Căutare

Share this article

Imaginează-ți că o suită de oameni îți stau la picioare, iar tu, în loc să te bucuri de privilegiile regale, trebuie să urmezi o serie de reguli de conduită la Casa Regală. Acesta este prețul pe care trebuie să-l plătești dacă ai sânge albastru, iar membrii familiei regale britanice ne arată  în fiecare zi că nu trebuie să confundăm stilul lor de viață luxuriant cu cel al unei celebrități bogate.

A te alătura familiei regale, sau a te naște în familia regală, vine la pachet cu o serie de responsabilități și, implicit, multă presiune. A reprezenta cel mai înalt, dar și cel mai important rang al unei națiuni, nu vine fără câteva reguli de urmat. Unele dintre aceste reguli au sens, însă altele s-ar putea să te pună pe gânduri când îți imaginezi cum ar fi să te căsătorești cu un prinț sau o prințesă. Dar să vedem care sunt cele mai ciudate reguli de conduită la Casa Regală.

 • Nu ne afișăm afecțiunea în public, mai ales în timpul călătoriilor. Chiar și cuplurile căsătorite nu trebuie să se țină de mână, darămite să se sărute. Cu toate acestea, înainte ca prințul Harry să-și aleagă jumătatea în persoana prințesei Megan, avea imaginea celui care nu respecta această regulă.

 • Niciodată, dar niciodată, mai ales la o cină publică, familia regală nu trebuie să fie servită cu crustacee sau usturoi. Motivul pentru interzicerea crustaceelor este unul practic: evitarea toxiinfecțiilor alimentare. Prohibiția usturoiului, pe de altă parte, este pentru a evita o respirație urât mirositoare.
 • Spre deosebire de majoritatea familiilor, familia regală nu deschide nici un cadou de Crăciun. Toate cadourile sunt schimbate în Ajunul Crăciunului, în camera roșie, la o ceașcă cu ceai. Cadourile preferate ale membrilor familiei regale sunt cele amuzante, iar când Harry era încă burlac, cumnata sa, Kate, i-a dăruit un kit intitulat „Crește-ți singur iubita”.

 • Fără Monopoly! Familia regală nu este atât de diferită de noi ceilalți, mai ales când vine vorba de a juca Monopoly, un joc ce uneori scoate la iveală cele mai urâte abilități de negociere și comportamente agresive. Pentru a evita aceste lucruri, Regina mamă a interzis acest joc.
 • În timpul călătoriilor, fiecare membru al familiei regale are un costum negru în bagaj. Asta pentru cazul în care în această perioadă un membru al casei regale sau un alt oficial al guvernului moare și este nevoie să-i fie adus un omagiu din orice colț al lumii.

 • Sexul bebelușului regal este ținut secret până la naștere. Britanicii au acceptat această regulă drept o provocare și încearcă să facă predicții și pariuri pe această temă.

 • Cina sau prânzul reginei sunt orchestrate până la ultima îmbucătură. La începutul mesei va vorbi cu persoana din dreapta sa, iar pe la mijlocul mesei își va îndrepta atenția către oricine este așezat în stânga sa. Să sperăm că cel care este așezat în dreapta sau în stânga poate vorbi pe mai multe teme în afară de starea probabilă a vremii.

 • Moștenitorii tronului nu au voie să călătorească, mai ales să zboare cu avionul, însoțiți de alți moștenitori. Acest lucru se întâmplă din dorința de a proteja linia de moștenitori regali, însă prințul William de obicei călătorește alături de fiul lui, George.
 • Băieții din familia regală, până la vârsta de opt ani, poartă pantaloni scurți. Se consideră că până atunci nu sunt suficient de maturi ca să poarte pantaloni lungi. De aceea l-ați tot văzut pe George în pantaloni scurți.

 • Tiara poate fi purtată de către femeile măritate, abia după ora 18.00. Aceste bijuterii sunt cele mai fancy accesorii și se potrivesc numai unei ținute de seară. Tiara simbolizează că „acea femeie nu mai este pe piață”, așa că Meghan Markle și Kate Middleton au primit primele lor tiara în ziua nunții.

 • Câinii reginei sunt tratați asemenea unor fețe regale, dar fără să urmeze reguli. Au bucătari personali, locuri la clasa I și pot face orice își doresc, inclusiv să meargă oriunde își doresc.

 • Atunci când interacționezi cu regina, iată ce trebuie să faci: nu îi întorci spatele, vorbești doar când ți se adresează, nu o atingi și nu pleci până ce nu pleacă ea. Fă ce face toate lumea și va fi bine!
 • Femeile din familia regală trebuie să își țină picioarele apropiate și bărbia paralelă cu solul. Ele nu stau niciodată picior peste picior, în schimb stau cu genunchii apropiați și uneori își încrucișează gleznele.

 • Puterea Majestății Sale nu se încheie la adunările sociale – continuă pe drum! Regina are voie să conducă fără permis, dar asta doar în UK. Tot aici nu are nevoie nici de act de identitate.
 • Familia regală nu dă niciodată autografe. Asta ar însemna ca oricine să le poată învăța semnătura și să poată comite un fals. Și probabil nici nu vor face selfie cu tine.
 • Oamenii din anturajul reginei trebuie să stea cu ochii pe geanta ei tot timpul. Asta nu neapărat pentru a se asigura că nu este furată, ci pentru a culege indicii despre starea ei de spirit. De exemplu, când își pune geanta pe brațul drept înseamnă că este pregătită pentru conversația curentă pe care trebuie să o încheie.
 • Există anumite modalități de a saluta regina … la care chiar propria familie trebuie să se muleze. Bărbații familiei regale efectuează o plecăciune din gât, în timp ce femeile fac o reverență. Imaginează-ți că trebuie să-ți saluți mama făcând o reverență…

 • Costumul reginei trebuie să fie strălucitor sau exuberant, ca să poată fi ușor de identificat. Îi place să se conecteze cu oamenii și, chiar și atunci când mulțimea este scăpată de sub control, oamenii pot spune că au văzut regina.
 • Femeile regale nu au voie să-și arate decolteul. Diana era faimoasă pentru că nu-i plăcea decolteul înalt, așa că își folosea mereu poșeta pentru a se acoperi atunci când ieșea dintr-o mașină. Meghan Markle este o fostă actriță și model, așa că obișnuia să-și arate pieptul un pic mai mult, dar acele zile sunt de mult apuse.
 • Orice urmaș regal trebuie să solicite aprobarea din partea familiei de pe tron pentru a se căsători cu aleasa inimii sale. Charles, William și Harry, fiecare dintre ei a cerut permisiunea pentru a se căsători.
 • Odată ce aceste căsătorii sunt aprobate, tinerii trebuie să facă cât mai mulți copii. Aruncă o privire pe lista de invitați pentru o nuntă regală și veți afla probabil că numărul copiilor îl depășește pe cel al adulților.

 • Regina nu trebuie luată niciodată la întrebări. Indiferent dacă vrea prăjituri la micul dejun sau își dorește ca soțul ei, prințul Philip, să se îmbrace în uniforma Gărzii regale, dorința ei este mai presus de orice, mai puțin deasupra legii, bineînțeles.
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO