Povestea trupei Blackpink. Cine sunt cele patru fete care au înnebunit o planetă întreagă? Și cum muzica K-pop a reușit să atragă milioane de adolescenți? - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Recunosc cinstit că dacă nu aș fi avut copii adolescenți în jurul meu, probabil m-aș fi uitat cruciș când aș fi auzit despre trupa Blackpink sau despre muzica K-pop. O idee de la unul, o informație de la altul și tot așa până m-am pus serios pe treabă, am căutat și am cercetat să văd ce se întâmplă. Aveam impresia despre mine că am o oarecare cultură muzicală însă, când am aflat cât de vastă este cultura K-pop, m-am retras doi pași în spate.

Pentru cei ca mine, am adunat câteva informații despre muzica K-pop în general și despre trupa Blackpink, în special.

Ce este muzica K-pop?

K-pop este abrevierea de la Korean Pop, adică muzică pop coreeană. Este de fapt un gen muzical originar din Coreea de Sud, ce îmbină mai multe stiluri: muzică pop, electronică, hip hop, rock și R&B. A ajuns la noi în ultimii ani, iar cei care o reprezintă sunt trupe de adolescenți ce au străpuns imediat inimile celor de-o vârstă cu ei din lumea întreagă. Înțeleg că dacă ești adolescent și nu cunoști măcar o formație (adică să-i știi melodiile), nu exiști.

Probabil exagerez puțin, însă, ceea ce merită menționat este avântul cu care acești copii din Coreea de Sud au reușit să-și croiască drum în lume.

Adolescenții noștri, dar și ai altor popoare, se îmbracă la fel ca idolii lor din K-pop, le cântă muzica și ar da orice să fie prezenți la un concert.

Povestea trupei Blackpink

Probabil unele dintre cele mai marcante reprezentante ale curentului K-pop sunt cele patru tinere ce formează trupa Blackpink.

Orice fan K-pop adevărat știe cine sunt Blackpink: grupul de fete este format din Jennie, Rosé, Lisa și Jisoo și tocmai au avut un succes impresionant cu o melodie numită Ice Cream, pe care au interpretat-o împreună cu Selena Gomez. În plus, orice fan știe că fetele apar pe scenă în cele mai bune ținute și multe dintre adolescente se chinuie zilnic să le imite stilul de machiaj.

Dar cât de bine le cunosc cu adevărat? Au trecut doar patru ani de când au intrat în lumea muzicii pop coreene, deci cum erau înainte de a se alătura grupului? Să aruncăm o privire mai atentă.

Jennie (Jennie Kim, 1996), membră a trupei Blackpink

Instagram: @jennierubyjane

Cineva își amintește melodia G-Dragon That XX? Ei bine, dacă ați văzut videoclipul, atunci ați fi putut observa că fata îmbrăcată în piele, de pe telefon, era de fapt Jennie, cu trei ani înainte de debutul ei în Blackpink.

Jennie este capabilă să vorbească coreeană, engleză și chiar japoneză. Cum se face? A petrecut ceva timp trăind în Noua Zeelandă, înainte de a se întoarce în Coreea de Sud, în 2010.

Rosé (Chaeyoung Park, 1997), mare pasionată de muzica K-pop

Instagram: @roses_are_rosie

Dacă te-ai întrebat vreodată în ce mod a reușit Blackpink să devină o trupă atât de faimoasă în întreaga lume, veți ști că asta se datorează parțial numărului de limbi pe care fetele le vorbesc. Se pare că nu doar Jennie a trăit în străinătate. Rosé s-a născut în Noua Zeelandă și a crescut în Australia. De fapt, s-a mutat doar în Coreea de Sud pentru a începe cariera în K-pop music.

Rosé și-a arătat prima oară vocea pe mini-albumul G-Dragon „One of a Kind”, încă din 2012. Ea a apărut într-o melodie numită Without You, care a câștigat mult interes în acel moment datorită faptului că piesa a fost doar creditată ca „Without You ft from YG New Girl Group ”. G-Dragon și Rosé au continuat să realizeze un videoclip după ce i-a fost dezvăluită identitatea.

Lisa (Lalisa Manoban, 1997), Blackpink

Instagram: @lalalalisa_m

Să o aplaudăm cu toții pe Lisa, nu-i așa? De ce? Pentru că este singurul membru al grupului care a învins alți 4.000 de aspiranți la audițiile YG Entertainment desfășurate în Thailanda, în 2010. Avea doar 14 ani și deja era un mare fan al K-pop-ului (Big Bang și 2NE1 erau aparent trupele ei preferate). Acum face parte dintr-una dintre ele – visul fiecărei fetițe, nu? Ea a apărut pentru prima oară ca dansatoare în videoclipul Ringa Linga cântat de Taeyang de la Big Bang, în 2013, cu doar trei ani înainte de debutul său ca Blackpink.

Numele ei original era Pranpriya, însă l-a schimbat în Lalisa după ce un ghicitor i-a spus că numele „Lalisa” îi va aduce noroc. În aceste zile o cunoaștem doar ca Lisa, desigur.

Jisoo (Jisoo Kim, 1995), copila cu muzica K-pop în sânge

Instagram: @sooyaaa__

Jisoo a fost deosebit de atentă când a venit vorba de activități extrașcolare. În special, era o mare fană a baschetului. Se zvonește, de asemenea, că s-a alăturat clubului de actorie al școlii sale. S-a mai spus că actori pe care Jisoo îi idolatrizează sunt Son Ye-jin și Natalie Portman.

Cei care au fost atenți, au observat-o pe Jisoo pe ecran de mai multe ori înainte de debutul ei în Blackpink. Folosindu-și abilitățile de actorie, a apărut prima dată în videoclipurile pentru I’m Different de Hi Suhyun și Spoiler de Epik High, în ambele cazuri ca actriță principală.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO