Povestea de dragoste a lui Meryl Streep: de la durerea pierderii bărbatului adorat, la o căsătorie rapidă ce a durat mai bine de 40 de ani - LIFE.ro
Mergi la conținut

Povestea de dragoste a lui Meryl Streep: de la durerea pierderii bărbatului adorat, la o căsătorie rapidă ce a durat mai bine de 40 de ani

Cu câteva săptămâni înainte de a se întâlni la începutul anului 1978, Meryl Streep fusese lângă patul de moarte al actorului John Cazale.
Share this article

În numai șase luni, Meryl Streep a pierdut o mare dragoste din viața ei și s-a căsătorit cu a doua.

Faimoasa actriță de la Hollywood s-a îndrăgostit rapid de sculptorul multipremiat, Don Gummer în 1978, declarând la un moment dat: „Am găsit un soț grozav în urmă cu mulți ani – sunt norocoasă în acest fel”.

Cu toate acestea, după patru decenii – și patru copii – povestea lor de dragoste a ajuns la sfârșit. Într-o declarație pentru publicația People, reprezentantul lui Streep a dezvăluit că cei doi s-au despărțit în liniște în urmă cu câțiva ani.

„Don Gummer și Meryl Streep sunt separați de mai bine de șase ani și, deși vor avea mereu grijă unul de celălalt, au ales vieți separate”, se arată în comunicat.

Povestea de dragoste dintre Meryl Streep și Gummer a început în circumstanțe îngrozitoare

Cu câteva săptămâni înainte de a se întâlni la începutul anului 1978, Meryl Streep fusese lângă patul de moarte al actorului John Cazale, iubitul ei de doi ani.

Actrița în devenire l-a cunoscut pe Cazale, deja cunoscut pentru rolul său în filme precum Nașul, în 1976, în timp ce dădea audiții pentru Shakespeare in the Park din New York.

Au jucat împreună în Measure for Measure

În afara scenei, ei au trecut rapid de la ccolegi de platou la cuplu, Streep mutându-se în apartamentul lui Cazale din Tribeca.

„Nu era ca nimeni pe care l-am întâlnit vreodată”, a spus ea, potrivit biografului Michael Schulman.

În mai 1977, cuplul a primit o veste devastatoare: Cazale a fost diagnosticat cu cancer pulmonar terminal, boala răspândindu-se prin tot corpul său.

Meryl Streep era disperată să fie cu Cazale și să aibă grijă de el în lunile următoare; când a fost distribuită în The Deer Hunter, se spune că ea a acceptat un rol în film doar pentru a fi lângă el.

Cazale nu a trăit să vadă produsul final. În ciuda lunilor de tratament, cancerul său a metastazat până la urmă la oase.

„Am fost atât de aproape încât nu am observat deteriorarea”, a spus Streep.

Meryl Streep
Marea iubire a lui Meryl Streep

Actorul a murit pe 12 martie 1978 în spitalul Memorial Sloan Kettering din New York. Streep, pe atunci în vârstă de 29 de ani, nu-și părăsise rolul din momentul în care a fost internat în unitate.

Citește și: Viața lui Meryl Streep: cum a reușit “acest porc” să devină cea mai apreciată actriță de la Hollywood?

„Meryl nu era pregătită să audă, cu atât mai puțin să creadă… Ea a bătut cu putere în pieptul lui, plângând, și pentru un scurt moment, alarmant, John a deschis ochii”, scrie Shulman în Her Again – Becoming Meryl Streep.

„„Este în regulă, Meryl”, a spus el slab. „Este în regulă”.”

Potrivit cărții, Streep a călătorit în Canada pentru a rămâne cu un prieten imediat după moartea lui Cazale, întorcându-se la New York pentru a afla că era evacuată din apartamentul în care locuia cu el.

Fratele lui Meryl Streep, Harry, a venit să o ajute să-și facă bagajele, aducând cu el o altă pereche de mâini de ajutor: prietenul său, Don Gummer, care locuia la câteva străzi distanță de Streep și o întâlnise trecător o dată sau de două ori înainte.

Gummer era pe cale să părăsească țara pentru a pleca în călătorie și a invitat-o pe actrița îndurerată să stea în mansarda sa din Soho cât timp era plecat.

În această perioadă, perechea a păstrat legătura prin scrisori care au devenit din ce în ce mai serioase.

Streep nu era convinsă că era pregătită pentru o nouă relație, dar un prieten văduv a încurajat-o să petreacă timp cu Gummer dacă îi plăcea de el.

Când Gummer s-a întors, Meryl Streep – care la acea vreme filma Kramer vs Kramer – a ajuns să rămână în mansarda lui.

Șase luni mai târziu, pe 30 septembrie 1978, perechea s-a căsătorit. Ceremonia a avut loc în grădina casei părinților lui Streep de pe Insula Mason, Connecticut.

Se spune că mama ei și-a exprimat îngrijorarea cu privire la viteza relației.

În anii de după, Streep și Gummer au avut patru copii: Henry, Mamie, Grace și Louisa.

Mamie și Grace au călcat pe urmele mamei lor și au devenit actrițe, în timp ce Henry este muzician și Louisa model.

„Fetele mele, fiul meu și soțul meu sunt mult prea mult implicați în treburile lor, aș spune, dar suntem apropiați și asta este important”, a spus Streep odată pentru The Guardian.

Deși copiii lor au urmat cariere relativ publice, cuplul a avut întotdeauna grijă să-și țină viața de familie departe de ochii publicului.

„Robert Redford m-a învățat asta când erau bebeluși. „Nu sunt recuzita ta”. Am admirat foarte mult modul în care și-a protejat familia. Este ceva pe care l-am imitat în mod conștient”, a spus Meryl Streep pentru Good Housekeeping.

Meryl Streep
Meryl Streep și Don Gummer

O viață împlinită

Viața sa de actriță o obliga adesea pe Meryl Streep să stea departe de casă luni întregi; ea și-a lăudat soțul pentru că „întotdeauna e fericit să aibă grijă de copii”, astfel încât să se simtă „nu la fel de vinovată” pentru aceste absențe necesare.

Multă vreme familia a locuit în Connecticut, dar când toți cei patru copii au plecat de acasă, Gummer și Streep s-au întors la New York.

Cuplul și-a păstrat intimitatea și rareori a discutat despre relația lor în interviuri, dar au fost adesea văzuți braț la braț la ceremoniile de premiere și alte evenimente pe covorul roșu.

În timp ce a acceptat unul dintre numeroasele ei Premii ale Academiei în 2012, Streep i-a adus un strigăt special soțului ei, bărbatul care a ajutat-o să „trăiască din nou”.

„Vreau să știe că tot ceea ce prețuiesc cel mai mult în viața noastră, el mi-a dat”.

Cea mai recentă apariție publică a lui Streep și Gummer împreună a fost la premiile Oscar 2018, deși actrița a fost văzută purtând verigheta și în anii de atunci.

Foto: Depositphotos.com, Pinterest.com

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora