fbpx

Căutare

Share this article

Un prieten mi-a recomandat să studiez câteva rase de pisici blânde atunci când am spus că mi-aș dori să le iau copiilor o pisică, dar că mă tem de faptul că va distruge lucrurile din casă. Îmi plac pisicile însă tot timpul mi s-a părut că pot fi ipocrite și că nu le pasă decât de propriul lor interes, mai exact că nu te pot iubi necondiționat așa cum ar face-o un câine. Ei bine, am aflat că era o idee preconcepută și că, anumite rase de pisici pot fi extrem de iubitoare și blânde. De aceea, am ales acele rase de pisici blânde din care putem alege animalul de companie perfect.

Rase de pisici blânde: pisica persană

Pisicile persane sunt prietenoase, sociabile și pot fi extrem de iubitoare cu stăpânii lor. Această rasă este cunoscută pentru faptul că adoră să stea în preajma stăpânului, să se așeze pe spate și să se relaxeze atunci când este mângâiată. Persana este cu siguranță acea pisică ce se așază la geam așteptându-te să te întorci de la serviciu și să-i acorzi atenție.

Foto: Shutterstock

Rase de pisici blânde: Exotic Shorthair

Rasa Exotic Shorthair este cea a pisicilor cărora le șade cel mai bine în poala stăpânilor, a pisicilor docile, însetate de afecțiune. Aceste pisici nu sunt foarte active, ceea ce mi se pare excelent pentru că nu au tendința de a alerga, a se cățăra și a strica lucrurile din casă.

Citește și:

Pisici care nu lasă păr

Foto: Shutterstock

Rase de pisici blânde: Abyssian

Pisicile Abyssian iubesc să interacționeze cu stăpânii lor și nu sunt deloc timide față de străini sau alte pisici. Dacă îți iei o pisică Abyssian vei avea plăcuta surpriză ca o pufoșenie mică să se cuibărească în brațele tale de cum intri pe ușă.

Foto: Shutterstock

Pisica Burmese

Pisica Burmese este una probabil cea mai blândă pisică din lume. Sunt ahtiate după atenție și nu le place nimic mai mult pe lume decât să se cuibărească pe canapea și să toarcă la mângâierile tale.


Citește și: Pisici celebre: felinele cu milioane de fani pe rețelele de socializare


Foto: Shutterstock

Rase de pisici blânde: Maine Coon

Pisicile Maine Coon sunt foarte prietenoase și sunt potrivite chiar și unei case unde mai sunt și alte pisici sau câini. Sunt pline de încredere și foarte iubitoare, însă nu cer foarte multă atenție. Asta nu înseamnă că nu se vor bucura de atenția ta și nu-ți vor răspunde torcând în brațele tale.

Foto: Shutterstock

Picicile Ragdoll

Aceste pisici par mereu mulțumite, fericite și prietenoase. Sunt renumite pentru natura lor relaxată și drăguță, ceea ce face din ele pisicile perfecte de companie. Sunt înnebunite dupa atenție și iubesc să toarcă la tine în brațe.

Foto: Shutterstock

Rase de pisici blânde: Sphynx

Această pisică este considerată drept cea mai blândă și iubitoare dintre toate rasele. Iubește să se bucure de atenția și afecțiunea oamenilor și nu refuză niciodată o sesiune de joacă. Sunt așa probabil deoarece au nevoie de multă atenție din partea stăpânilor pentru a putea fi curate și încălzite, pielea lor având nevoie de îngrijire specială.

Foto: Shutterstock
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO