fbpx

Căutare

Share this article

Din 2015 și până în prezent, Darren Cahill a jucat un rol esențial în ascensiunea Simonei Halep. Chiar dacă cei doi au stabilit recent să pună capăt colaborării, antrenorul australian rămâne un punct de referință în cariera jucătoarei din Constanța.

Colaborarea dintre Simona și  Darren a început în 2015. Pe atunci, Adidas, care era sponsorul tehnic al Simonei, i-a oferit acces la o colaborare part-time cu Darren Cahill.

Stilul lejer al australianului a ajutat-o pe Simona să fie mai relaxată, să creadă mai mult în ea, iar rezultatele au început să apară.

Apogeul colaborării s-a produs la Roland Garros 2018, când Simona a câștigat în premieră un turneu de Grand Slam, după o finală cu americanca Sloane Stephens. Copleșită de emoții, Simona s-a aruncat direct în brațele lui Darren la finalul acelei partide, mulțumindu-i pentru tot. Roland Garros e Grand Slam-ul preferat al Simonei, motiv pentru care, chiar și fără Darren, e considerată una dintre favorite la ediția din 2022. Conform cotelor din secțiunea pariuri sportive NetBet, Simona e a treia favorită (cota 9.00), fiind întrecută doar de Iga Swiatek (cota 5.50) și Ashleigh Barty (cota 8.00).

Darren Cahill a avut un impact pozitiv din prima clipă

În 2016, Simona a decis să-l numească antrenor full time pe Darren Cahill. Iar impactul a fost foarte bun. Sportiva noastră a câștigat turneul de la Madrid, apoi s-a impus la București și la Rogers Cup în 2016.

Totuși, colaborarea a fost marcată și de momente tensionate, motiv pentru care, în 2017, Cahill a decis să pună punct colaborării temporar, nemulțumit de atitudinea avută de Simona Halep la Miami.

Sportiva noastră a înțeles lecția primită din partea australianului, iar câteva săptămâni mai târziu l-a readus pe Cahill în echipă. Simona și-a dat seama că trebuie să schimbe ceva, să renunțe la negativism, și a început să meargă și la psiholog.

Nu au fost momente ușoare însă pentru sportiva din Constanța, care în 2017 a pierdut o nouă finală la Roland Garros, contra Jelenei Ostapenko, după un meci pe care l-a avut în mână.

Dar Simona a avut puterea să treacă mai departe, iar pe 7 octombrie 2017 a urcat în premieră pe primul loc în  clasamentul WTA, la  Beijing.

2018 a început cu o nouă finală de Grand Slam pierdută, la Australian Open, în fața Carolinei Wozniacki. Dar noua mentalitate a Simonei începea deja să-și spună cuvântul. Deși a pierdut după un meci epuizant, Simona nu a fost supărată. 

„Mi-am zis  că am făcut tot ce am putut în ziua respectivă și nu am de ce să fiu tristă”, a spus Simona, care a ajuns  și la  spital după meci din cauza epuizării.

Câteva luni mai târziu, Simona avea să câștige Roland Garros, după un meci în care mentalitatea de învingătoare a ieșit la iveală în finală. A fost condusă de Sloane Stephens cu un set, dar le-a câștigat pe următoarele două și a sărbătorit alături de Cahill acest rezultat.

La finalul lui 2018 însă, Cahill a anunțat că se separă de Simona, deoarece își dorește să stea mai aproape de familie. Relația dintre cei doi a fost însă una excelentă, motiv pentru care au continuat să discute constant.

De altfel, după ce a câștigat titlul de la Wimbledon 2019 sportiva noastră i-a mulțumit lui Cahill pentru tot sprijinul oferit. Ulterior, la finalul lui 2019,  Cahill a anunțat că revine alături de Simona. 

2020 a fost un an dificil în lumea tenisului, dar jucătoarea noastră a reușit să câștige turneele de la Dubai, Praga și Roma. 2021 a fost însă un an marcat de accidentări pentru Simona, care nu a mai putut să joace la nivelul ei obișnuit. Iar spre finalul acestui sezon a anunțat despărțirea de Darren Cahill, omul care a ajutat-o enorm să progreseze sportiv și uman. Cei doi rămân însă într-o relație foarte bună și nu e exclusă o colaborare viitoare.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO