Căutare

Share this article

Ştim cu toţii cât de greu este să alegi desertul perfect atunci când este o ocazie atât de specială. Şi cum, Paştele înseamnă, în general, cozonaci şi pască, noi ne-am gândit la altceva. Pentru cei mai romantici dintre voi, v-am pregătit un desert gustos … în doi: tiramisu cu rom şi dragoste. O reţetă specială, de la meowmade

Pe scurt, se ia ceva dulce şi gustos, îmbibat în cea mai bună savoare … romul. Se pune multă dragoste şi cea mai bună companie. Şi se spune: Paşte Fericit!

Tiramisu cu rom (fără coacere, dar cu dragoste)

Ingrediente

200ml frişcă lichidă neîndulcită

zahăr după gust

250g de mascarpone

1 linguriţă de rom

4 pişcoturi

1 cană de cafea rece

1 linguriţă de esenţă de rom

Cum se prepară reţeta:

1. torni frişca cu nişte zahăr într-un bol şi o mixezi până devine cremoasă

2. arunci acolo şi nişte mascarpone cu un pic de rom, turnat fir (ţine minte: acestea trebuie puse neapărat împreună, altfel se taie) şi mixezi în continuare până se combină cele două ingrediente (nu chiar secrete, dar deosebit de important şi de gustoase)

3. pui cafeaua cu esenţa de rom într-un castronel, să-ţi fie mai uşor să înmoi pişcoturile

4. iei un pahar de martini/cocktail şi aşezi câte un pişcot înmuiat în cafea, pui câteva felii de căpşune şi adaugi crema pe care ai mixat-o mai devreme

5. ca să fie fancyşi să îţi surprinzi oaspeţii de Paşte, am decupat un cap de iepuraş şi l-am folosit drept formă pentru ploaia de cacao de pe deasupra

Întreaga reţetă poate fi văzută mai jos #poftabuna: 

Share this article
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO