Viața Keiserului: Franz Beckenbauer, de la tragediile vieții sale, la victoriile cele mai remarcabile pe terenul de fotbal - LIFE.ro
Sari la conținut

Viața Keiserului: Franz Beckenbauer, de la tragediile vieții sale, la victoriile cele mai remarcabile pe terenul de fotbal

Franz Beckenbauer este considerat unul dintre cei mai buni jucători de fotbal din istorie, cu o carieră strălucitoare la apogeul său.
Share this article

Franz Beckenbauer, posibil cel mai important jucător de fotbal german din istorie, a trecut prin mai multe luni în care starea sa de sănătate s-a deteriorat constant, iar conform ziarului german Der Spiegel, Kaiserul în vârstă de 78 de ani se află într-o stare foarte delicată, motiv pentru care întreaga comunitate fotbalistică mondială s-a unit pentru a-i transmite gânduri bune.

„Dacă aș spune acum că se simte bine, aș minți, și nu-mi place să mint. Nu se simte bine. Este o oscilație constantă,” a dezvăluit Walter, fratele lui Franz.

S-a subliniat faptul că Franz suferă de o „deteriorare semnificativă care afectează atât judecata, cât și memoria, fără perspective de îmbunătățire.”

În plus, în ultimii ani a avut diferite probleme de sănătate: două intervenții chirurgicale la inimă și un implant de șold. În 2019, a dezvăluit că și-a pierdut vederea la un ochi.

În august anul trecut, Lothar Matthaus, o altă legendă a fotbalului german, a exprimat un mesaj îngrijorător despre sănătatea lui Beckenbauer: „Sperăm să se refacă. Franz a spus întotdeauna că sănătatea este cel mai important lucru în viață. În prezent, nu o are.”

Kaiserul și strălucita sa carieră ca fotbalist și antrenor

De fapt, marți, 2 ianuarie, postul de televiziune german ARD a lansat documentarul „Beckenbauer”, care tratează viața uneia dintre cele mai mari legende ale fotbalului german.

Kaiserul a câștigat de două ori premiul Ballon d’Or și a fost inclus în Dream Team-ul acestui premiu în 2020, pe lângă faptul că este o legendă a clubului Bayern Munich și campion mondial cu Germania în 1974 ca jucător și în 1990 ca antrenor.

Citește și: Viața lui Lionel Messi, probabil cel mai bun fotbalist al planetei. De la copilăria nevoiașă, la problemele medicale și până la condamnarea la închisoare și cele două mari iubiri ale vieții sale

Beckenbauer este considerat unul dintre cei mai buni jucători de fotbal din istorie, cu o carieră strălucitoare la apogeul său în anii 1970.

El a început ca extremă stânga, dar în primii săi ani la Bayern Munich, el a creat poziția de „atacant închizător” pentru el însuși, schimbând complet modul în care Germania și Bayern Munich jucau.

Franz Beckenbauer
Franz Beckenbauer

Franz Beckenbauer a fost căpitanul lui Bayern Munich în calea a trei titluri consecutive și i-a ajutat, de asemenea, să câștige trei trofee ale Cupei Europene în perioada 1974-1976. A fost căpitanul și sursa de inspirație atunci când Germania de Vest a câștigat Cupa Mondială în fața propriilor fani în 1974, iar 16 ani mai târziu, a fost managerul când o Germanie unificată a câștigat Cupa Mondială în Italia, învingând Argentina condusă de Diego Maradona. Beckenbauer a primit de asemenea de două ori premiul de Jucător European al Anului în cariera sa și, după perioada sa managerială, a servit ca unul dintre oficialii de top în consiliul consultativ al lui Bayern Munich și a supervizat una dintre cele mai de succes perioade din istoria clubului. A avut un rol important în aducerea Cupei Mondiale în Germania în 2006.

Copilăria și anii adolescenței

Franz Anton Beckenbauer s-a născut pe 11 septembrie 1945, în München, Germania, fiul lui Franz Beckenbauer Senior și al Anotoniei Beckenbauer. Tatăl său lucra în serviciile poștale și l-a descurajat să joace fotbal, probabil din cauza condițiilor economice din țară imediat după Al Doilea Război Mondial. A fost un pasionat fotbalist încă din copilărie și în 1954, când avea doar nouă ani, a început să joace la SC München. A jucat pentru echipa lor de tineret și s-a evidențiat în rolul său de atacant în acei ani. Era hotărât să se alăture clubului München, echipa pe care o susținea din copilărie, dar după o ceartă cu un jucător al clubului într-un meci la nivel de tineret, a știut că nu mai poate face asta și în 1959 s-a alăturat echipei de tineret la Bayern Munich.

Premii și realizări în cariera sa excepțională

Franz Beckenbauer a câștigat premiul „Jucătorul European al Anului” în 1972 și l-a câștigat din nou patru ani mai târziu. În 2013, revista World Soccer l-a inclus pe Franz Beckenbauer în „Cel mai mare unsprezecele al tuturor timpurilor”. Cel mai mare succes al lui Franz Beckenbauer ca fotbalist a fost acela de căpitan al echipei germane de vest care a câștigat Cupa Mondială în 1974 pe teren propriu. Cu toate acestea, cel mai mare succes al său în viață trebuie să fie acela de a antrena echipa națională germană unificată în triumful lor din 1990 la Cupa Mondială.

Franz Beckenbauer
Franz Beckenbauer

Viața Personală a lui Franz Beckenbauer

Franz Beckenbauer s-a căsătorit cu Brigitte în anul 1966, dar căsnicia s-a încheiat 24 de ani mai târziu. Au avut doi fii – Michael și Stephen. Stephen a devenit fotbalist, dar a murit după ce a suferit din cauza unei tumori cerebrale. În 1990, Beckenbauer s-a căsătorit cu Sybille, dar și această căsătorie s-a încheiat după 14 ani. Au avut un fiu numit Thomas. În 2006, Franz Beckenbauer s-a căsătorit cu Heidi Burmester. Au doi copii împreună- Francessca și Noel.

Când s-a retras din cariera fotbalistică, Beckenbauer a declarat că nimic pe lumea asta nu e mai important decât familia.

Foto: Pinterest.com

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora