Societatea Muzicală sau atunci când oamenii de business gustă cultura
Dacă dai o simplă căutare pe Google la Societatea Muzicală, vei vedea că e vorba despre o fundație culturală care se ocupă, printre altele, de crearea unei legături puternice între mediul de afaceri și cultură. Concursuri, concerte, evenimente culturale, private sau publice, cursuri de cultură generală muzicală, teatrală, filosofică fac parte din portofoliul acestei fundații ce crează oportunități culturale oamenilor din mediul de business.
Astfel, o serie nouă de concerte și cursuri de muzică clasică a Societății Muzicale este pe cale să înceapă, adresându-se managerilor și angajaților companiilor private care rareori pot ajunge la astfel de evenimente, mai ales în timpul săptămânii. Seria de concerte poartă numele “Early Morning Mood”, pentru simplul fapt că acestea au loc dimineața devreme (la ora 08.00) și pentru că audiența este formată și din străini), fiind alcătuită din concerte și recitaluri scurte, de 20-25 de minute.
Concertele mai mari vor avea loc sâmbăta la ora 11:30, la Atheneul Român, iar cele pentru un public mai restrâns, se vor desfășura la neoBohema Art & Social Lab de la Palatul Universul sau în alte săli mai mici.
Următoarele mini-concerte de la 08.00 dimineața (neoBohema Art & Social Lab) vor avea loc, spre exemplu, pe 2 octombrie cu Iulian Ochescu la pian (Beethoven, Brahms și Enescu) și pe16 octombrie, cu Vlad Maistorovici și Verona Maier. Următorul concert cu public mare (Ateneu) va avea loc pe 29 septembrie, la 11:30, cu Vlad Maistorovici la vioară și Diana Ionescu la orgă și pian (Sonata No. 3 „Ballade”, de E. Ysaye; (arr. Maistorovici) Bijou, de Queen; Seven Pint-Sized Pieces (extracts), de A. Turnage; Sonata in Do major K 296, de W.A. Mozart; Trilul Diavolului, de G. Tartini).
Și tot în luna octombrie, Societatea Muzicală dă startul unei noi serii de cursuri de muzică clasică de nivel academic, cu durată de doi ani, ce se desfășoară pe 6 semestre. Profesori de la Conservator (Universitatea Națională de Muzică) vor preda programa universitară de muzicologie sintetizată pentru manageri și corporatiști.
Pe lângă aceste cursuri muzicale, vor exista și cele de Filosofie generală și Filosofia vieții cotidiene, Artă universală, Cinematografie universală, Literatură universală, Lingvistică și gramatică, Sociologie, Teatru universal.
Cei interesați pot găsi mai multe detalii despre concerte și despre cursuri pe site-ul Societății Muzicale.