fbpx

Căutare

Share this article

Mulţi s-au plâns de vara asta cam ploioasă, dar ştiai că vara astronomică începe anul acesta, de fapt, pe 21 iunie? Solstiţiul de vară sau Ziua Soarelui, cum i se mai spune, are loc pe 21 iunie şi aduce cu el şi cea mai lungă zi din an, numai bună să profităm să facem plimbări mai lungi în natură. Unde mai pui că atunci este şi a doua zi de Rusalii, zi nelucrătoare, aşa că nu avem scuze să nu ne bucurăm de timpul în plus.

Ce este solstiţiul de vară

Ce se întâmplă, de fapt, în această zi de este cea mai lungă din an?

Axa Pământului se aliniază pe direcţia Soarelui. De altfel, denumirea de solstiţiu exact asta transmite, momentul în care „stă Soarele.” În astronomie solstițiul se întâmplă atunci când planul determinat de centrul Soarelui şi de axa de rotație a Pământului este perpendicular pe planul orbitei Pământului. Vara, unghiul făcut de razele soarelui cu orizontul, la amiază, este cel mai mare.

Ce înseamnă cea mai lungă zi din an?

Ei, pe 21 iunie ziua va avea exact 15 ore şi 32 de minute, în timp ce noaptea va avea, în mod evident, numai 8 ore şi 28 de minute – o veste nu tocmai apreciată de cei care spun că funcţionează bine doar atunci când dorm cel puţin 9 ore pe noapte.

De ce solstiţiul este numit şi Ziua Soarelui?

Nu, acest supranume nu are legătură cu faptul că ne bucurăm mai mult de lumină astăzi. În ziua solstiţiului de vară Soarele este constant vizibil, la poli, la o înălţime de 23,5 grade pe bolta cerească.

Citeşte şi: De la sculptor la astronom, Eli Petrescu, fata care vânează asteroizi. O poveste despre praf de stele, găuri negre și extratereștri. Cât gunoi spațial produc sateliții lui Elon Musk? – LIFE.ro

Acum, ne bucurăm noi de cea mai lungă zi din an, dar solstiţiul de vară este mereu urmat de scăderea constantă a duratei zilei până la următorul solstiţiu, cel de iarnă, din 21 decembrie. Şi nu ştiu cum resimţi tu lucrul ăsta, dar mie deloc nu-mi place când se întunecă devreme.

Semnificaţii, superstiţii şi tradiţii

Ca orice eveniment astral, solstiţiul de vară este şi el însoţit de o mulţime de semnificaţii. Este considerat un eveniment încărcat de multă energie menită să crească creativitatea, pasiunea şi chiar virilitatea.

Se spune că dacă te speli cu roua care se adună în ajunul solstiţiului, aceasta face minuni asupra tenului, în timp ce o baie azi, într-un râu sau lac, ajută organismul să rămână sănătos.

Ziua solstiţiului este considerată una magică, ce ajută la împlinirea unor dorinţe mari şi greu de realizat altfel. Tot acum se spune că se înfăptuiesc schimbări benefice în ceea ce priveşte dragostea şi prosperitatea.

Şi tot magia acestei zile ar avea de-a face cu focurile aprinse în această zi, care în unele zone sunt considerate că alungă spiritele rele, în timp ce în altele ar ajuta tinerele fete să-şi ghicească viitori soţi.

Tot acum se practică şi purificarea bijuteriilor, care sunt transformate în acest fel în talismane norocoase. Cu o zi înainte de solstiţiu se pune bijuteria în apă, într-un vas, împreună cu ierburi precum cimbrul şi rozmarinul, dar şi lavandă, sunătoare şi muşeţel, florile lunii iunie. Dimineaţa, bijuteria se scoate şi se mută într-un alt vas, cu apă curată, care se trece prin flacăra unei lumânări galbene, focul având puterea de a o purifica.

Solstiţiul de vară şi zodiile

Dacă tot vorbim de un fenomen astronomic, evident că nu lipsesc nici interpretările astrologice. Iar cei care analizează aceste lucruri spun că solstiţiul de vară are influenţe majore asupra tuturor semnelor zodiacale. Primul lucru pe care îl vom resimţi în această perioadă este acela că vom avea emoţii mai puternice şi o dorinţă mai mare de a ne întâlni şi conecta cu cât mai mulţi oameni.

Berbecii vor simţi mai mult nevoia de apropiere cu familia, dar şi de introspecţie şi de stabilire a unor obiective pentru viitorul apropiat. Nativii din zodia Taur beneficiază de o energie mai mare decât de obicei şi sunt pregătiţi de shimbări pozitive pe toate planurile. Gemenii, în schimb, sunt mai concentraţi pe îmbunătăţirea lucrurilor în carieră şi în cont.

Racii vor avea şi ei randament crescut la muncă şi se vor bucura să fie în centrul atenţiei, cu atât mai mult cu cât e şi aniversarea lor în această perioadă. Leii, în schimb, vor fi mult mai înclinaţi în a-şi dezvolta latura spirituală şi a petrece timp împreună cu prietenii. Fecioarele sunt şi ele extrem de energice, însă trebuie să fie extrem de atente ce şi cum fac cu această energie, astfel încât să nu se transforme într-una distructivă.

Nativii din Balanţă au multă putere de muncă şi creativitate, astfel încât vor fi extrem de determinaţi să se concentreze mai mult ca oricând asupra carierei. Scorpionii au şi ei multă energie, dar şi foarte multe planuri. Numai bine să pună în pratică tot ceea ce au visat în ultima vreme, dar nu au apucat să facă. Săgetătorii sunt mai reflexivi în această perioadă şi pot găsi astfel calea pe care o caută de mai multă vreme, drumul pe care să îl aleagă pentru dezvoltarea lor.

Capricornii au o perioadă plină de emoţii pozitive, ceea ce-i face să fie şi extrem de înţelegători şi deschişi faţă de cei din jurul lor. Vărsătorii sunt şi ei încurajaţi să privească mai mult în interior, având oportunitatea de a descoperi lucruri importante despre ei şi calea pe care vor să o urmeze. Nativii din Peşti primesc în aceste zile o doză de energie şi optimism crescută, astfel că vor fi poate cele mai tonice persoane din întreg zodiacul.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO