Simona Pătruleasa, despre ingredientul unei familii reuşite: „Să spui ce anume te deranjează, fără ocolişuri, să împarţi gândurile şi trăirile tale cu partenerul de viaţă ajută la consolidarea şi construirea unei relaţii pe termen lung ” - LIFE.ro
Mergi la conținut

Într-o lume superficială şi agitată, mai există, totuşi, şi oameni care văd doar partea plină a paharului, oameni care se ambiţionează să-şi crească frumos copii şi care reuşesc să aibă o familie fericită.

Simona Pătruleasa este adepta relaţiilor de cursă lungă, fie că vorbim de carieră (8 ani la Kanal D), fie că vorbim de prieteni sau de familie. Prezentatoarea TV şi Sabin Ivanov sunt unul dintre cele mai longevive cupluri de la noi. Am povestit cu Simona despre toate, despre cum alege să o crească pe fiica sa Ingrid, despre societatea de azi, cu Ştirile ei cu tot, despre timpul petrecut cu familia, dar şi despre ingredientul care face un cuplu solid.

Eşti de 8 ani de Kanal D. Cum se văd Ştirile după atâta timp?

S-au împlinit deja opt ani de când fac parte din echipa Kanal D, iar faptul că în fiecare seară, de luni până vineri, vin cu cele mai noi informaţii pentru telespectatori, nu poate decât să mă bucure enorm. Îmi împart viaţa între televiziune şi familia mea: atunci când nu sunt la pupitrul Ştirilor, timpul mi-l petrec alături de familie, de soţul şi fiica mea, Ingrid. În cadrul Ştirilor Kanal D sunt abordate subiecte de interes pentru o categorie foarte diversă de public, de la cazuri sociale sau incidente dramatice care şochează o ţară întreagă până la materiale de lifestyle. În urma prezentării unor reportaje despre nedreptăţi, abuzuri, nu am cum să rămân indiferentă. La fel ca mulţi telespectatori care reacţionează, ne scriu, trimit informaţii despre oameni aflaţi în dificultate.

 Nu te-ai plictisit? Ce te atrage în continuare la acest domeniu?

Aici, la Kanal D, suntem o echipă frumoasă şi unită, de la redactori, reporteri până la managementul companiei. Ne pasă unii de ceilalţi, şi, în afara faptului că suntem colegi, am legat în atâţia ani şi relaţii de prietenie. Vin la muncă cu o plăcere extraordinară, îmi place enorm ceea ce fac. Faptul că prin intermediul Ştirilor tragem un semnal de alarmă despre un anumit caz sau că ajutăm atât cât se poate, constituie micile bucurii şi rezultatul muncii noastre de echipă. Şi aici vă pot da un exemplu pe care l-am mai menţionat anterior: în urma mediatizării unui caz al unei fetiţe care era grav bolnavă, am reuşit să strângem fondurile necesare pentru că această să meargă la tratament în străinătate. M-a marcat enorm, având în vedere că sunt mamă la rândul meu; nu am rămas nepăsătoare la strigătul de ajutor din partea părinţilor micuţei.

Cum ţi se pare astăzi societatea în care trăim?

Îmi este greu să mă pronunţ pe marginea acestui subiect întrucât este foarte uşor să judeci, să comentezi anumite aspecte ale societăţii şi să îţi spui nemulţumirile despre anumite lucruri care se întâmplă în ţară. Aşa că, înainte de a face aceste lucruri, prefer, şi îndemn totodată, să nu ne creăm aşteptări de alţii pentru că ţine de noi înşine, mai întâi de toate, să facem tot posibilul pentru ca ai noştri copii să trăiască, să înveţe şi să se dezvolte într-o societate care tinde spre ideal. Cum nimeni nu este perfect, nici societatea în care trăim nu ne oferă cadrul perfect pentru a ne dezvolta; prin urmare, cred cu tărie că lumea poate fi mai bună dacă nu ne-ar interesa ce face şi capra vecinului, dacă am fi mai buni unii cu ceilalţi, dacă nu am rămâne nepăsători la a ajuta şi pe cel aflat la nevoie.

Dacă mâine ar trebui să te laşi de televiziune, ce altceva ai face?

Să ştii că mi-am pus de foarte multe ori această întrebare, dar încă nu am un răspuns. Ce ştiu sigur este faptul că îmi place meseria de jurnalist, mă bucur că pot contribui într-o mică măsură la ceea ce înseamnă Ştirile Kanal D. Dincolo de micul ecran, de ceea ce vad telespectatorii noştri în fiecare seară la televizor, este o muncă titanică a zeci de oameni care profesează cu atâta pasiune şi dăruire.

Ce ai făcut vara asta? Ai avut timp şi de relaxare?

Vara aceasta am reuşit să merg împreună cu familia într-o mică vacanţă, în Turcia, la mare. A fost o săptămână în care ne-am relaxat şi mi-am încărcat bateriile. Tot în această vară, am mers şi la Amsterdam, la concertul lui Celine Dion; a fost cadoul meu şi al lui Sabin pe care ni l-am făcut.

Ştiu cât de mult ţi-ai dorit-o pe Ingrid. Ce fel de copil este?Cu cine seamănă?

Cred că a luat câte puţin de la amândoi, însă ce am remarcat la ea încă de mică este faptul că a moştenit latura mea artistică– îi place să deseneze şi se descurcă de minune. Deşi nu am mai avut timp pentru această pasiune, de curând, am început să pictăm amândouă. Ne petrecem foarte mult timp împreună, de la a merge cu bicileta în parc, la film, până la a ne uita la desene animate împreună.  

Este în clasa zero. Ce şcoala ai ales pentru ea?

Ingrid a început în acest an şcoala şi am preferat să meargă la o şcoală de stat. Consider că atâta vreme cât îi oferă condiţiile propice pentru a se dezvolta cum trebuie, de a învăţa, de a-şi descoperi abilităţile, nu contează dacă este o instituţie de învăţământ de stat sau privată. Dascălii au un rol foarte important în educaţia copiilor noştri, dar şi contribuţia noastră ca părinţi vine în completarea îmbogăţirii cunoştinţelor copiilor.

Ce ai vrea să fie când va creşte?

Ingrid este o artistă (râde), nu o voi îndemna spre un anumit domeniu, ci o voi lăsa să îşi aleagă drumul în viaţă, să facă ce anume îi place şi o satisface la maximum. Eu nu pot decât să o susţin în tot ceea ce întreprinde, să o sprijin pentru a-şi îndeplini visul, să fiu acolo lângă ea când are nevoie de mine. Să fiu o mamă aşa cum au fost părinţii mei pentru mine, pe tot parcursul dezvoltării mele ca om, ca adult, ca femeie, ca mamă.

Ti-e frică de anturaj? Cum te gândeşti să îţi fereşti copilul de tentaţiile societăţii în care trăim?

Anturajul poate influenta, desigur, dar cred în acelaşi timp că dacă acel copil are maturitatea necesară de a discerne între bine şi rău, între un prieten care îi vrea binele sau îl îndeamnă la anumite lucruri pentru că sună „cool”, atunci îşi poate alege cercul de prieteni fără ca aceasta să constituie o influenţă negativă.

Cum o educi pe Ingrid, în ce spirit o creşteţi?

Sunt o mamă destul de „sufocantă”, pentru că o iubesc foarte mult şi vreau să petrec foarte mult timp cu ea. Dacă aş putea, aş sta nonstop cu ea. Ingrid este cel mai frumos lucru care mi s-a putut întâmpla în această viaţă. Un copil este o bucurie, o binecuvântare, şi cred că atunci când afirm acest lucru mămicile ştiu ce sentimente mă încearcă. Nu pot fi descrise în cuvinte.

Cât de mult se implică Sabin în creşterea şi educarea celei mici?

Deşi avem foarte puţin timp, având în vedere că ne petrecem ore bune din zile la serviciu, nu neglijăm nicio clipă educaţia copilului nostru. Ne petrecem timp împreună cu Ingrid şi ne implicăm sută la sută, în egală măsură, în a-i acorda tot suportul şi toată afecţiunea de care are nevoie un copil. De cele mai multe ori, prea multă, dar aşa sunt părinţii, nu?!

Cum reuşiţi să rămâneţi împreună şi să aveţi o familie fericită, în condiţiile în care tot mai multe cupluri decid să se despartă?

Nu cred că există o reţetă a fericirii, un ghid al căşniciilor fericite, ci sunt de părere că simplul fapt că alegi să îţi petreci viaţa fără reguli stricte, alături de persoana pe care ai ales-o cu inima să îţi fie alături, asta poate fi ingredientul unei familii fericite. În acelaşi timp, nu neglijăm nici comunicarea în cuplu, care este baza oricărui tip de relaţii. Să spui ce anume te deranjează, fără ocolişuri, să împarţi gândurile şi trăirile tale cu partenerul de viaţă ajută la consolidarea şi construirea unei relaţii pe termen lung. La bine şi la rău, nu?!  

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora