Viața lui Meryl Streep: cum a reușit “acest porc” să devină cea mai apreciată actriță de la Hollywood? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Viața lui Meryl Streep: cum a reușit “acest porc” să devină cea mai apreciată actriță de la Hollywood?

Viața lui Meryl Streep este istoria filmului din ultimii 50 de ani. Dar cum a reușit “acest porc” să devină cea mai apreciată actriță de la Hollywood?
Share this article

Cu un record de 21 de nominalizări la Oscar, dintre care trei câștigate, Meryl Streep nu poate fi numită altfel decât o legendă a cinematografiei mondiale. În vârstă de 69 de ani, actriță a bifat o carieră de peste 50 de ani în lumea filmului, fiind și în prezent la fel de ofertată cu roluri ca în anii ’80 sau ’90. Un adevărat “cameleon”, așa cum este adesea supranumită, Meryl Streep joacă la fel de bine și rolurile de mamă și soție: e căsătorită de 40 de ani cu același bărbat și are patru copii –  trei fete și un băiat. Una dintre fiicele sale, Mamie Gummer, este și ea actriță și îi seamănă perfect. Viața lui Meryl Streep se contopește cu istoria Hollywoodului din ultimii 50 de ani.

Pe lângă cele trei Oscăruri câștigate pentru prestația sa din Kramer vs. Kramer, ‘Sophie’s Choice’ și ‘The Iron Lady’, Meryl Streep a mai fost recompensată cu opt Globuri de Aur și cu trei Premii Emmy.

Născută pe 22 iunie 1949 în Summit, New Jersey, Mery Louise Streep și-a demonstrat talentul încă de mică, arătând că are ceea ce trebuie pentru lumea showbizului. În liceu a învățat să cânte operă, deși reconoaște că nu îi plăcea. “Aveam 13 ani, nu îmi plăcea opera. Pe vremea aia eram interesată doar de echipa majoretelor și de băieți. Dar îmi plăcea să cânt și mă descurcam bine”, își amintește actrița, care, da, făcea parte și din echipa de majorete a liceului.

Meryl era una dintre cele mai populare și admirate fete din liceu. “S-a alăturat echipei de majorete, era vedeta fiecărui musical, făcea parte din clubul de franceză și din consiliul elevilor. În ultimul an a fost aleasă regina balului”, povestește despre Meryl Streep autorul Michael Schulman, care a scris o biografie a ei.

Viața lui Meryl Streep: nu doar talentată, ci și deșteaptă

Meryl Streep este una dintre cele mai educate vedete de la Hollywood: are masteratul în “Fine Arts”, obținut la presigioasa Universitate Yale School of Drama, în 1975.

Anii ’70 au transformat-o pe Meryl Streep într-o adevărată stea la Hollywood, după ce a câștigat Oscarul pentru rolul din Kramer vs. Kramer (1979). De atunci nimic nu a mai oprit-o în carieră: rol după rol, care mai de care mai diferit, iar ea la fel de convingătoare în pielea fiecărui personaj.

Viața lui Meryl Streep: o frumusețe atipică la Hollywood

Meryl Streep a trecut prin momente stânjenitoare la începutul carierei sale, din cauza faptului că look-ul său nu se încadra în tiparele de frumusețe de la Hollywood. Trăsăturile sale ascuțite nu dădeau prea bine la audiții. Însăși actrița a povestit un moment jenant în care un regizor italian l-a întrebat pe directorul de casting de ce i-a adus la audiție “acest porc”, cu referire chiar la ea. Ce nu știa directorul era că “porcul” vorbea fluent italiană:

“Era perioada în care femeile erau bune de măritat sau nu. Bune de @#$%  – cred că este cuvântul. Iar dacă nu erai pe acest tipar, nu știau ce să facă cu tine. Eu nu eram cuvântul ăla pe care l-am zis”, a povestit actrița într-un interviu în Vanity Fair.

Viața lui Meryl Streep: stea la Hollywood, mama devotată pentru patru copii

În ciuda calității de superstar, Meryl Streep a reușit să ducă o viață personală liniștită. Actrița a avut o relație de trei ani cu actorul John Cazale, înainte ca acesta să moară de cancer la plămâni în 1978. Streep a mărturisit că niciodată nu a trecut peste moartea iubitului ei de atunci și că a suferit enorm.

După doar șase luni de la moartea lui Cazale, Streep s-a căsătorit cu un alt bărbat – sculptorul Don Gummer. Împreună au patru copii – un băiat musician, Wolfe Gummer și trei fiice, dintre care două actrițe și un model.

Viața lui Meryl Streep: fiica ei mai mare îi seamănă perfect și e tot actrița

Dintre cele trei fiice, Mary Willa „Mamie” Gummer se bucură de cea mai mare atenție. În vârstă de 35 de ani, Mamie este copia fidelă a mamei sale și, în plus, urmează aceeși carieră – este actriță. Anul acesta Mamie va da naștere primului ei copil.

În interviurile sale, Mamie vorbește adesea despre mama sa și despre relația pe care o au. “Am fost crescuți în afara Hollywoodului. Chiar am avut o copilărie normală – am jucat fotbal, am participat în piesele de teatru de la școală, mi-am făcut temele. Mi-am dat seama că suntem diferiți de ceilalți de abia când am vazut că nu trebuie să stăm la coadă la Disneyland”, povestește mai în glumă, mai în serios fiica lui Meryl Streep.

Cu toate astea, Mamie s-a îndrăgostit de actorie și și-a dorit și ea o carieră la Hollywood. Deși nu a ajuns la nivelul mamei sale, a jucat în câteva filme cunoscute. “Sunt într-adevăr foarte norocoasă. Dar am parte și de multe provocări. În ceea ce privește comparația cu mama mea, este pur și simplu imposibilă. Încerc să nu mă gândesc la asta”.

Mamie Gummer povestește că mama sa a făcut tot posibilul pentru a fi aproape de familie, în ciuda vieții de vedetă. “Mama a făcut sacrificii și alegea proiectele pe baza proximității pentru a petrece cât mai mult timp cu noi – eram o prioritate”.

Mammie spune că mama sa are o personalitate pe care mulți o găsesc intimidantă. “Cred că eu sunt unul dintre puținii oameni de pe pământ care nu sunt intimidați de ea”.

Grace Mummer, fiica mijlocie, este și ea actriță, iar cea mică Loiusa a ales o carieră în modelling.

Iată care sunt considerate cele mai bune filme cu Maryl Streep:

 Cele mai bune filme cu Maryl Streep: Kramer vs. Kramer

Cele mai bune filme cu Maryl Streep: The Bridges of Madison County

Cele mai bune filme cu Maryl Streep: Postcards from The Edge

Cele mai bune filme cu Maryl Streep: The Deer Hunter

Cele mai bune filme cu Maryl Streep: Sophie’s Choice

Cele mai bune filme cu Maryl Streep: Manhattan

Cele mai bune filme cu Maryl Streep: Defending Your Life

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora