Te pregătești să pleci la schi? Nu uita să iei cu tine lucrurile importante: gadgeturile care te vor ajuta pe pârtie - LIFE.ro
Mergi la conținut

Te pregătești să pleci la schi? Nu uita să iei cu tine lucrurile importante: gadgeturile care te vor ajuta pe pârtie

Pârtiile din toată lumea sunt pline. Așa că ne pregătim să mergem la munte. Însă, înainte de prima coborâre, căutăm cele mai tari gadgeturi pe care să le iei cu tine.
Share this article

Deja pârtiile din toată lumea sunt pline. Sezonul de schi este în plină desfășurare. Așa că ne pregătim să pornim la munte. Însă, înainte de prima coborâre, am stat puțin să căutăm cele mai tari gadgeturi pe care ar trebui să le avem neapărat în bagaj. Și am găsit câteva lucruri cu adevărat faine: de la cel mai tare instructor virtual la cea mai sigură cască pe care o poți alege. Nu vorbim aici despre aplicații, ci despre gadgeturi pe care ar fi bine să le ai cu tine pe pârtie. Deci, pregătiți de prima coborâre?

Să începem cu ce este cel mai important: casca de protecție

Nu există nimic mai important pe pârtie decât protecția. Indiferent cât de bine știi să schiezi, este mereu bine să ai grijă ce echipament folosești. Siguranță, înainte de toate! Nu o spun eu, ci specialiștii. Eu doar îți recomand o cască de protecție foarte tare: Vantage de la Smith. Datorită construcției Aerocore, casca asta te va ajuta să rămâi în siguranță în cele mai multe dintre situațiile dificile cu care te-ai putea confrunta pe pârtie. De asemenea, Vantage oferă și un sistem full BOA FS360 și un design 360 care o face să fie extrem de confortabilă în timpul coborârilor. În plus, are niște culori foarte faine – preferata mea: Matte Oxide J Și cel mai important, te ajută să nu transpiri incontrolabil, datorită tehnologiei sale AirEvac.

Cască Vantage de la Smith: 260$

Pentru schiorii care vor să își îmbunătățească mereu performanțele

Dacă îți cauți un gadget care să te ajute să își îmbunătățești tehnica de schiat, atunci Carv pare să fie soluția perfectă. E un dispozitiv pe care ți-l pui pe clăpar și care, în funcție de mișcările pe care le faci pe pârtie, îți spune, în timp real, ce ai făcut bine și ce ai greșit. Cică e cel mai tare instructor de schi virtual. Și e la tine în ureche exact atunci când ești pe pârtie.

Nu trebuie să mai aștepți până la baza pârtie să îți analizezi coborârea cu instructorul tău de schi. Carv este inspirat de tehnologiile folosite de sportivii care participă la Jocurile Olimpice, așa că îți va oferi acces la cunoștințele pe care le au doar elitele acestui sport. Aplicația, bazându-se pe toate aceste informații, îți oferă sfaturi în timp real despre ce ai făcut bine, ce mai poți să îmbunătățești și cum poți face asta. Tot ce trebuie să faci este să îți pui căștile și să începi coborârea.

Carv: 279£

 

Și nu există plecare pe pârtie fără un ceas inteligent la mână

În mod clar ai nevoie de un partener de nădejde care să te ajute să îți monitorizeze întreaga activitate. Și să te ajute să îți găsească drumul cel mai bun către casă – mai ales dacă alegi ceva experiențe mai off road. Ceasul Garmin Fenix 5X are un GPS super inteligent și foarte multe alte feature-uri foarte tari, precum harta TOPO color care să te ajute să navighezi foarte ușor. De asemenea, are un aspect foarte robust ceea ce îți oferă siguranță chiar și la cele mai dubioase căzături. Însă, cel mai tare lucru este că are un feature special care să îți urmărească toată activitatea pe pârtie în funcție de mișcările și de pauzele pe care le faci.

Mai mult decât atât, ceasul Garmin Fenix 5X are o baterie care poate ține până la 12 zile (în modul standard smartwatch). Până la 20 de ore cu GPS-ul pornit. Și până la 50 de ore în modul UltraTrac battery saver. Perfect pentru vacanța ta de schi.

Garmin Fenix 5X: 579.99£

De acum telefonul tău nu o să se mai descarce niciodată

Nu-mi spune că nu ți s-a întâmplat niciodată să ți se descarce telefonul atunci când ești pe pârtie. Evident că este super frustrant. Mai ales atunci când ai o zi întreagă în față. Atunci când vrei să vezi pe unde sunt ceilalți prieteni cu care ai venit, dar nu mai ai cu ce să îi suni. Sau și mai rău, atunci când vrei să mergi pe o pârtie nouă și știi că nu vei avea deloc GPS.

Așa că norvegienii de la Helly Hansen au venit cu o soluție. Se pare că de acum gecile de schi nu o să mai fie niciodată ce știam noi. Nordicii au scos o jachetă care arată complet normal (și foarte cool, aș spune eu), dar care conține tehnologia Life Pocket care îți vor ajuta telefonul să nu mai aibă probleme cu bateria. Aceasta folosește o construcție inovatoare cu rezistență termală. Life Pocket îți ține buzunarul jachetei de două ori mai cald decât în mod normal. În acest moment, tehnologia este folosită de cei de la Nasa pentru siguranța electronicelor lor.

Helly Hansen: prețuri începând de la 392 euro

Și nu doar costumul de schi o să îți țină de cald iarna asta

Dacă cu geaca am rezolvat-o cu ajutorul norvegienilor de la Helly Hansen, atunci e timpul să ne gândim și la celelalte părți ale corpului. Și avem așa:

  • șosetele de la Therm-ic îți vin în ajutor, oferindu-ți confortul dorit pentru mai bine de 16 ore (preț de la 20 de euro)
  • branțurile de la Sidas se pun în clăpari și te ajută să ai îți ții picioarele încălzite și ferite de umezeală (preț de la 37$ pe Amazon)
  • mânușile de la KJUS BT 2.0 au un ecran Bluetooth ca să nu mai trebuiască să le scoți din mână sau să îți ridici geacă și să te uiți la ceas atunci când vrei să vezi cine te sună (preț de la 270$ pe Amazon)
Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora