fbpx

Căutare

Share this article

Lana Del Ray şi trupa Radiohead au ajuns în instanţă. Scandalul din lumea muzicii a pornit de la două melodii şi o prezumţie de plagiat.

Trupa Radiohead o acuză pe Lana Del Ray că s-ar fi inspirat din celebra melodie „Creep” atunci când a compus şi a lansat piesa „Get Free”.

Piesa Laney Del Ray face parte de pe albumul „Lust for Life”, lansat în vara anului 2017. Melodia „Creep” este cea care a adus faima trupei Radiohead încă din anul 1992, atunci când au lansat acest single. Piesa precedă albumul de debut Radiohead, „Pablo Honey”, apărut în 1993. Au urmat alte opt materiale de studio – în rândul cărora se remarcă albumul „OK Computer” din 1997.

Potrivit Variety.com, Lana Del Ray respinge învinuirea care i se aduce, declarând presei că a încercat să ajungă la un acord cu Radiohead, însă fără succes, conflictul urmând să fie rezolvat în instanţă.

Cântăreaţa a confirmat aceste informaţii printr-un mesaj publicat pe platforma de socializare Twitter.

 

Lana Del Rey a respins acuzaţia trupei şi a dezvăluit că i-a oferit 40% din veniturile generate de melodia „Get Free”. Însă, potrivit cântăreţei, trupa a refuzat oferta, pretinzând 100% din încasări.

Potrivit BBC, purtătorul de cuvânt al trupei Radiohead a declarat: „Este adevărat că discutăm această problemă cu reprezentanţii Lanei Del Rey din august anul trecut. Este clar că versurile «Get Free» folosesc elemente muzicale care se regăsesc în cele ale piesei «Creep» şi am cerut ca acest lucru să fie recunoscut în favoarea tuturor compozitorilor «Creep». Ca să fim clari, nu a fost deschis niciun proces, iar membrii Radiohead nu au transmis că vor accepta doar 100% din veniturile generate de «Get Free»”. Membrii trupei Radiohead încă nu au făcut comentarii pe această temă.

Melodia „Get Free”, ultima piesă de pe albumul „Lust for Life”, a fost compusă de Lana Del Rey, Kieron Menzies şi Rick Nowels. Numeroase persoane susţin că au observat asemănări între melodia „Get Free” şi piesa „Creep”.  Iar pe YouTube circulă deja clipuri comparative între cele două piese. Vouă vi se pare plagiat?

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO