fbpx

Căutare

Share this article

Răceală de vară, alergie sau COVID-19? Simptomele variantei Delta sunt diferite de cele pe care le știam, iar fără un test, ne va fi dificil să le deosebim de răceli și alergii. COVID-19 se manifestă altfel la persoanele vaccinate față de cele nevaccinate. 

Citește și: Varianta Delta a virusului COVID-19. Ce trebuie să știm?

Persoanele infectate cu varianta Delta a coronavirusului resimt boala ca pe o răceală sezonieră sau ca pe o alergie. Mai ales la tineri, simptomele variantei Delta sunt mai ușoare decât cele date de varianta inițială a virusului SARS-CoV-2, reiese din datele colectate prin Zoe COVID Study –  un amplu proiect științific în care cei peste 4 milioane de utilizatori din Marea Britanie notează simptome, statusul vaccinării și alte informații demografice.

„De la începutul lunii mai (n.r. – 2021), am urmărit principalele simptome raportate de utilizatorii aplicației, iar ele nu mai sunt cele pe care le știam”, spune Tim Spector, profesor epidemiolog la King’s College London și coordonatorul studiului într-un material video publicat pe YouTube.

Specialistul epidemiolog a observat că o parte dintre simptomele raportate de bolnavii cu COVID-19 înainte ca varianta Delta să devină dominantă în Marea Britanie nu se mai regăsesc printre cele descrise acum de bolnavi. Astfel, pierderea mirosului (anosmia), febra și dificultățile de respirație sunt resimțite mai rar de bolnavii infectați cu virusul Delta a virusului. Într-un clasament al celor mai întâlnite simptome de COVID-19, cele trei se află pe locurile 5, 12 și 29. 

Simptomele variantei Delta

  • strănut;
  • rinoree (scurgeri nazale);
  • nas înfundat;
  • dureri de cap;
  • dureri în gât;
  • febră.

Simptome mai rare la varianta Delta

  • pierderea mirosului și gustului;
  • tuse;
  • dificultăți în respirație.

„Această variantă se manifestă puțin diferit. Oamenii pot crede că au luat un soi de răceală sezonieră și merg în continuare la petreceri, unde pot transmite virusul către alte 6 persoane. Credem că acest lucru alimentează problema (n.r. – răspîndirii virusului)”, apreciază profesorul Tim Spector.

Continuarea articolului, AICI

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO