Povestea tragică de viață a lui Britney Spears. De la traumele din copilărie, la ratarea vieții amoroase și până la controlul total din partea tatălui ei - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Când am ascultat prima dată melodia „Lucky”, nu mi-am imaginat niciodată că în spatele scenei se află de fapt povestea tragică de viață a lui Britney Spears.

Am crescut ascultând cântecele lui Britney Spears, chiar dacă nu eram o mare fană a genului și nici a ei, însă văzând-o cum strălucește și câtă popularitate a câștigat peste noapte, din nou nu aș fi putut să-mi imaginez că în scurt timp avea să cadă în cel mai negru abis. Din 2007 viața ei a întâmpinat numai greutăți, a fost uitată de lumea spectacolului și s-a ajuns până într-acolo încât s-a spus despre ea că suferă de probleme psihice.

Un editor al revistei People a declarat pentru emisiunea Today Show că Britney Spears s-a luptat atât cu tulburarea bipolară, cât și cu depresia postpartum. The Mirros scria că Spears a fost trecută pe medicamentele Prozac, dar că nu le-a luat în mod regulat, ceea ce ar fi făcut ca comportamentul ei să fie și mai maniacal.

Însăși cântăreața a dezvăluit bucăți din povestea sa de viață tragică, recunoscându-și bipolaritatea și luptele cu anxietatea. O sursă apropiată lui Britney a afirmat pentru aceeași publicație, The Mirror, că a avut mult timp probleme cu coșmarurile, că nu putea să doarmă noaptea din cauza fricilor, în special în timpul turneului din Europa, din anul 2000. Aceste probleme nu au apărut din senin. Istoria familiei lui Spears, viața personală și presiunile profesionale extreme au jucat un rol în ceea ce s-a dovedit a fi o criză devastatoare a unei adevărate „Original Doll”. Aceasta este povestea de viață, reală și tragică, a lui Britney Spears.

povestea de viață a lui Britney Spears
Traumele din copilăria lui Britney Spears

Traumele din copilărie au modelat viața de adult a lui Britney Spears

Britney Spears a mărturisit într-un interviu pentru publicația ”People” că a fost de fapt încântată când părinții ei, Lynne și Jamie Spears, au divorțat în 2002, spunând: „Este cel mai bun lucru care i s-a întâmplat vreodată familiei mele. Când eram mică se certau tot timpul. Aș fi vrut ca acest lucru să se întâmple acum 10 ani. „

The Mirror scria că Jamie s-a luptat cu alcoolismul. Fratele lui Jamie, Willie, a declarat presei că Jamie se îmbăta frecvent și se lupta cu Lynne și că Jamie „a încercat odată să fugă cu Britney” după o ceartă. Lynne ar fi solicitat divorțul și chiar a încercat să obțină un ordin de protecție împotriva lui Jamie după ce ea a pretins că a înșelat-o, în decembrie 1979, însă cererea de divorț a fost retrasă.

povestea de viață a lui Britney Spears
Familia lui Britney Spears

Când luptele părinților ei au devenit deosebit de traumatizante, tânăra Britney s-a mutat în rulota mătușii sale. Jamie părea că a revenit la un comportament sobru în 2004 și s-a împăcat cu Lynne în 2010, se pare datorită vinovăției pe care o simțea cauzându-i atâtea traume fiicei lor. Însă problemele erau departe de a se fi sfârșit. Un fost manager al lui Britney a declarat pentru The People: „Ea este produsul unor gene foarte, foarte proaste”.

Alte surse au declarat pentru The Mirror că Britney Spears nu a făcut altceva decât să-și dorească să evolueze pentru a scăpa de viața tumultoasă de acasă. Fostul ei prieten, Adnan Ghalib a explicat: „Copilăria ei a fost centrată pe ideea de a deveni un star și cred că acum ea va face tot posibilul să le ofere copiilor ei o copilărie adevărată, total diferită de ceea ce a avut ea”.

Britney Spears a simțit tot timpul presiunea de a-i mulțumi pe toți din jurul ei

povestea de viață a lui Britney Spears
Briney Spears și mama ei. Foto: Vanity Fair

Britney Spears a fost nominalizată la Premiul Grammy pentru Cel mai bun artist debutant în 2000. A pierdut, ceea ce a rănit-o în mare parte, pentru că dorea atât de mult să le facă pe plac părinților ei. „Mama și-a dorit foarte tare să câștig. Și tatăl meu”, a spus ea pentru Rolling Stone. „M-am simțit într-un fel tristă că i-am dezamăgit. Și apoi am vorbit cu ei și ei erau îngrijorați pentru mine. Mama mea a spus:„ Iubito, puțin îmi pasă dacă vei câștiga sau nu. Te iubesc. „

Spears a recunoscut, de asemenea, că se simțea adesea singură și sfâșiată împărțindu-se între educația ei la Kentwood, LA. și stilul ei de viață de la Hollywood. Spears a recunoscut că a apreciat să i se reamintească că era atât de tânără la acea vreme, explicând: „Mă face să mă simt bine când oamenii își dau seama că sunt doar un copil, pentru că oamenii au așteptări foarte mari de la mine”.

Disconfortul pe care Britney Spears îl simțea în fața faimei câștigate nu s-a estompat cu timpul, așa cum i se promisese de către manageri.

În documentarul „I Am Britney Jean” din 2013, cântăreața a spus că ea crede că are capacitatea de a prospera sub presiune, dar că s-a simțit „înstrăinată de public” atunci când a fost constant urmărită de paparazzi. Ea a mai dezvăluit: „Sunt o persoană timidă și nu sunt special creată pentru această industrie, deoarece sunt atât de timidă. Nu este ceva ce pot să gestionez bine”.

Povestea de viață tragică a lui Britney Spears și rănile cauzate de distrugerea imaginii și respectului de sine

povestea de viață a lui Britney Spears
Britney Spears în concert, 2009

O sursă a declarat pentru Rolling Stone că Britney Spears a primit implanturi mamare la începutul carierei sale. Mama ei, Lynne, ar fi fost prima care a încurajat-o, însă Britney a fost devastată de reacția publică atunci când a apărut cu un piept mai amplu. „Când Britney a văzut ziarele, plângea în cadă necontrolat, întrebându-se: „De ce toată lumea este atât de rea cu mine? ” A fost foarte dureros pentru ea să treacă prin asta, ceva atât de privat să devină ceva atât de public „, a spus un prieten de-al ei. Coregraful Darrin Henson, care a lucrat frecvent cu Spears, povestea: „Când alte fete își făceau țâțele, ele spuneau:„ Da, mi-am făcut țâțele, merg mai departe ”, dar Britney a fost crescută să mintă despre ea însăși”. Așa se face că Spears a vrut să-și scoată ulterior implanturile mamare.

Și aceasta nu a fost singura tehnică de înfrumusețare la care cântăreața a apelat. Ea a recunoscut pentru In Style, la sfârșitul anului 2013, că i s-au făcut injecții pentru buze și alte „lucruri distractive”, pe care nu le-a specificat în cele din urmă. Experții au speculat, de asemenea, că Spears a suferit și o operație estetică la nas. Ea a recunoscut: „Mi-aș dori părul să fie mai des și mi-aș dori ca picioarele mele să fie mai frumoase. Degetele mele sunt cu adevărat urâte. Mi-aș dori urechile să fie mai mici. Și nasul meu ar putea fi mai mic.”

Britney Spears a fost mereu la un pas de burn-out

povestea de viață a lui Britney Spears
Britney Spears extenuată de atâtea concerte. Foto: Shutterstock

În profilul ei din publicația Rolling Stone, din anul 2000, s-a dezvăluit că Britney Spears avea doar „o oră de liniște programată” pentru ea în fiecare zi. O prietenă a cântăreței a declarat pentru Rolling Stone în 2008, că o parte din dezamăgirea ei a rezultat din faptul că nu a avut niciodată timp pentru a afla cine este ea. „De ani de zile, toată lumea a manipulat-o pe Britney … Dacă nu a vrut să iasă din rulotă, oamenii veneau la mine, spunându-mi: „Te rog, vorbește cu Britney, asigură-te că intră pe scenă”. Un alt prieten anonim a menționat că, chiar și atunci când au existat discuții despre acordarea unei pauze pentru Spears, industria a câștigat în detrimentul ei.

Echipa ei ar fi controlat-o atât de mult încât chiar i-au ales lenjeria și luciul de buze într-un efort de a-i menține imaginea sexy, dar virgină, a pretins amicul ei. În 2002, Spears a spus că vrea libertatea de a merge la Starbucks și de a-și pune singură benzină în mașină, fără să aibă în jur asistenți sau bodyguarzi, adăugând: „Ar trebui să-mi iau șase luni libere, dar probabil că nu o voi face. A lua o pauză înseamnă a fi în afara ochilor publicului și a nu-mi vedea fața la televizor „. Cu doi ani mai devreme, ea a declarat pentru Rolling Stone: „Anxietatea mea tocmai a atins cote maxime … Poate doar mă schimb și îmbătrânesc, dar consider că trebuie să am timp doar pentru mine, sau voi înnebuni. „

Povestea tragică de viață a lui Britney Spears. Viața amoroasă ce a înspăimântat-o

În 2000, Britney Spears și Justin Timberlake erau cel mai vânat cuplul din industria muzicii pop. După ce s-au despărțit, Timberlake s-a folosit de videoclipul „Cry Me A River” pentru a sugera puternic că a fost înșelat, lucru pe care ulterior l-a negat în fața publicului. Mai mult decât atât, Timberlake a discutat despre viața lor sexuală și a discutat public despre Britney Spears de mai multe ori. Un avocat al familiei Spears a dezvăluit în 2012 că familia ei a observat că Britney a devenit deprimată și supărată după ce ea și Timberlake s-au despărțit.

povestea de viață a lui Britney Spears
Britney Spears și Justin Timberlake. Foto: Shutterstock

După Justin Timberlake, Spears s-a căsătorit cu prietenul ei din copilărie, Jason Alexander, căsătorie ce a durat timp de 55 de ore, după care a fost anulată. Ulterior, Alexander a declarat pentru ABC News că, în ciuda faptului că amândoi ar fi fost intoxicați la momentul nunții lor improvizate din Las Vegas, el credea că sunt îndrăgostiți unul de celălalt. (În 2016, Us Weekly a raportat că Alexander a petrecut patru luni după gratii în 2015 pentru un incident de violență domestică cu iubita sa de atunci, așa că se pare că Britney a făcut bine că a renunțat așa repede la această relație.)

În 2013, Spears și-a a pus capăt logodnei cu managerul său, Jason Trawick, TMZ raportând că Spears dorea mai mulți copii și că Trawick nu. Alte surse au susținut că este stresat de faptul că trebuie să aibă grijă de Spears și că are nevoie de un parteneriat cu cineva pe același picior de egalitate cu el. Ea s-a afișat în 2014 cu David Lucado, care a fost acuzat că a înșelat-o, apoi cu Charlie Ebersol, cu care pur și simplu relația nu a funcționat. Din 2016, Spears are o relație cu sportivul și antrenorul Sam Asghari.

Relația cu Kevin Federline a fost pur și simplu devastatoare

povestea de viață a lui Britney Spears
Britney Spears și Kevin Federline

Britney Spears s-a căsătorit în mare grabă cu dansatorul Kevin Federline în 2005, cu care are doi fiii Sean Preston și Jayden James. Cu toate acestea, sfârșitul căsătoriei a fost traumatic pentru amândoi. Surse apropiate lor au declarat pentru Rolling Stone că a început să se întâlnească cu Federline pentru că era dansator de rezervă pentru Justin Timberlake și așa a vrut să-l supere pe primul ei iubit. De asemenea, presa a raportat că Federline a încurajat-o să concedieze majoritatea echipei sale, inclusiv pe mama ei, Lynne și pe managerul Larry Rudolph, cu care avea o relație profesională de lungă durată.

Un prieten apropiat a declarat pentru Rolling Stone că Federline a abandonat-o deseori pentru amicii săi, făcând-o să se simtă singură. Pentru a face față tristeții sale, Britney a început să meargă la tot felul de petreceri, comportament pe care una dintre amicele ei l-a pus pe seama depresiei postpartum. Spears a cerut divorțul de Federline în noiembrie 2006. În același documentar, Britney Spears spunea: „Toate motivele pentru care m-am căsătorit cred că au fost greșite.. Tocmai am făcut-o pentru că … doar pentru ideea de a avea tot”.

Spears și Federline s-au angajat într-o luptă urâtă pentru custodia copiilor lor după despărțire. Rolling Stone a raportat că, în conformitate cu acordul prenupțial al fostului cuplu, Federline a primit un milion de dolari de la Spears, plus 20.000 de dolari pe lună, pensie alimentară pentru băieți (care a fost majorată în septembrie 2018).

Povestea de viață tragică a lui Britney Spears. Abuzul de substanțe interzise

povestea de viață a lui Britney Spears
Oare Britney a avut probleme cu abuzul de droguri și medicamente?. Foto: Shutterstock

În timpul decăderii sale, este posibil ca Britney să se fi luptat cu abuzul de substanțe interzise. În 2007, fostul bodyguard al lui Spears a susținut că a văzut-o abuzând de droguri, deși a remarcat că nu a văzut-o niciodată consumând droguri în jurul copiilor ei. The People a anunțat că lui Spears i s-a ordonat să se supună testelor obligatorii, aleatorii pentru depistarea drogurilor în sânge, ca parte a acordului de custodie cu Kevin Federline.

Abia în 2012 publicul a aflat ce droguri ar fi folosit Spears în acea perioadă. E! News a scris despre un proces între tatăl ei, Jamie Spears, și fostul ei manager, Osama „Sam” Lutfi. Presa a declarat că echipa lui Jamie a susținut că Sam a spus familiei Spears că a zdrobit pastilele lui Britney și i le-a ascuns în mâncare. Jamie l-a acuzat și pe Lutfi că a ascuns telefonul lui Britney și i-a încurajat pe paparazzi să o urmărească.

Între timp, Lutfi a susținut că Spears a abuzat de amfetamine și că el doar încerca să o mențină în siguranță. În 2015, publicația Star a scris că Spears s-a dus în secret la dezintoxicare pentru a lupta împotriva dependenței de Vyvanse, un medicament prescris de obicei pentru ADHD.

Decăderea lui Britney Spears era așteptată de mult

povestea de viață a lui Britney Spears
Britney Spears, o mamă foarte bună.

În februarie 2007, Spears s-a ras în cap, un act pe care experții l-au considerat ca fiind o acțiune împotriva presiunii publice și a restricțiilor pe care le-a avut de când a devenit vedetă. Potrivit cronologiei Life & Style a perioadei tumultuoase, Spears a intrat într-un centru de reabilitare din Malibu, de unde a plecat după mai puțin de 24 de ore, apoi a făcut check-in din nou, rămânând o lună. La ieșirea ei, ea a dat vina pe un manager care încerca să-i controleze comportamentul după divorț.

În lunile următoare, Spears s-a angajat într-o relație cu paparazzo-ul Adnan Ghalib și au urmat o serie de comportamente presupuse periculoase, care includeau lovirea unei mașini parcate și fuga de la fața accidentului, dar și conducerea fără un permis valabil în California. În septembrie 2007, a încercat o revenire dezastruoasă la MTV Video Music Awards; o lună mai târziu, a pierdut custodia fiilor ei în fața lui Federline.

În ianuarie 2008, Spears s-a angajat în ceea ce ABC News a descris drept „o confruntare de custodie de aproape trei ore în care erau implicați fiii ei minori”, în timp ce se presupune că se afla „sub influența unei substanțe necunoscute”. A fost scoasă din casă și internată într-o rețea psihiatrică, involuntar, apoi eliberată. Săptămâni mai târziu, s-a repetat povestea. O sursă apropiată lui Spears a spus pentru E! News ce anume crede ea că a declanșat eșecul căsătoriei cântăreței: „A muncit atât de mult și totuși nu a avut nimic de arătat pentru asta. Simțea că viața ei e lipsită de valoare”.

Povestea de viață a lui Britney Spears. Oare își dorește să lase faima în urmă și să fie doar mamă?

povestea de viață a lui Britney Spears
Britney și cei doi fii ai ei

În timpul căsătoriei lui Britney Spears cu Kevin Federline, oricât de scurtă ar fi fost, ea și-a dedicat cea mai mare parte a timpului îngrijirii fiilor lor și nu a lucrat prea mult – și se pare că nu ar deranja-o să se întoarcă la acel stil de viață. Cântăreața a recunoscut la NME, în 2016 că s-a gândit să renunțe la industria muzicală pentru a fi profesor.

Chiar și fostul ei iubit, David Lucado a recunoscut că lui Spears îi pasă mult mai puțin de cariera ei în divertisment decât de cea de mamă. „Dacă cineva ar cunoaște-o pe adevărata Britney, ar ști că i-ar plăcea mai degrabă să fie amintită pentru că este o mamă bună, decât artista care a fost”, a declarat Lucado pentru The New York Times. „Și dacă cineva ar putea vedea interacțiunile ei cu copiii, ar ști că nu este nevoie de un custode pentru viața personală a lui Britney”.

Boala tatălui ei a fost „punctul sensibil” al lui Britney Spears

Deoarece Britney Spears se baza atât de mult pe tatăl ei, astfel încât, când Jamie Spears s-a îmbolnăvit la sfârșitul anului 2018, a suferit cumplit. Jamie ar fi suferit o ruptură a colonului și a fost internat timp de aproape o lună, dar încă nu și-a revenit complet. The People a declarat că Jamie a suferit o a doua intervenție chirurgicală pentru această afecțiune în martie 2019 și că rezultatul nu a fost cel mai bun.

În aprilie 2019, s-a spus că Britney a intrat într-un centru de tratament pentru sănătate mintală și wellness. O sursă a declarat pentru Us Weekly: „Britney a fost tulburată când tatăl ei s-a îmbolnăvit pentru prima dată. Apoi a existat o perioadă în care se descurca mai bine și avea gânduri pozitive, deoarece Jamie părea să se facă bine, dar apoi starea lui s-a înrăutățit și ea nu a putut rezolva emoțional gândul că ar putea să-l piardă. A fost punctul ei de declic. Britney nu a fost tratată pentru niciun fel de probleme de abuz de substanțe în acest moment și pur și simplu avea nevoie de odihnă și să se concentreze asupra ei însăși.

povestea de viață a lui Britney Spears
Tatăl lui Britney Spears

Tatăl lui Britney Spears este în continuare custodele ei și îi controlează întreaga viață

Zilele trecute Britney Spears a făcut o cerere de a ieși de sub tutela judiciară a tatălui ei pentru că, din 2008, de când ea a suferit acea perioadă de cădere, el a devenit custodele ei și i-a controlat întreaga viață și avere.

Potrivit The New York Times, vedeta pop s-a opus inițial ideii de custode, dar în cele din urmă a cedat pentru a asigura stabilitatea financiară viitoare pentru cei doi fii ai ei. „În culmea faimei sale, Britney a fost dusă într-un loc în care nu putea fi o persoană normală”, a declarat pentru Page Six o sursă apropiată cântăreței. „A fost foarte dificil pentru ea să aibă încredere în oameni și s-a bazat întotdeauna pe tatăl ei”.

Britney Spears, astăzi în vârstă de 39 de ani, a spus că tatăl ei îi controlează viața în totalitate. „Sunt traumatizată. Nu pot să dorm, sunt deprimată și furioasă și plâng în fiecare zi”.

Britney Spears a povestit că în tot acest timp i s-a interzis să-și vadă prietenii, a fost forțată să susțină concerte, să ia medicamente și nu a avut dreptul să decidă nici dacă să mai aibă încă un copil.

Astfel, artista a povestit că familia ei a obligat-o să susţină un concert în Las Vegas deşi avea febră foarte mare, a plasat-o sub tratament cu litiu, care a făcut-o să se simtă „ca în stare de ebrietate”, şi a insistat ca ea să folosească dispozitive intrauterine pentru prevenirea sarcinilor.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO