Senzualitate și seducție: Cele mai bune filme erotice din toate timpurile - LIFE.ro
Mergi la conținut

Senzualitate și seducție: Cele mai bune filme erotice din toate timpurile

Cele mai bune filme erotice din toate timpurile arată cum sexul poate fi portretizat în moduri incitante, senzuale, provocatoare și fascinante pe marele ecran. De la bijuterii indiene precum Shortbus la proiecte pline de stele precum Nymphomaniac, aici listăm câteva filme erotice excelente care merită timpul tău. Nu ne putem bucura de o intimitate bine povestită pe ecran așa de des în zilele noastre, așa că iată câteva filme de sex remarcabile pe care ar trebui să le vizionați.
Share this article

Cele mai bune filme erotice din toate timpurile arată cum sexul poate fi portretizat în moduri incitante, senzuale, provocatoare și fascinante pe marele ecran. De la bijuterii indiene precum Shortbus la proiecte pline de stele precum Nymphomaniac, aici listăm câteva filme erotice excelente care merită timpul tău. Nu ne putem bucura de o intimitate bine povestită pe ecran așa de des în zilele noastre, așa că iată câteva filme de sex remarcabile pe care ar trebui să le vizionați.

Ducele de Burgundia (2014)

Un basm încântător de erotic, care este la fel de dulce și picant, Ducele de Burgundia este o mică descoperire de bijuterie de care te vei bucura. Promisiune.

Amplasată într-o regiune rurală dintr-o țară europeană neidentificată, povestea urmărește o femeie pe nume Evelyn (Chiara D’Anna), care lucrează ca servitoare într-un conac antic sub comanda Cynthia (Sidse Babett Knudsen).

Când Evelyn face o greșeală, Cynthiei îi place să o pedepsească. Și lui Evelyn îi place să fie pedepsită.

Citește și: 5 filme de artă cu 50 de nuanţe mai sexy decât „Fifty Shades…”

Belle de Jour (1967)

Nuditatea explicită și scenele de sex ale lui Belle de Jour au provocat un scandal în 1967 (în același an în care a câștigat Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneția), dar nu este vorba doar de o provocare fără sens.

La urma urmei, vorbim despre Luis Buñuel — unul dintre cei mai intriganți, sfidați și aclamați realizatori ai timpului său, chiar și cu obstacolele puse de dictatura spaniolă.

Cu Catherine Deneuve, filmul se concentrează în jurul lui Séverine, o femeie căsătorită care jongla cu îndatoririle ei de gospodină și viața ei secretă de lucrătoare sexuală, ceea ce o ajută să-și satisfacă fanteziile masochiste.

Nimfoman (2013)

Regizorul danez Lars von Trier nu este străin să înfățișeze sexul în filmele sale, dar în dipticul Nymphomaniac chiar a mers pentru asta.

Filmul urmărește o femeie de la prima ei experiență sexuală până la o viață de întâlniri intime de tot felul, deoarece ea este hotărâtă să descopere toate modalitățile prin care corpul ei poate găsi plăcere. Ea este dependentă de el, așa cum sugerează titlul, dar în curând asta aduce niște consecințe deloc plăcute în viața ei.

Cu o distribuție de stele cu Charlotte Gainsbourg, Mia Goth, Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård, Jamie Bell, Uma Thurman, Willem Dafoe și alții, Nymphomaniac este plin de conținut sexual nesfârșit și o perspectivă unică (uneori perversă).

Citește și: 5 filme interesante în care apare un câștig financiar substanțial

Love (2015)

Dragostea lui Gaspar Noé nu a trecut neobservată la prima lansare, deoarece filmul a ajuns în cinematografe cu o versiune 3D care a făcut sexul său nesimulat cu atât mai impresionant.

A fost ca și cum ai fi introdus într-un film porno, cu o anumită scenă care arăta literalmente protagonistul eliberându-se în fața camerei (adică direct publicului).

Știm că regizorul argentinian este predispus la controverse (vezi Irreversibil sau Climax), dar există mai mult decât sex șocant de explicit în Love.

Este de fapt o explorare absorbantă a relațiilor deschise și a masculinității toxice, urmărind dinamica unui cuplu turbulent care decid să-și invite vecinul ca al treilea partener.

Shortbus (2006)

Scris și regizat de John Cameron Mitchell, Shortbus este unul dintre acele filme rare cu sex nesimulat și este genial.

Situată după 9/11, povestea se învârte în jurul unui grup de personaje care se întâlnesc săptămânal într-un salon sexual subteran din Brooklyn, într-o încercare disperată de a se conecta cu alți oameni.

După cum am menționat, sexul văzut în film este real. După cum a explicat John Cameron Mitchell (prin Revista MEL): „Am vrut să lucrez cu sexul real ca parte a poveștii, așa cum este în viața noastră – nu tăiem prima dată când facem sex cu cineva în care ne aflăm. iubire cu.”

Secretary (2002)

Cauți o comiție romantică ireverentă? Secretary este unul dintre cele mai bune filme de sex făcute vreodată, cu Maggie Gyllenhaal și James Spader în rolurile principale.

Povestea îl urmărește pe Lee Holloway, care, după ce a părăsit un spital de psihiatrie, începe să lucreze ca secretar pentru un avocat misterios. Se pare că noul ei șef îi împărtășește gustul pentru practicile sadomasochiste, așa că încep o relație interzisă.

Nebunesc, sexy și cu totul unic, Secretary este un alt tip de comedie romantică și unul dintre cele mai plăcute filme erotice din această listă.

În tărâmul simțurilor (1976)

Unul dintre cele mai infame clasice ale cinematografiei erotice, filmul In the Realm of the Senses de Nagisa Ōshima este deloc șocant.

Nu este vorba doar de cantitatea de scene de sex explicite, ci și de momente destul de tulburătoare. Da, ne gândim la cel în care un ou este împins în vaginul lui Eiko Matsuda.

Lansată în 1976 în mijlocul controverselor, povestea urmărește o fostă lucrătoare sexuală care lucrează acum ca menajeră de hotel și începe o aventură toxică cu șeful ei. Filmul, care prezintă sex nesimulat, ne poartă prin numeroasele lor experimente sexuale.

Eyes Wide Shut (1999)

Ultimul film al lui Stanley Kubrick nu conține multe scene de sex, dar cu siguranță este despre sex. Ei bine, nu este totul?

În mod ironic, cu Nicole Kidman și Tom Cruise, care formau un cuplu adevărat la acea vreme, dar au divorțat doi ani mai târziu, Eyes Wide Shut se concentrează pe căderea unui cuplu căsătorit.

Filmul explorează natura evolutivă a relațiilor referitoare la dorința și pofta sexuală, deoarece urmărește personajul lui Cruise în timpul unei nopți tulburătoare (și imaginate?).

După un deceniu în care o mână de thrillere erotice au dominat box office-ul, Eyes Wide Shut a oferit o dramă atât cerebrală, cât și profund erotică care, într-un fel, a anunțat moartea genului pentru noul secol.

Și mama ta (2001)

Regizorul Alfonso Cuarón, de două ori câștigător al Oscarului, s-a întors în Mexic pentru a filma unul dintre cele mai bune filme ale sale, un road movie sexy cu Gael García Bernal, Diego Luna și Maribel Verdú din The Flash. Ce trio fabulos.

Y Tu Mamá También urmărește doi tineri în drumul lor către maturitate, în timp ce călătoresc prin țară și se împrietenesc cu o femeie care va deveni obiectul tuturor dorințelor lor. Pe fundal, Mexicul trece prin schimbări politice și sociale.

Filmul lui Cuarón este o poveste despre creșterea vârstei în care hormonii se desfășoară liber și sexul este un ritual de inițiere la fel de mult ca bucuriile și dezamăgirile lumii din jurul lor.

Citește și: 10 filme clasice pe care trebuie să le vezi înainte să mori

Crash (1996)

David Cronenberg ne-a oferit un alt tip de thriller erotic, unul în care obiectele dorinței sunt accidentele de mașină și cicatricile urâte pe care le lasă în urmă. Da, asta specific.

Cu James Spader, Holly Hunter și Rosanna Arquette, Crash (să nu confundăm cu filmul câștigător al Oscarului din 2004) urmărește un bărbat care se alătură unui grup de simforofili (cei excitați sexual de vizionarea dezastrelor) care speră să-și repare relația sexuală cu soția sa. .

În acest film emblematic al valului New Flesh, care a inspirat filme precum Titane de Julia Ducournau, Cronenberg a explorat impulsurile iraționale ale societății industriale prin această poveste perversă și ciudat de excitantă.

Sursa foto: Facebook

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora