui, așa că e de preferat să stea mai mult în casă.

Este o pisică independentă, curioasă, jucăușă și inteligența. Poate fi învățată trucuri și convinsă să meargă în lesă. Mulți spun că ar putea fi comparată cu un câine: îi place să aducă înapoi obiectele care sunt aruncate. Are nevoie de atenție și afecțiune. Este activă și nu îi place să stea locului.

În general, pisica Cornish Rex este o pisică sănătoasă, însă poate suferi de  cardiomiopatie hipertrofică și luxații patelare.

Pisica Peterbald

sursa foto: iStock

Peterbald face și ea parte din cele mai populare rase de pisici care nu lasă păr. A apărut în urma împerecherii pisicii Donskoy cu Oriental Shorthair. Majoritatea pisicilor din rasa Peterbald au pielea acoperită de un puf fin. Lipsa blănii le face la fel de vulnerabile în fața frigului ca și pisicile Sphynx: sunt sensibile și pot răci ușor.

Pisica Peterbald este foarte prietenoasă și se înțelege foarte bine cu toți membrii familiei, chiar și cu câinii. Are nevoie de atenție și își iubește foarte tare stăpânii.

Este de preferat ca pisica Peterbald să trăiască în casă, pentru a evita atât frigul, cât și căldura.

Pisica Javaneză

Pisica Javaneză nu îți va umple casa de păr, deși este acperită de o blană frumoasă. Adoră compania omului, pe care îl urmează peste tot. Miaună și ține să își spună părerea despre orice, fiind o pisică foarte comunicativă.

Rasa Javaneză poate fi ușor de dresat. Această pisică prietenoasă și inteligentă este foarte gurmandă și are tendințe de îngrășare, așa că trebuie să aveți grijă mare la alimentație. Blana lor este ușor de îngrijit, având nevoie de o periere săptămânală. Este, în general, o pisică sănătoasă.

Pisica Bangaleză

sursa foto: iStock

Cei care își doresc să aibă în casă o pisică cu blană superbă, dar care să nu lase par peste tot, pot alege o bengaleză. Arătă ca un mic leopard și a împrumutat și un pic din temperamental acestuia. Nu este o pisică agresivă, însă este extrem de activă. Așa că, dacă visați la o pisică cuminte și liniștită, care să toarcă toată ziua și care să stea la răsfățat în brațe, Bengaleza nu este chiar cea mai bună opțiune. Are nevoie de atenția stăpânului, care trebuie să îi dedice măcar o jumătate de oră zilnic. Își însotește stăpânul este tot prin casă și este mereu în căutare de joacă.

Spre deosebire de restul pisicilor, Bengaleza nu este deranjată de apă. Dimpotrivă, este chiar și o bună înotătoare.

Pisica Russian Blue/ Albastru de Rusia

sursa foto: iStock

Russian Blue este pur si simplu superbă și face și ea parte din categoria de pisici care nu lasă păr. Una dintre caracteristicile care o fac specială este că are niște ochi verzi fascinanți. Blana argintie este foarte frumoasă, mătăsoasă și groasă, necesitând o periere săptămânală. Se spune despre ea că nu miauna prea mult, fiind mai degrabă o pisică destul de tăcută.

Iubitoare și calmă, pisica Russian Blue este cunoscută pentru inteligența sa. Și ea este o pisică gurmandă, așa că nu trebuie să i se lase mâncare la discreție. Este ușor de dresat.

Pisica Siberiană

sursa foto: iStock

Pisica siberiană este o pisică mare, afectuoasă, care poate ajunge până la 7.7 kg. Are o blană superbă, lungă și groasă, care o ajută să reziste la frig și să nu se ude. O asemenea blană are însă nevoie de o îngrijire deosebită, însă nu trebuie să vă faceți griji că veți găsi fire de păr peste tot prin casă.

Siberiana își urmărește stăpânul peste tot, nu îi place să rămână singură. Este o pisică tăcută, căreia îi place foarte mult să fie ținută în brațe și mângâiată. Nu refuză nici joaca, fiind încântată să aducă înapoi obiectele care sunt aruncate.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO