Căutare

Share this article

Împătimiţii după adrenalină, dar şi cei care caută să se vindece de fobia de înălţime vor avea începând din această vară o nouă destinaţie pe agendă: cel mai lung pod de sticlă, dar şi cel situat la cea mai mare înălţime din lume care tocmai se construieşte în China. Podul care traversează canionul râului Zhangjiajie este situat într-o rezervaţie naturală care atrage turişti din întreaga lume pentru peisajele sale spectaculoase.

Cei care se vor aventura pe întinderea de sticlă vor avea între ei şi pământ 300 de metri de cădere liberă. Podul are 430 de metri lungime şi o lăţime de 6 metri şi este format din panouri de sticlă securizată suprapuse. Constructorii garantează siguranţa celor care aleg să îşi depăşească frica şi au invitat unul dintre jurnaliştii BBC să încerce rezistenţa panourilor de sticlă la propriu, cu barosul.  Sticla a trecut toate testele.

Testul era absolut necesar pentru a spulbera orice temeri, mai als după ce anul trecut, un alt proiect din sticlă chinez a avut de suferit. O alee montană suspendată s-a crăpat după ce unul dintre turişti a scăpat din mână pe podeaua de sticlă un termos metalic.

Proiectul din Zhangjiajie  a fost gândit de arhitectul israelian care s-a inspirat din filmul Avatar.

Mai mult imagini care îţi pot da senzaţia de verij găsiţi în galerie.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO