Ambasadorii VinuluiDrinksLife Stories
Ambasadorii VinuluiDrinksLife Stories
Povestea vinului cu Ambasadorul Japoniei: pentru niponi, un pahar de sake sau de vin este necesar pentru a încheia o afacere
Mirela Vaşadi-Blasius
|Reading time: 1 min
Share this article

Era secolul al XVI-lea când primii misionari creștini din Portugalia ajungeau în Japonia. Iezuiții portughezi au adus cu ei și vinul liturgic, iar acesta este momentul primei atestări a consumului de vin în Japonia.

Localnicii l-au numit chintashu, o combinație între cuvântul portughez tinto (chinta în japonezăcare înseamnă roșu și shu, care înseamnă lichior.

 Japonia nu este în mod natural un tărâm potrivit pentru cultivarea viței de vie.

Din cauza umidității ridicate, a ploilor intense în sezonul de creștere a strugurilor, a solului acid și a unui teren limitat, pentru japonezi viticultura fost mereu o luptă. Dar s-au descurcat de minune, ca în mai toate domeniile unde fac performanță.

Vinul tradițional japonez este sake, o băutură preparată din orez fermentat. 

În cultura japonezilor, sake este mai mult decât o simplă băutură pe care o savurezi cu plăcere. Sake este o parte importantă din cultura japoneză.

Despre vinurile și cultura lor ne vorbește în filmul de mai jos, E.S. Kisaburo ISHII, ambasadorul Japoniei la București:

Ambasadorii VinuluiDrinksLife Stories
Share this article