Căutare

Share this article

Artistul elveţian Saype a realizat de curând cea mai mare lucrare de tip land art din lume. Lucrarea, ce se întinde pe o suprafaţă de 10 mii de metri pătraţi se află pe unul dintre dealurile din Leysin, Elveţia. O puteţi vedea live aici.

Lucrarea sa este pe cât de mare, pe atât de migăloasă şi efemeră. Saype, cunoscut pentru lucrările sale de street art şi (mai nou) land art a petrecut aproape o lună colorând iarba de pe acest versant cu vopseluri biodegradabile.

„Pictura” înfăţişează un domn întins pe spate, cu mâinile sub cap, stând relaxat pe iarbă, cu o pipă în gură. Artistul a pictat iarba în nuanţe de negru, alb şi gri, fiind foarte atent la umbrele şi nuanţele care conturează chipul personajului. Personajul poartă pantaloni cu bretele care poartă simbolul steagului elveţian.

Pentru realizarea lucrării a fost nevoie ca iarba să fie atent tunsă şi îngrijită, astfel încât nuanţele să îşi păstreze acurateţea. Lucrarea, deşi demnă de Cartea Recordurilor, este supusă trecerii timpului. Condiţiile meteo, ploile, starea ierbii şi păscutul animalelor sunt elemente care pot scurta durata de viaţă a acestei ample lucrări. Important de ştiut: lucrarea va dispărea în aproximativ o lună de zile, fără să altereze mediul înconjurător.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO