Românce devenite celebre în Italia şi drumul lor către succes - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Să fie limba, să fie stilul de viaţă! Un lucru este cert: Italia a reprezentat pentru multe dintre tinerele românce o atracţie şi o rampă de lansare în acelaşi timp. Este ţara unde şi-au găsit drumul, atât profesional, cât şi personal. Unele au cucerit lumea modei, altele pe cea a scenei sau a televiziunii italiene. Am făcut o listă cu românce devenite celebre în Italia şi lucrurile care le-au adus succesul în peninsulă.

Românce devenite celebre în Italia – Catrinel Menghia

Catrinel Menghia îşi aşeza încă din primii ani de viaţă o carieră de succes în atletism. Tatăl, sportiv de performanţă, le-a ghidat şi pe Catrinel şi pe sora ei pe acest drum. Lorena a şi devenit atlet de performanţă. Pentru Catrinel viaţa pregătise însă altceva.

Descoperită pe când avea 16 ani de un agent de modelling, acesta a încurajat-o să intre în lumea modei, iar în câteva luni de la acest moment Catrinel câştiga locul 2 la unul dintre cele mai celebre concursuri din domeniu, Ford Supermodel of the World. A fost punctul de plecare către o carieră internaţională. A pozat pentru cele mai importante reviste de profil şi a defilat pentru cei mai mari designeri. Ştia însă că nu vrea doar asta, aşa că la 26 de ani a început să ia cursuri de actorie. A debutat rapid cu un scurtmetraj, apoi a primit şi primul rol într-un film de lungmetraj, precum şi o propunere de a prezenta o emisiune la una dintre televiziunile italiene de succes. A continuat să-şi împartă viaţa între platourile de filmare şi reclame destinate companiilor de modă, dar este şi brand ambasador pentru Fundaţia Andrea Bocelli. A fost căsătorită timp de 6 ani cu fostul fotbalist Massimo Brambati, iar de 10 ani are o relaţie cu producătorul de film Massimiliano Di Lodovico, cu care are şi o fetiţă în vârstă de 2 ani.

Catrinel Menghia, foto: catrinelmarlon.com
Citește și: Catrinel Menghia, „prea frumoasă pentru un rol”: povestea unei fete din Iași care visa să devină campioană la atletism și a ajuns model la New York și Milano și actriță la Cannes – LIFE.ro

Ramona Bădescu

Frumoasa actriţă în vârstă de 52 de ani este una dintre primele românce care a lăsat România pentru „la dolce vita” din Italia. Viaţa ei nu a fost însă numai lapte şi miere. A visat de mică să devină actriţă, însă părinţii au împins-o să facă o şcoală practică, aşa că absolvit Facultatea de Economie şi Comerţ. Puţini sunt cei care ştiu că a avut mari probleme cu greutatea în adolescenţă, însă motivată de reproşurile celor din jur pe această temă şi-a reconsiderat categoric atitudinea faţă de mâncare şi sport şi a ajuns la silueta pe care şi-o păstrează şi acum.

A emigrat în Italia imediat după revoluţie şi a debutat în scurt timp în televiziune. 4 ani mai târziu primea primul ei rol într-un serial, iar jocul ei a convins. Ofertele s-au ţinut apoi lanţ, iar cariera ei a înflorit de la an la an. A intrat în politică şi a fost consilier în primăria Romei, are afaceri în domeniul modei, dar şi în HoReCa, iar la 50 de ani a reuşit să-şi împlinească visul: a dat naştere unui copil şi are o relaţie fericită cu un bancher italian.

Ramona Bădescu, foto: listal.com

Mădălina Ghenea

Mădălina Ghenea a ştiut de mică ce-i place: să fie în lumina reflectoarelor. A particpat la emisiunea de televiziune Tip Top Minitop, a luat lecţii de pian şi de balet, iar la 15 ani a descoperit magia podiumului de modă. A lucrat pentru branduri şi designeri celebri, a filmat un videoclip cu Eros Ramazzotti, a apărut în emisiuni de televiziune în Italia, iar în urmă cu 10 ani şi-a făcut debutul în actorie, în aceeaşi ţară. Comparată adesea cu celebra Sophia Loren, nu e de mirare că românca a fost primită cu braţele deschise în peninsulă. Pe lângă cariera impresionantă, Mădălina Ghenea a ţinut însă ocupate paginile ziarelor şi cu relaţiile ei amoroase cu bărbaţi după care suspină milioane de femei din toate colţurile lumii: Leonardo DiCaprio, Gerard Butler sau Philipp Plein.

Mădălina Ghenea, foto: realmomster.com
Citește și: Patru zile şi o noapte cu Mădălina Ghenea – LIFE.ro

Românce devenite celebre în Italia – Alexandra Dinu

Jurat, acum, în cadrul emisiunii Românii au talent, Alexandra Dinu a plecat în Italia în urmă cu 18 ani, după divorţul de fotbalistul Adi Mutu. Era deja prietenă cu televiziunea şi platoul de filmare, aşa că ştia exact ce vrea să facă în noua ţară în care avea să se mute. A început să prezinte rubrica Meteo la una dintre televiziunile lui Silvio Berlusconi, apoi a început să devină o obişnuită a serialelor filmate în Italia. A primit chiar premiul pentru cea mai bună actriţă a Italiei, decernat de revista Diva e Donna în cadrul Festivalului de Film de la Veneţia şi un an mai târziu a fost din nou premiată, de data aceasta la Pompeii Film Festival. S-a mutat apoi în Statele Unite împreună cu partenerul său, unde a filmat alături de nume mari ale cinematografiei precum John Malkovich, Adrien Brody, Pierce Brosnan sau Antonio Banderas.

Alexandra Dinu, foto: superstarsbio.com
Citește și: Alexandra Dinu, primită cu braţele deschise la Festivalul de Film de la Veneţia – LIFE.ro

Kitty Cepraga

A cunoscut celebritatea în România ca membră a emisiunii Şcoala vedetelor, apoi a fost VJ la posturi de muzică. Actoria a fost însă marea ei dragoste, iar Italia a fost şi în cazul ei locul în care a putut să-şi împlinească visul. Dar nu s-a rezumat doar la joc, ci chiar produce şi regizează filme. A studiat, pe lângă actorie şi producţie de film, marketingul şi managementul evenimentelor culturale, implicându-se în organizarea mai multor evenimente artististice. Scurtmetrajul Destino, realizat în totalitate de ea, a fost recompensat cu mai multe premii şi selecţii în festivaluri internaţionale. Venită în România în martie anul trecut, a fost blocată aici după intrarea în lockdown. S-a temut apoi să se întoarcă cu fiica sa în Italia şi acum se gândeşte chiar să rămână în România.

Kitty Cepraga, foto: sestodailynews.net
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO