Căutare

Share this article

Salonul Vinurilor Millésime, aflat la prima ediţie, este primul eveniment major de acest gen organizat în Oradea şi se doreşte a fi punctul de întâlnire al iubitorilor de vin din nord-vestul ţării şi nu numai. Evenimentul se desfăşoară în perioada 8-10 iunie 2018 şi închide sezonul târgurilor de vin autohtone, dar deschide sezonul turistic şi al evenimentelor estivale din Oradea, capitala Art Nouveau şi a băilor termale din România.

Oradea este un hub al iubitorilor de vin şi al iubitorilor de bun gust. Comunitatea din care face parte şi în care sunteţi invitaţi să intraţi a trecut prin majore schimbări în ultimii ani. Spaţiul public, turismul, cultura şi bunul gust au ajuns să fie referinţe la nivel naţional.

La Oradea a luat fiinţă unul dintre primele cluburi de vin din ţară, aici funcţionează primul şi singurul WineSpa din România, iar investiţiile din ultimii 8 ani aduc din ce în ce mai mulţi turişti în hotelurile şi restaurantele orădene.

Locaţia unică în care se desfăşoară Salonul, Cetatea Oradea, este cel mai vizitat obiectiv turistic din oraş, care timp de trei zile va deveni punctul de atracţie al tuturor iubitorilor de bun gust.

Salonul Vinurilor Millésime este organizat de Asociaţia pentru cultura şi civilizaţia vinului Millésime, care, din anul 2010, s-a dedicat culturii şi civilizaţiei vinului, educării consumatorilor şi promovării vinului românesc.

Prima ediţie a Salonului Vinurilor Millésime va aduce în fata participanţilor, pe lângă producători de vinuri din România şi câţiva importatori şi producători de vinuri din străinătate.

Structura salonului

  • Expoziţie de vinuri (Cetatea Oradea – Corpul L, Galeria Vinurilor): un total de 26 expozanţi din industria vinului românesc şi din străinătate îşi vor prezenta vinurile participanţilor pe durata celor 3 zile;
  • Masterclass-uri susţinute de către oenologi, formatori WSET, degustători autorizaţi din România sau reprezentanţi ai producătorilor de vinuri;
  • Programul complet al evenimentului poate fi consultat pe pagina evenimentului.

Despre Millésime

Asociaţia pentru cultura şi civilizaţia vinului Millésime a fost înfiinţată în Oradea, în anul 2010, de către prof. Dorin Popa, care deţine şi calitatea de preşedinte al Asociaţiei. Menirea Asociaţiei este educarea consumatorilor, promovarea culturii şi civilizaţiei vinului şi bineînţeles promovarea unui consum responsabil. Membrii Asociaţiei se întâlnesc de cel puţin doua ori pe lună pentru a degusta cele mai noi vinuri şi pentru a afla poveştile ce stau în spatele creaţiilor enologice.

Pentru că doreşte ca mesajul său şi vinurile producătorilor români să fie cunoscute de cât mai mulţi consumatori, Asociaţia Millésime a hotărât organizarea, in acest an, a Salonului Vinurilor Millésime. Un scop permanent al Asociaţiei şi de acum şi al Salonului Vinurilor Millésime, va fi acela de a crea condiţiile necesare pentru a ne bucura împreună de vinuri de calitate şi de diversitatea acestora. Misiunea pe care ne-o asumăm pentru vinul românesc, este aceea de a susţine şi promova producătorii şi vinurile de calitate, cu scopul de a avea un consumator informat şi educat care să recunoască, să preţuiască şi să plătească, calitatea vinurilor româneşti.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO