fbpx

Căutare

Share this article

Pentru unii, restaurantele ar trebui să arate total diferit de cele cu care suntem noi obişnuiţi. Adică, să nu ocupe neapărat o suprafaţă mare, să nu fi deschise tot timpul, să nu fie decorate discret şi să nu aibă meniuri fixe. Unii dintre cei care gândesc aşa sunt bucătarul şef Anita-Clare Field şi soţia lui, Caroline, doi britanici care şi-au deschis un restaurant total atipic, într-un fermecător Citroën albastru, aşezat frumos la un colţ de stradă din Witheridge, North Devon. ”Multe se pot întâmpla într-un an. Primul ministru britanic Theresa May a ieşit din 10 Downing Street pentru a anunţa alegerile anticipate, în timp ce Sergio Garcia a câştigat primul său titlu de golf major la a 74-a încercare, cu o victorie palpitantă în faţa lui Justin Rose. Între timp, ‘Shape of You’ a lui Ed Sheeran a fost numărul unu în topuri”, scrie Devon Live fixând, într-o notă cât se poate de amuzantă, momentul în care cei doi britanici şi-au deschis restaurantul. Botezat Le Petite Bouchée, restaurantul are deja o reputaţie puternică şi chiar a atras laude din partea lui Michel Roux Jr, bucătarul Michelin de două stele, atunci când acesta a fost prezentat în emisiunea Hidden Restaurants, de pe Channel Four.

Foto: lapetiteboucheebrasserie.co.uk

„Viziunea clară a Anitei şi atenţia acordată detaliilor, de la mediul înconjurător la mâncare, a creat experienţa perfectă pentru servirea mâncării şi este ceva ce poate învăţa orice restaurant, inclusiv al meu”, avea să spună Michel Roux Jr.

Totul a început în 2014 după achiziţionarea unui Citroën HY din 1971, când aceştia locuiau încă la Londra. „Sunt un insomniec teribil şi m-am gândit la ce am putea face cu ea aşa că în acea noapte specială, la ora 3.00, am trezit-o pe Caroline şi i-am spus: Văd feţe de masă în carouri roşii şi albe şi Moules Pots. Cred că ar trebui s-o transformăm într-o mică braserie”. Caroline a crezut de la bun început că e o idee grozavă şi a numit-o  ideea „La Petite Bouchée sau The Little Mouthful”. A doua zi, cei doi au creat pagini de Twitter şi Facebook pentru La Petite Bouchée, au recondiţionat şi pictat Citroë-ul. De la bun început, restaurantul semăna cu o braserie franceză în miniatură, afacerea născându-se astfel şi crescând rapid în Sydenham Wells Park din sudul Londrei.

Foto: lapetiteboucheebrasserie.co.uk

După trei ani de succes, doamna Clare a decis să-şi mute afacerea în Devon, de care amândoi s-au simţit instant atraşi. Pentru că adoră mâncarea franşuzească, Clare a ştiut de la bun început că restaurantul lor va fi unul în chintesenţă franţuzesc, atât în design, cât şi în ceea ce priveşte bucătăria. Folosind cele mai proaspete ingrediente din Devon şi din împrejurimi, aceştia fac mâncare proaspătă şi extrem de aromată respectând reţete franţuzeşti. Şi astfel Anita-Clare Field şi Clare au adus în Davon sudul Franţei prin sparanghel la grătar înfăşurat în şuncă Bayonne, bavette, acea friptură groasă, suculentă şi marinată subtil pentru a scoate la iveală cele mai bune arome naturale, sosul Béarnaise, crème caramel, tartă de smochine cu îngheţată de vanilie şi multe altele. Într-un mediu extrem de intim şi colorat, cu doar câteva locuri, gurmanzii îşi pot satisface papilele gustative cu mâncăruri extrem de fine.

Foto: lapetiteboucheebrasserie.co.uk

Le Petite Bouchée funcţionează după acea politică admirabilă ”0 deşeuri”, este deschis doar în weekednuri, iar vizitatorii trebuie să prezinte opţiunile de meniu înaintea vizitei (cei care vor, pot comanda mâncarea acasă). ”O Barbara Windsor printre Kenneth Williamses”, cum numeşte The Telegraph restaurantul, Le Petite Bouchée este ca o gură de aer proaspăt printre restaurantele scumpe, făcute de multi-bucătari Michelinned. Pentru trei feluri de mâncare plăteşti 28,50 lire sterline, iar pentru patru feluri de mâncare, 32 de lire sterline. În plus, te alegi cu o experienţă unică şi cu nişte senzaţii pe care rar le-ai mai putea egala. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO