T-Festival. Un festival cu turaţii la maxim - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Se anunţă un week-end cu turaţii la maxim. Şi cred că se mai găsesc cuvinte care încep cu T şi pot explica profilul festivalului, cel puţin în engleză. Este cel mai mare festival din Europa de sud-est dedicat camioanelor, motocicletelor şi muzicii tribut. T-Festival. Trucks & Tribute Festival – l-aş numi eu.
Festivalul se află la cea de-a 4-a ediţie şi se desfăşoară între 27 şi 29 mai la Romexpo. De data aceasta, organizatorii au inclus în program şi seri de concerte cu trupe-tribut internaţionale (trupe care interpretează melodiile unei trupe celebre cât mai aproape de versiunea originală).
Cele 3 zile dedicate festivalului reunesc cei mai mari producători de camioane, semiremorci, vehicule comerciale, dealeri de motociclete şi echipamente şi îi aduc în faţa pasionaţilor de aceste domenii.
Desigur, există o componentă business to business a festivalului, fiind un mijloc de a găsi noi colaborări sau oportunităţi de afaceri între transportatori, producătorii de camioane sau furnizorii de produse şi servicii din acest domeniu, dar să nu uităm de componenta „fun”.
În cadrul festivalului vor avea loc expoziţii, concursuri, drive test-uri de motociclete şi camioane, curse de karting şi numeroase activităţi pentru copii.
Vor fi amenajate mai multe zone speciale: EXPO – unde se vor regăsi alte tipuri de vehicule, precum automobile speciale sau prototipuri de la universităţi; MOTO – cu zona Chopper Academy – parteneri şi reprezentanţii moto ai festivalului; FUN – unde participanţii se vor putea delecta cu diverse activităţi sportive, KIDS şi Food court.

Dacă sunteţi pasionaţi de domeniul auto şi, mai ales, de exemplarele customizate, ar trebui să ştiţi că proprietarii de camioane şi motociclete care vin să-şi prezinte „bijuteriile” la acest festival au cheltuit (în total) peste 1,5 milioane de euro pentru ca vehiculul sau motorul pe care îl conduc să arate şi să funcţioneze exemplar!
Un moment important care va aduce atmosfera festivalului în întreg oraşul, va fi parada camioanelor şi motocicletelor, care va avea loc pe 28 mai, începând cu ora 12:00 pe ruta Romexpo – Piaţa Unirii şi retur.
T-Festival îşi propune să devină cel mai mare festival de muzică tribut din Europa. Pe 27 mai vor urca pe scena festivalului trupele Bad Medicine (tribut Bon Jovi), Daylight (tribut Coldplay), Skyfall (tribut Adele), iar pe 28 mai – Drink Day (tribut Green Day), P!nk Deluxe (tribut Pink) şi Kings of Rodeo (tribut Kings of Leon). Membrii trupelor sunt look-alikes, seamănă şi joacă extraordinar rolul membrilor trupelor originale.

T-Festival, 27-29 mai, la Romexpo. Un bilet costă 10 lei, iar copiii sub 14 ani beneficiază de intrare gratuită. Biletele se pot achiziţiona în ziua festivalului la casele de bilete de la Romexpo.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO