Opriţi „hatereala”! Simona Halep a demonstrat cu vârf şi îndesat că e numărul 1 mondial! - LIFE.ro
Mergi la conținut

Opriţi „hatereala”! Simona Halep a demonstrat cu vârf şi îndesat că e numărul 1 mondial!

Ajunge! Am contestat destul stofa de campioană a Simonei Halep! Ştiu, haterii vor fi hateri întotdeauna, însă ediţia asta de Australian Open ar trebui să ne deschidă ochii şi să încetăm (pentru totdeauna) să ne supărăm pe Simona Halep de fiecare dată când pierde un meci
Share this article

Ajunge! Am contestat destul stofa de campioană a Simonei Halep! Ştiu, haterii vor fi hateri întotdeauna, însă ediţia asta de Australian Open ar trebui să ne deschidă ochii şi să încetăm (pentru totdeauna) să ne supărăm pe Simona Halep de fiecare dată când pierde un meci şi să îi hulim tenacitatea, de parcă am fi fost noi vreodată alături de ea pe teren.

Simona Halep e numărul 1 mondial încă de la finalul sezonului trecut. Şi, de atunci, lumea tenisului s-a împărţit în două tabere. Merită Simona să ocupe acest loc fără să câştige un Grand Slam?, s-au întrebat – vehement – unii, deşi mai sunt numeroase jucătoare care au ocupat această poziţie fără să câştige un mare turneu. Noi, ceilalţi, fanii Simonei, am stat cuminţi şi am aşteptat rezultatele. Şi, chiar la început de an, Simona Halep câştiga (şi la simplu, şi la dublu, alături de Irina Begu) turneul WTA de la Shenzhen.

„Da, bine, se mai menţine câteva săptămâni pe locul 1 în clasament”, au spus, din nou, gurile rele. „Să o vedem ce face la Australian Open!”.

În mod ciudat, nici presa străină de specialitate, nici specialiştii în domeniu nu s-au grăbit să o declare pe Simona Halep favorita acestui turneu… aşa, din toată inima. De parcă n-ar fi fost cap de serie numărul 1 pe tabloul principal! Unii au sperat că va reveni Serena Williams în competiţie şi că românca noastră nu va avea nicio şansă. Alţii au preferat să spună că Simona nu va rezista nicicum într-o confruntare cu Sharapova la turneul australian.

De fapt ce i se putea reproşa Simonei înainte de acest turneu? Că nu stă prea bine din punct de vedere mental atunci când sunt momente dificile pe teren. Sau că n-are un serviciu destul de puternic. S-a mai spus că Simona nu ştie să gestioneze momentele cheie ale unui meci şi că se poate pierde cu firea. Şi, desigur, că nu a ajuns la nivelul la care să câştige un Mare Slam.

Ce s-a spus în favoarea Simonei în ultima vreme? Că e tenace şi că a avut anul trecut un sezon extraordinar de constant. Într-un sport în care clasamentul fetelor este atât de fluctuant, cu 5-6 competitoare constante care râvnesc la locul 1, să te menţii pe locul 2 în lume mare parte a anului nu e puţin lucru! Să revii în forţă după accidentări şi după ce ai lipsit de la mare parte din turneele de început de sezon şi să faci câteva finale (printre care şi cea de la Rolland Garros!), iarăşi, nu e puţin lucru. Să îţi revii din punct de vedere mental după o perioadă în care aproape că ţi-ai pierdut antrenorul pentru că nu erai destul de încrezătoare în abilităţile tale – nici asta nu mi se pare puţin!

Şi, totuşi, va rămâne Simona pe poziţii?, s-a întrebat toată lumea înainte de turneul australian.

Şi răspunsul a venit! Această ediţie #AusOpen va rămâne mereu întipărită în mintea noastră (şi a Simonei, suntem siguri): până acum a fost un roller coaster emoţional pentru noi, cei de acasă, din faţa televizoarelor.

La începutul săptămânii trecute, după tragerile la sorţi, am aflat că în prima rundă Simona Halep va juca cu Destanee Aiava, o tânără speranţă a tenisului australian, pe care mulţi o compară cu Serena Williams în ceea ce priveşte stilul de joc. Primul set ne-a dat emoţii. Simona era condusă cu 5 la 2, dar şi-a revenit şi l-a câştigat cu 7 la 6 în tiebreak. Deşi setul 2 s-a încheiat cu un scor lejer (6-1), nu a fost deloc unul uşor! Simona s-a accidentat imediat supă începerea celui de-al doilea set. Şi s-a luptat cu durerea de gleznă până la final.

Având în vedere accidentarea din turul 1, meciul cu Eugenie Bouchard din runda a doua ne speria un pic. Canadianca nu este în cea mai bună formă a carierei, dar putea să îi pună probleme, dacă ştia să o alerge pe Simona (cu glezna bandajată) pe teren. N-a fost cazul. Scor final: 6-2, 6-2!

Ne dorim ca Simona Halep să ajungă în finală la Open-ul Australian. Dar pentru mulţi dintre noi „finala” s-a jucat vineri spre sâmbătă noapte (20 ianuarie) şi a durat aproape 4 ore. Nu ştiu câţi dintre voi aţi ales să vă treziţi la ora 2 noaptea pentru a vedea acest meci cu americanca Lauren Davis, dar, dacă nu l-aţi văzut în direct, pot să vă spun că aţi ratat un mare meci (şi un infarct!) 😀

Meciul din şaisprezecimi cu Lauren Davis nu se anunţa deloc a fi unul periculos. Singura noastră îngrijorare era accidentarea de la gleznă a Simonei. Şi ne întrebam „va rezista pe parcursul acestui turneu?”. Ei bine, temerile noastre au căpătat proporţii uriaşe, mai ales după primul set pe care Simona l-a pierdut cu 4 la 6. Americanca părea să aibă toate răspunsurile la mingile pe care i le trimitea Halep dincolo de fileu. Obositor de jucat. Îngrozitor de privit! Şi starea asta a continuat până la final. Simona avea să se mobilizeze şi să câştige setul doi cu 6 la 4. Însă de-abia acum meciul a început.

Setul decisiv al acestui meci epic a durat cât o partidă întreagă. Iar noi eram cu degetul pe tasta de apel 112! Simona a servit pentru meci  la scorul 5-4, însă Davis i-a răpit dreptul de a încheia acolo acel meci. Apoi a urmat un şir lung, foarte lung, de break-uri şi servicii care restabileau egalitatea. La scorul 10-11 în setul decisiv (fără tiebreak) Simona a avut de înfruntat 3 mingi de meci. Am crezut că e totul pierdut, că lupta lor de peste 3 ore se încheie aici şi că Simona va ieşi din turneu. Însă (ce bine că) n-am avut dreptate! Nu ştiu de unde şi-a mai găsit Halep forţa, puterea, nervii şi răbdarea să continue acel meci. I-a refuzat lui Davis dreptul de încheia meciul. Şi a continuat roller coaster-ul până la câştigarea setului cu scorul de 15-13. I-au trebuit Simonei 3 ore şi 45 de minute şi o singură minge de meci ca să ajungă în optimi. I-a mai trebuit multă forţă fizică şi mentală (pentru că Lauren Davis a făcut, la rându-i un meci extraordinar) să îşi adjudece victoria.

„I am almost dead” (sunt aproape moartă) avea să spună Simona după meci:

 

Vedeţi câteva reacţii din timpul meciului mai jos:

Darren Cahill, după meci

 

WTA: „Match of the tournament”

 

Ce a declarat antrenorul Darren Cahill

 

Cum ne-am simţit noi în timpul meciului cu Lauren Davis

 

Cum s-a simţit Darren Cahill

 

 

Optimile cu Naomi Osaka de ieri stăteau din nou sub semnul întrebării. Şi poate nu atât din cauza adversarei (deşi Osaka a avut meciuri foarte reuşite în acest sezon), ci mai ales din pricina gleznei şi a efortului depus în meciul-maraton din şaisprezecimi. Însă Halep ne-a demonstrat şi ieri că are stofă de campioană, şi-a aplicat planul de joc, a răspuns cu tot ce era nevoie ca să câştige meciul în minimum de seturi: 6-3, 6-2.

Bucurie, după victoria cu Osaka

Mâine, Simona Halep va disputa meciul din sferturi cu cehoaica Karolina Pliskova. Până acum, după 6 meciuri jucate faţă în faţă, Simona conduce cu 5 la 1. Nu cred că ar trebui să ne temem! Dacă ajunge în semifinale Halep va juca cu fostul nr. 1 mondial, Angelique  Kerber, sau cu Madison Keys. Nici pentru finală zarurile nu sunt încă aruncate! Poate fi un meci cu Elise Mertens (care tocmai a învins-o pe Elina Svitolina în această noapte cu 6-4,6-0), sau cu una dintre celelalte două jucătoare care intră pe teren astăzi, Carla Suarez Navarro sau Caroline Wozniacki.

Indiferent ce va face Simona Halep în următoarele 3 meciuri de la Australian Open, nu cred că mai avem vreun drept să ne lamentăm (de acasă, din confortabilul fotoliu) – indiferent de ora la care ne-am trezit să vedem acel meci! Simona Halep se află în cel mai bun moment al carierei. Şi asta n-o spunem doar noi, că suntem părtinitori.

Opriţi „hatereala”, acordaţi-i Simonei toate creditele şi priviţi în context! Au ieşit până acum din acest turneu nume „grele”: de la Venus Williams la Maria Sharapova. Şi Novak Djokovic a părăsit ieri turneul învins de un „puştan”! Nu cred că cei menţionaţi mai sus au fost huliţi de compatrioţii lor!

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora