Top 10 cele mai frumoase insule din lume: destinații de vacanță care-ți taie răsuflarea - LIFE.ro
Mergi la conținut

Top 10 cele mai frumoase insule din lume: destinații de vacanță care-ți taie răsuflarea

Uneori, vederile uluitoare date de insule și o plajă frumoasă sunt tot ce aveți nevoie pentru a vă reîncărca bateriile. Dacă doriți să vă relaxați și să vă relaxați într-un loc paradisiac, insulele care se potrivesc pot fi găsite în Africa, Asia, Europa, America de Nord, Pacificul de Sud și multe altele. Iată câteva dintre cele mai idilice destinații de insulă din lume.
Share this article

Uneori, vederile uluitoare date de insule și o plajă frumoasă sunt tot ce aveți nevoie pentru a vă reîncărca bateriile. Dacă doriți să vă relaxați într-un loc paradisiac, insulele care se potrivesc pot fi găsite în Africa, Asia, Europa, America de Nord, Pacificul de Sud și multe altele. Iată câteva dintre cele mai idilice destinații de insulă din lume.

Sf. Lucia, Caraibe

Sf. Lucia este una dintre cele mai luxuriante insule din Caraibe, iar peisajul este inundat de verde smarald. Pitonurile distinctive ale insulei, Petit Piton și Gros Piton, o fac să iasă în evidență. Sunt un sit inclus pe lista UNESCO, iar escaladarea lor este foarte populară. După aceea, vă puteți relaxa pe una dintre plajele cu nisip negru din Sf. Lucia din cauza activității vulcanice din trecut.

Palawan, Filipine

Palawan este o destinație de vis pentru iubitorii de peisaje naturale de coastă și de viață marină bogată. Arhipelagul este, de asemenea, cunoscut pentru pădurile tropicale luxuriante și stâncile de calcar distinctive. Nu ratați râul subteran Puerto Princesa, unde puteți merge cu barca prin caverne frumoase, pline de lilieci.

Citește și: Cele mai bune destinații de vacanță pentru familii cu copii mici

Maui, Hawaii

Alegerea insulelor hawaiene pentru căutătorii de pace trebuie să fie Maui, care, din milă, este liberă de grădinile înalte și de viața de noapte zgomotoasă din Oahu și Insula Mare. Vulcanii și cascadele sunt accesibile prin trasee de drumeții sau profitați de șansa de a învăța surfing sau stand-up paddleboarding. Maui oferă, de asemenea, cursuri de gătit și excursii de observare a balenelor în timpul sezonului.

Koh Lipe, Thailanda

Deși face parte din Thailanda, Koh Lipe se află aproape de granița cu Malaezia și este încă locuită de mai mulți Urak Lawoi – aborigeni malaezi. Insula aparține Parcului Național Marin Tarutao, o zonă bogată în recife de corali și alte locuri de scufundări. Nu trebuie să faci prea multe, cu tot acel nisip moale, alb și apă azurie la dispoziție.

Tahiti, Pacificul de Sud

Când vă sună luxul, mergeți spre Tahiti. Această insulă din Pacificul de Sud este renumită pentru cazare de lux, așa că este una, pentru atunci când aveți bani de bătut. Așteptați-vă la nisipuri albe curate, ape turcoaz și bungalouri de lux deasupra apei. Tahiti oferă, de asemenea, lagune minunate, cascade, plaje cu nisip negru și vulcani inactivi.

Citește și: Top 10 destinații de vacanță ale anului 2024 pentru familii cu copii

Lefkada, Grecia

Lefkada, amplasată în Marea Ionică, este conectată la continent printr-o scurtă șosea, făcând-o unică printre insulele ionice, de altfel, legate de insulă. Coasta sa accidentată oferă unele dintre cele mai uimitoare plaje din Europa, cum ar fi Porto Katsiki și Egremni, cunoscute pentru apele albastre adânci și stâncile albe. Satele fermecătoare ale insulei, cum ar fi Agios Nikitas și Vasiliki, oferă o privire asupra vieții tradiționale grecești, pe fundalul munților luxurianți și al mărilor strălucitoare.

Fiji, Pacificul de Sud

Arhipelagul Fiji cuprinde peste 300 de insule din Pacificul de Sud, deși majoritatea locuitorilor locuiesc pe Vanua Levu sau Viti Levu. Suva, capitala Fijiului, se găsește pe cea din urmă și are străzi mărginite cu arhitectură colonială. Plaje cu palmieri, recife de corali și peisaje nealterate caracterizează insulele.

Key West, Florida

Key West nu este doar cel mai sudic dintre Florida Keys; este, de asemenea, punctul cel mai sudic al Americii continentale. Insula are o senzație de capăt de linie și este aproape de unul dintre cele mai îndepărtate parcuri naționale din SUA, Dry Tortugas. Aceasta este o mecca istorică a sporturilor nautice, cu plaje fabuloase.

Zanzibar, Tanzania

Până și numele sună incredibil de exotic, iar Zanzibar este cunoscut și sub numele de Insula Mirodeniilor. Vizitați Stone Town pentru a vă scufunda în moștenirea comerțului cu mirodenii și în istoria locală sau mergeți la plajele nordice din Kendwa și Nungwi. Zanzibar este tot ce te-ai aștepta de la un paradis insulă, plus multe altele.

Citește și: Top 10 destinații de vacanță ieftine pentru tineri

Bali, Indonezia

Bali este o insulă uluitor de frumoasă, cu plaje cu nisip alb și negru, arte și cultură, terase de orez și faună sălbatică locală. Există câteva locuri minunate de cazare pentru toate buzunarele, iar spa-urile sunt superbe. Vizitați Bali și veți găsi atracții glorioase în jurul fiecărui colț, de la plaje de surf de clasă mondială, până la ofertele colorate și spirituale lăsate de localnici.

Sursa foto: Pinterest

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora