Căutare

Share this article

Dacă îți dorești o mașină încăpătoare, performantă, sigură, dotată cu ultimele tehnologii, atunci ai putea lua în calcul achiziționarea unui SUV, preferată mai ales de familiile cu copii. De la Porsche Macan și Mercedes-Benz Clasa G până la Dacia Duster TCe 150, iată care sunt cele mai bune SUV-uri în 2019:

Cele mai bune SUV-uri in 2019: Porsche Macan

Exotic și neconvențional, Porsche Macan este SUV-ul cu care compania de la Stuttgart încearcă să atragă un nou segment de clienți. Într-un dialect indonezian, “Macan” înseamnă “tigru”, un aspect care spune totul despre personalitatea modelului. Versiunea facelift primește patru culori noi îndrăznețe (Mamba Green, Miami Blue, Dolomite Silver și Crayon), dar și o bandă luminoasă LED care unește cele două stopuri, o caracteristică introdusă recent la modelele Porsche. Interiorul lui Macan a rămas brut, cu accente inspirate de Porsche 911, dar a primit un ecran multimedia mai mare, iar ventilațiile au fost repoziționate. Patru moduri de rulare sunt disponibile la bord: Comfort, Individual, Sport și Sport Plus, ultimul dintre ele fiind și cel mai intens.

Cele mai bune SUV-uri in 2019: Range Rover Velar

Venit pe lume în 2017 pentru a umple spațiul gol dintre Evoque și Range Rover Sport în gama constructorului britanic, Range Rover Velar are alura unui superstar. Look-ului intimidant îi poate ține companie un motor pe măsură: V6 diesel de 3.0 litri cu 300 de cai putere și un cuplu de 700 Nm. Velar își răsfață ocupanții cu o atmosferă premium la bord și cu o cabină high-tech. Bordul și consola centrală integrează trei ecrane mari, configurabile. Aventurosul Velar are și veleități de off-roader, pentru că oferă și funcții speciale pentru terenuri grele, cum ar fi HDC (Asistență la coborârea pantelor) sau Terrain Response 2.

Cele mai bune SUV-uri in 2019: Mazda CX-5

Mazda CX-5 a ajuns la cea de-a doua generație. Constructorul nipon a dat reset designului și tehnologiei SUV-ului său și a adus în gamă și interesanta nuanță Soul Red Crystal. Una dintre versiunile populare de la noi, cea cu motor 2.2 diesel, pune la dispoziția șoferului 175 de cai putere și un cuplu de 420 Nm, un sistem de tracțiune integrală și o cutie automată cu șase rapoarte. Un dream team care dă un nou sens sloganului Mazda, „Drive together”. 1,5 milioane de unități s-au vândut până la această oră.

Cele mai bune SUV-uri in 2019: Jaguar I-Pace A

Jaguar I-Pace a fost desemnat Mașina Anului în Europa, apoi a cucerit și titlul mondial. SUV-ul premium electric de clasă medie, cu autonomie de 480 de kilometri parcurși între două încărcări. Două motoare electrice îi asigură o putere maximă de 400 de cai putere și un cuplu instant de 696 Newton metri. Sunt cifre care îi asigură un sprint de la 0 la 100 km/h în doar 4,6 secunde. În arena SUV-urilor electrice premium, I-Pace îi așteaptă pe iX3 de la BMW, pe EQC de la Mercedes-Benz și pe E-Tron de la Audi.

Cele mai bune SUV-uri in 2019: Volvo XC40

Volvo a vrut să aducă un SUV mic în portofoliul său și într-un segment care câștigă teren. Și se pare că a găsit formula câștigătoare. XC40 a fost desemnată Mașina Anului în Europa anul trecut și a crescut vânzările constructorului suedez cu aproape 15%. Formele simple și interiorul minimalist urmează limbajul de design al companiei, iar cu motorul de top T5, cu transmisie automată și tracțiune integrală, SUV-ul de clasă mică are veleități atletice. Ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 6,5 secunde!

Cele mai bune SUV-uri in 2019: Mercedes-Benz Clasa G

Pătrățos și brut, inamic al aerodinamicii, dar preferat de vedetele de la Hollywood, Mercedes-Benz Clasa G și-a păstrat flerul retro.

Ca atunci când a venit pe lume, la sfârșitul anilor ’70, off-roader-ul are încă semnalizatoarele pe capotă, roata de rezervă pe ușa portbagajului și balamalele portierelor la vedere, acele portiere care se închid cu sunetul metalic specific. Cu motor V8 și 422 de cai putere, G 500 este o bestie stilată.

Cele mai bune SUV-uri in 2019: Dacia Duster TCe 150

Este cea mai rapidă Dacia construită vreodată. Este pusă în mișcare de motorul dezvoltat de Daimler în parteneriat cu Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi. Același propulsor se regăsește sub capota clasei compacte de la Mercedes-Benz, dar propulsează și Nissan Qashqai, și Renault Kadjar. 150 de cai putere și cuplu de 250 de Newton metri. Accelerează de la 0 la 100 km/h în 10,4 secunde și atinge o viteză maximă de 191 km/h.

 

 

Share this article

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO