Căutare

Share this article

Ţineţi minte filmele SF la care ne uitam cu nesaţ şi sorbeam fiecare mişcare a actorilor care jucau într-un univers foarte îndepărtat şi aveau la dispoziţie o tehnologie uimitoare? Atunci era doar imaginaţia regizorului. Acum pare să se transforme în realitate.

Americanii de la universitatea MIT (Massachusetts Institute of Technology) şi specialiştii de la Microsoft au inventat un tatuaj pe care l-au denumit DuoSkin, cu ajutorul căruia poţi controla dispozitive precum smartphone sau computer. Wow!

Tehnologia este una extrem de simplă, dar de mare efect. Desenele ce vor apărea pe piele se pot realiza cu ajutorul oricărui softwere grafic pentru circuite electronice, iar desupra se aşează o foiţă de aur, metal foarte bun conductor de electricitate. Aceste tatuaje metalice au un aspect foarte interesant, sunt temporare şi funcţionează în trei moduri: Pot controla dispozitivele mobile şi computerele, pielea transformându-se într-un trackpad, buton sau slider, pot stoca şi descarca date de pe dispozitive şi îşi pot schimba culoarea în funcţie de temperatura pielii la momentul respectiv.

De-a lungul timpului s-au încercat tot felul de astfel de invenţii, bănuiesc că fiind inspiraţi de tehnologia din filmele SF, însă majoritatea ori nu s-au putut realiza concret, ori a fost prea costisitor procesul de producţie.

DuoSkin va fi prezentat luna viitoare la un festival de modă şi tehnologie şi, probabil de anul viitor va fi disponibil pe piaţa, preţul său de producţie fiind de mai puţin de 3 euro.

Ca să înţelegi mai bine, urmăreşte acest filmuleţ de prezentare realizat de specialiştii de la MIT aici. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO