Căutare

Share this article

A fost odată ca niciodată… Nu, nu e bine! A fost odată şi apoi au continuat să se scrie volume întregi despre ele, cele care au schimbat regulile, au întors lumea cu susul în jos, au cercetat, explorat, descoperit. Cinematograful ni le înfăţişează ca „Wonder woman”, „Bond girls” sau altele asemenea, istoria ne-o preaslăveşte pe Jeanne d’Arc, credinţa creştină se ţese şi ea în jurul Fecioarei Maria. Asta dacă vorbim de superputere ca etalon, de fapte ca pretext al fascinaţiei colective.

Azi vă propun o poveste în care protagonistele au schimbat în mare parte regulile consacrate ale basmului tradiţional: în locul rochiilor vaporoase au ales costumele de piele, tiarele au dispărut cu desăvârşire în favoarea căştilor de protecţie, iar calul… ei bine, calul are tot o şa, nu mănâncă jăratic, dar duduie pe şosele, purtându-şi eroina în zgomotul motorului care îl face imbatabil, pe cele două roţi care îl ajută să alerge mâncând pământul.

Bărbaţii iubesc adrenalina în stare pură, ba chiar îşi măsoară forţele prin propriile achiziţii pe patru sau două roţi. Rămân, însă, iremediabil fascinaţi de domniţele care îşi „descalecă” graţios bestiile îmblânzite şi conduse cu măiestrie sau se retrag intimidaţi din calea amazoanelor, acceptându-şi timizi limitele.

Megan Fox. Foto: santabanta.com

Prinţesele urbane fac o nouă lege a feminităţii. Exemple? Destule!! Cine nu a stat cu sufletul la gură urmărind-o pe Megan Fox ca super-eroina hotărâtă, într-o antiteză fericită cu metalele roboţilor Transformers? Dincolo de marele ecran, superba creatură care sfredeleşte fanteziile domnilor îşi plimbă nurii stăpânind graţios forţa unei motociclete Aprilia.

Pink, fata rea a scenei pop, nu numai că i-a declarat credinţă veşnică lui Carey Hart, el însuşi un competitor într-ale motocross-ului (e vorba aceea cu cine se aseamănă…), dar face echipă bună cu acesta atunci când aleg să se relaxeze împreună, dar totuşi separat, fiecare pe Harley-ul său.

Pink. Foto: Pinterest

The one and only Angelina Jolie? Spioana din „Salt” nu numai că a filmat ghidonând cu lejeritate un prea-frumos Triumph Street Triple R, dar adăposteşte în propriul garaj un BMW F650 GS, dar şi o MV Augusta, puternice şi masculine piese de stradă.

Queen Latifah. Foto: YouTube

Rubensiana Queen Latifah se insinuează „regeşte” în mica noastră listă cu a sa Honda CBR şi poartă povara unei poveşti de familie care pe alţii i-ar fi determinat să-şi suprime pasiunea: îşi pierde fratele în urma unui accident de circulaţie, când acesta se afla fix la cârma motocicletei dăruite de Latifah. Cheia care a pornit motorul fatidicului dispozitiv este purtată, se pare, permanent de actriţă atârnând în jurul gâtului, ca un omagiu peste timp.

Părăsim puţin scena celor celebre ca să ne îndreptăm puţin atenţia spre un personaj mai puţin cunoscut (aparent): Amber Arbucci – model, fotograf de natură şi sălbăticie şi motociclistă pasionată.

Când nu zâmbeşte misterios de pe coperţile revistelor Vogue, GQ, FHM sau alte asemenea, Amber pendulează eficient între primele două pasiuni ale sale: fotografia şi plimbările pe două roţi. Blonda, care ni se arată a fi definiţia perfecţiunii fizice, nu are nici cea mai mică ezitare atunci când se scufundă alături de rechini sau când „pândeşte” familiile de elefanţi pentru a surprinde prin obiectiv cadrul ideal.

Amber Arbucci. Foto: RideApart

Născută în apropiere de Daytona, pare a fi primit de copil sunetul motoarelor în locul cântecului de leagăn. Îşi începe aventura cu paşi mai mici, pe cruiser, mai precis pe un Harley Sportster 883, însă nu ezită să facă tranziţia după ce încearcă un R1. De altfel, consideră că femeile au încă temeri în a se aventura, preferând siguranţa şi confortul cruiserelor.

Deşi „călăreşte” lejer un Yamaha R6, Amber are şi două automobile: un delicat Fiat 500 îşi împarte spaţiul cu un Ford Bronco din ’72, cel din urmă o „namilă” personalizată după gusturile proprietarei: cauciucuri mari, negre, culoare army green mat. Ca o confirmare a năbădăiosului personaj se adaugă şi restul de date biografice: tânăra termină liceul la 16 ani şi studiază medicina, asistând la intervenţii chirurgicale în trei spitale diferite. O regăsim peste ani în postura de investitoare în celebra companie Uber sau făcând jonglerii financiare la Bursă.

Când celelalte colege de breaslă vânează contracte de imagine şi dau tonul în tendinţe vestimentare, prinţesa din povestea noastră îşi imaginează cu sânge rece finalul (da, acel final!) fotografiind animale sau dând frâu liber armăsarului său „motorizat”.

Pentru azi… atât. Aş vrea să închei ca scriitorii cu „am încălecat pe o şa…”, dar prefer să privesc în continuare cu admiraţie, de la volanul unor patru roţi, imaginea celor care îşi asumă pasiunea despre care tocmai v-am povestit câte ceva într-un mod care să trezească respect şi nu teamă. În plus, „nechezatul” motoarelor rămâne la rang de simfonie pentru urechile care îl vânează nesăţioase. 

Andreea Militaru este Guest Writer pentru life.ro şi dacă esti curios să o cunoşti mai bine, poţi încerca Just Words, platforma pe care continuă să-şi aştearnă gândurile, ideile şi întâmplările.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO