fbpx

Căutare

Share this article

Dacă vrei un câine de care să te poți atașa și de care să te bucuri mult timp, atunci află ce rase de câini care trăiesc mult există.

În copilărie am avut trei câini, doi Câini lupi și un Brac german. Pe fiecare dintre ei i-am pierdut din cauza bătrâneții și am suferit enorm după ce nu au mai fost. Din acest motiv, ani de zile nu am vrut să mai am nici un prieten patruped la mine în casă și am zis că în momentul în care mă voi răzgândi, voi alege doar una dintre rasele de câini care trăiesc mult. Așa că am documentat subiectul și oferta este destul de generoasă.

În general, câinii de talie mică și medie au o speranță de viață mai mare, acesta fiind și motivul introducerii lor în număr atât de mare în clasamentul de mai jos.

Citește și:

Cele mai scumpe rase de câini din lume

Rase de câini care trăiesc mult

Bichon maltez

Femelele acestei rase se pare că trăiesc cu un an mai mult decât masculii maltezi. Însă, în general, Bichonii maltezi au o speranță de viață destul de mare deoarece suferă de foarte puține boli genetice grave. Speranța lor de viață este de 15 ani.

Foto: Shutterstock

Beagle

Cel mai bătrân Beagle cunoscut vreodată se numea Butch și a trăit în Virginia, SUA. El a murit la vârsta de 27 de ani, iar speranța de viață a acestei rase este tot de aproximativ 15 ani.

Foto: Shutterstock

Ciobănescul australian

Acest câine este cunoscut pentru abilitățile lui de foarte bun paznic, dar și pentru inteligență și energie debordantă. Ciobănescul australian este singurul câine de talie mare din această listă, având speranța de viață de 15 ani.

Foto: Shutterstock

Shih Tzu

Acești „lei” au fost preferații dinastiei Ming din China, iar astăzi duc o viață lungă și frumoasă alături de stăpânii lor din întreaga lume. Speranța de viață a acestei rase este tot de 15 ani.

Foto: Shutterstock

Lhasa apso

Recordul pentru cel mai bătrân Lhasa apso l-a deținut un câine care a murit în 1939, la vârsta de 29 de ani. Lhasa apso este un câine foarte bun de pază în interiorul casei, fiind foarte suspicios cu străinii. Și el are o speranță de viață de aproximativ 15 ani.

Foto: Shutterstock

Cockapoo

Aceasta este o rasă hibridă, o încrucișare între Cockerul spaniol și Poodle. Se pare că speranța de viață de aproximativ 16 ani a fost moștenită de la Poodle deoarece un Cocker spaniol trăiește între 10 și 14 ani.

Foto: Shutterstock

Jack Russel Terrier

Acești căței sunt foarte cunoscuți pentru nivelul lor mare de energie. Poate că asta îi face să trăiască atât de mult, speranța de viață fiind de 16 ani.

Foto: Shutterstock

Pudel

Toți cățeii din această rasă, dar și cei corciți cu această rasă, au o speranță de viață foarte mare. Ei trăiesc până pe la 16 ani.

Foto: Shutterstock

Chihuahua

Poate că este rasa cea mai mică de câini, dar este rasa care trăiește foarte mult. Speranța de viață de 17 ani este pusă pe seama faptului că Chihuahua nu este predispus la boli genetice grave.

Foto: Shutterstock

Câinele cântăreț din Noua Guinee

Nu ați mai auzit de această rasă până acum? Asta probabil pentru că este considerat cel mai rar câine din lume. Acest câine sălbatic originar din Noua Guinee este cunoscut pentru urlatul lui cântat. Numai 100 de exemplare trăiesc în captivitate și deși sunt considerați cei mai primitivi câini astăzi, sunt foarte blânzi și prietenoși cu oamenii. Speranța de viață a acestei rase este de 18 ani.

Foto: Shutterstock
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO