Safari, plaje și peisaje uimitoare: Ce să vizitezi în Africa de Sud - LIFE.ro
Mergi la conținut

Africa de Sud merită vizitată doar și numai pentru diversitatea sa. Fiecare regiune are propria sa personalitate și cultură distinctă, oferind un amestec captivant de orașe cosmopolite, faună sălbatică, istorie bogată și sălbăticie îndepărtată.

De la străzile pline de viață din Cape Town și vizionarea vânatului sălbatic din Parcul Național Kruger până la văile fermecătoare ale Winelands, varietatea țării este cu adevărat încântătoare.

Iată ce poți să vizitezi în Africa de Sud, cele mai frumoase 9 locuri de explorat.

Cape Town

Ascuns între ocean și emblematicul Munte Table, Cape Town este cu ușurință unul dintre cele mai frumoase orașe din lume. Frumusețea sa naturală este evidentă ori de câte ori privești afară – muntele domină peisajul.

Bucurați-vă de cină și băuturi pe malul apei, admirați priveliștile din vârful muntelui și apoi explorați puțin mai departe, în funcție de interesele voaste. Gustați cultura (și mâncarea) din Cape Malay în Bo-Kaap colorat, obțineți o perspectivă asupra istoriei Africii de Sud pe Insula Robben sau încercați să faceți surfing pe Muizenberg Beach.

Sfat: Programați-vă vizita la Table Mountain devreme pentru a evita cozile și pentru a vă bucura de cele mai bune priveliști înainte de apariția norilor.

ce să vizitezi în Africa de Sud
Cape Town

Ce să vizitezi în Africa de Sud: Parcul Național Kruger

Pentru cea mai mare aventură de safari în Africa de Sud, mergeți la Parcul Național Kruger. Casa legendarilor Big Five, această vastă întindere de sălbăticie vă permite să vedeți animale sălbatice în habitatul lor natural. Observați leii care se adapă la gura de apă, elefanți care se plimbă cu puii lor și girafe sărind prin tufișuri.

Parcul Național Kruger este ușor accesibil, atât pentru cei care vor să conducă singuri, cât și pentru cei ce îl vizitează în grup organizat și, mai mult decât atât, puteți alege să stați la o cabană de lux sau o tabără în aer liber. Fiți conștienți de faptul că parcul este mare și puteți petrece mult timp conducând înainte de a vedea animalul preferat.

Sfat: Optați pentru safari cu ghid sau plimbări cu rangeri experimentați pentru a maximiza șansele de a vedea animale sălbatice și pentru a asigura o experiență de safari sigură și memorabilă.

Stellenbosch

La mai puțin de o oră în afara orașului Cape Town, veți găsi Stellenbosch – inima Cape Winelands. Este un oraș pitoresc cunoscut pentru arhitectura colonială din Cape Dutch, atmosfera studențească și podgoriile excelente. Explorați orașul, apoi folosiți-l ca bază pentru a explora regiunea mai largă vizitând moșiile viticole din apropiere.

Pe lângă degustări, majoritatea cramelor oferă și restaurante la fața locului și opțiuni de picnic. Este ușor să petreci o zi la o proprietate viticolă și multe oferă activități și pentru copii, ceea ce o face o opțiune bună de călătorie pentru familie. Dacă aveți mai mult timp, vizitați Paarl și Franschhoek din apropiere, unde puteți lua un tramvai pentru a vizita cramele din Valea Franschhoek.

Sfat: Luați în considerare să vă alăturați unui tur viticol cu ghid pentru a vizita mai multe crame fără a vă face griji cu privire la transport și pentru a obține cunoștințe din interior despre producția de vin din regiune.

Ce să vizitezi în Africa de Sud: Knysna

Foarte popular și favorit printre localnici, Knysna este un oraș de coastă. Aici veți găsi o serie de plaje curate și lagune idilice. Cu atmosfera sa relaxată și frumusețea naturală uimitoare, Knysna este opțiunea perfectă pentru o evadare relaxantă pe plajă. Petreceți-vă timpul pe nisip, în apă sau făcând drumeții de-a lungul unuia dintre traseele uimitoare din pădure.

Sfat: Rezervați o croazieră la apus sau un tur cu caiacul ghidat în Laguna Knysna pentru a vedea una dintre cele mai frumoase linii de coastă din țară.

ce să vizitezi în Africa de Sud
Knysna

Namaqualand

Această regiune aridă, semi-deșertică din Northern Cape este o minune de văzut în timpul sezonului florilor sălbatice. De la sfârșitul lunii iulie până în septembrie, peisajul arid din Namaqualand se transformă într-o revoltă de culoare, în timp ce mii de flori sălbatice tapetează regiunea.

Pe lângă flori, puteți vedea și copacii remarcabili de tolbă, puteți face drumeții de-a lungul unuia dintre traseele frumoase și puteți vedea fauna locală, inclusiv caracal, leoparzi, antilope și țestoase.

Sfat: asigurați-vă că vedeți florile sălbatice într-o zi luminoasă și însorită, deoarece toate florile se vor deschide complet.

Ce să vizitezi în Africa de Sud: Johannesburg

Cel mai mare oraș din Africa de Sud este, desigur, unul dintre cele mai frumoase. Johannesburg a fost un vechi oraș minier care a devenit un oraș întins, cu cartiere mai sărace presărate printre suburbiile bogate. Pare o lume departe de frumusețea de coastă a orașului Cape Town; cu toate acestea, petrecerea timpului în Johannesburg oferă vizitatorilor o perspectivă valoroasă asupra trecutului complicat al țării.

Începeți prin a vizita Muzeul Apartheid, vedeți arta stradală din incinta Maboneng și faceți un tur istoric al orașului Soweto pentru a afla cât mai multe detalii despre moștenirea orașului Johannesburg. Apoi vizitați Sandton City, admirați Rosebank Sunday Market și petreceți o seară la strălucitorul Montecasino pentru a vedea o altă parte a orașului.

Sfat: Johannesburg nu este accesibil pe jos și nu este unul dintre acele locuri în care te poți plimba. Planificați unde doriți să mergeți, apoi conduceți direct la destinație. Puteți explora când ajungeți acolo.

ce să vizitezi în Africa de Sud
Johannesburg

Hermanus

În timp ce acest oraș pitoresc de pe litoral merită vizitat pentru plajele sale, plimbările în natură și peisajele uimitoare, Hermanus este renumit dintr-un singur motiv: balenele. Din iunie până în noiembrie, orașul de coastă devine un centru pentru vizitatorii care speră să vadă maiestuoasele balene sudice zbârnâind în apele adăpostite ale Golfului Walker.

Petreceți restul călătoriei explorând plajele și bazinele de maree și plimbându-vă de-a lungul spectaculoasei Căi a stâncii. Înainte de a pleca, asigurați-vă că gustați câteva delicii locale la Piețele Hermanus și aflați despre originile satului la Muzeul Portului Vechi.

Sfat: pentru a vă îmbunătăți experiența de vizionare a balenelor, luați în considerare rezervarea unui tur cu barca sau vizitarea punctelor de belvedere Cliff Path în timpul sezonului de vârf al migrației.

Ce să vizitezi în Africa de Sud: Canionul Râului Blyde

Canionul râului Blyde este unul dintre cele mai mari canioane verzi din lume și reprezintă o completare excelentă pentru un safari în Parcul Național Kruger. Canionul are peisaje spectaculoase, inclusiv formațiuni de stâncă dramatice și cascade impresionante și merită să petreci o zi sau două pentru a-l cuprinde pe tot.

Urmați traseul panoramic de la Graskop, oprindu-vă la Bourke’s Luck Potholes, Three Rondavels, Pinnacle Rock și God’s Window. Dacă aveți mai mult timp, cazați-vă în zonă pentru câteva zile și faceți rafting, ciclism montan sau drumeții prin pădurea deasă.

Pentru o experiență unică, puteți vedea canionul de sus într-un balon cu aer cald.

ce să vizitezi în Africa de Sud
Blyde River Canyon

Drakensburg

Cel mai mare lanț muntos din Africa de Sud este un paradis pentru drumeții și pasionații de natură. Nu numai că puteți explora vârfurile sale accidentate, văile luxuriante și stâncile dramatice, dar Drakensberg este, de asemenea, presărat cu artă rupestră datând de câteva mii de ani.

Există multe trasee de drumeții de diferite lungimi și dificultăți în munți. Una dintre cele mai populare drumeții de nivel moderat este traseul Tugela Gorge, care șerpuiește prin defileu și de-a lungul malului râului până când ajungeți la Tugela Falls, probabil cea mai înaltă cascadă din lume.

Ca alternativă, drumeții experimentați pot prefera Teatrul Amphitheatre Heritage, care duce la vârful escarpului Drakensberg, oferind o vedere spectaculoasă asupra munților din jur și a Cascadei Tugela.

Sfat: Împachetați echipament adecvat pentru drumeții, inclusiv mai multe bluze subțiri și pantofi robuști, deoarece condițiile meteorologice se pot schimba rapid la munte.

Citește și: Cât costă o vacanță în Africa de sud?

Foto: Depositphoto.com

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora