fbpx

Căutare

Share this article
Faci o vizită la Londra? Profită de ocazie să afli mai multe despre cum bicicleta a redesenat viaţa urbană şi ne-a trasat noi reflexe în oraş şi în afara sa. Până la sfârşitul lunii iunie, Muzeul Designului din Londra prezintă expoziţia „Cycling Revolution” dedicată vieţii pe două roţi.
Aşa cum ne-a obişnuit, muzeul londonez al designului redă entuziasmul şi simplitatea design-ului, arhitecturii, modei şi tehnologiilor contemporane. De data aceasta, se apleacă asupra modului în care, în ultimii zece ani, bicicletele au devenit parte a peisajului urban, nu doar in Marea Britanie, ci în întreaga lume. Sunt prezentate modele care vorbesc despre recorduri mondiale, câteva profile importante de ciclişti din toate timpurile, biciclete şi kit-uri de reparaţii folosite în Turul Franţei, dar şi un atelier complet echipat de făcut biciclete. Poţi admira biciclete, echipament, scule, accesorii, haine, fotografii şi filme care îţi arată unde se află acum ciclismul şi unde poate ajunge în viitor.
Pentru a fi mai uşor de urmărit, expoziţia a fost împărţită pe patru „triburi” de pasionaţi: Ultra Performanţii – High Performers, carepot atinge viteze olimpice, Căutătorii de senzaţii – Thrill Seekers, care se aventurează pe orice tip de teren, Cicliştii Urbani – Urban riders, care străbat oraşele kilometru cu kilometru şi Cargo Bikers, bicicliştii care practic lucrează din şa.
„Cycling Revolution” aruncă o privire şi asupra viitorului ciclismului: cum se schimbă infrastructura oraşului şi cum arhitecţii, urbaniştii şi designerii răspund necesităţilor cicliştilor secolului XXI.
Nu ne rămâne decât să îţi urăm: Enjoy the ride!
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO