Top 10 piese care au împlinit 20 de ani în 2024: tu ce făceai când le cântai - LIFE.ro
Mergi la conținut

Top 10 piese care au împlinit 20 de ani în 2024: tu ce făceai când le cântai

Anul 2004 a fost un an definitoriu în muzica pop. Destiny's Child și-a lansat ultimul album, Gwen Stefani s-a angajat într-o carieră solo, iar Kanye West era gata să-și arate talentul ca mai mult decât un producător pentru alți artiști. De asemenea, a afișat modul în care genurile și sunetele au continuat să se schimbe la începutul anilor 2000 în comparație cu epocile anterioare. Dacă sunteți gata să petreceți ca și cum ar fi 2004, vedeți aceste melodii care împlinesc 20 de ani în 2024.
Share this article

Anul 2004 a fost un an definitoriu în muzica pop. Destiny’s Child și-a lansat ultimul album, Gwen Stefani s-a angajat într-o carieră solo, iar Kanye West era gata să-și arate talentul mai mult decât un producător pentru alți artiști. De asemenea, a afișat modul în care genurile și sunetele au continuat să se schimbe la începutul anilor 2000 în comparație cu epocile anterioare.

Dacă sunteți gata să petreceți ca și cum ar fi 2004, vedeți aceste melodii care împlinesc 20 de ani în 2024.

„Dip It Low” de Christina Milian feat. Fabulos

Deși Christina Milian a lansat câteva single-uri de când a intrat pe scenă în 2001, cel mai mare succes al ei a venit în 2004 cu piesa ei seducătoare „Dip It Low”. Co-scrisă de colegul cântăreț de R&B Teedra Moses, melodia detaliază modul în care un bărbat trebuie să-și demonstreze valoarea în fața unei femei înainte de a duce lucrurile mai departe din punct de vedere fizic.

Citește și: Povestea trupei AC/DC: „O trupă rock and roll, nimic mai mult, nimic mai puțin”. Sau cine sunt australienii ce au „electrocutat” topurile muzicale decenii la rând

„Yeah” de Usher feat. Lil Jon și Ludacris

La doar trei ani de la lansarea celui de-al doilea album al său, My Way, Usher s-a întors cu opusul său magistral, Confessions, condus de hitul single „Yeah!” Alăturat de Lil Jon și Ludacris, Usher detaliază că a întâlnit o femeie la un club, el este încântat de mișcările ei de dans și ia în calcul să părăsească clubul cu ea. — Da! este încă unul dintre cele mai mari hituri ale lui Usher de până acum, a petrecut douăsprezece săptămâni pe locul 1 în Billboard Hot 100.

„Breakaway” de Kelly Clarkson

În 2004, albumul American Idol Kelly Clarkson și-a lansat al doilea album, Breakaway. Principalul single eponim al albumului o găsește pe Clarkson visând la schimbare și plecând de unde a cunoscut-o mereu. În timp ce ea cântă pe cârlig: „Îmi voi desfășura aripile și voi învăța să zbor / Voi face ce trebuie până voi atinge cerul / Și-mi voi pune o dorință, riscă, faceți o schimbare și despărțiți-vă”.

„Goodies” de Ciara feat. Petey Pablo

În 2004, Ciara a fost prezentată lumii ca prințesa crunk&B cu single-ul ei de debut „Goodies”. Produsă de producătorul Mastermind Crunk Lil Jon, Ciara folosește „Goodies” mai mult ca un single de eliberare. Ea știe că nu renunță la bunătățile ei, pe care le oferă doar celor dragi. Piesa a ajuns pe locul 1 atât în topurile Billboard Hot 100, cât și în topurile Hot R&B/Hip-Hop Songs.

„Lean Back” de Terror Squad feat. Fat Joe și Remy Ma

Nu există nicio îndoială că discografia de producție a lui Scott Storch are mai multe discuri care îi fac pe oameni să vrea să danseze. Nu e de mirare că Fat Joe l-a înrolat să producă single-ul lui Terror Squad, „Lean Back”. Nu numai că Joe și Remy Ma plutesc fără efort pe pistă, dar „Lean Back” este cunoscut pentru o mișcare de dans simplă la care poate participa toată lumea.

Citește și: Povestea trupei Rolling Stones: Muzică, rebeliune și longevitate în istoria rock-ului

„American Idiot” de Green Day

În 2004, trupa punk rock Green Day și-a lansat al șaptelea album de studio, American Idiot. Condusă de single-ul omonim, trupa ia o formă de protest, chemând ca oamenii să fie indivizi și chemând mass-media americană pentru că prezintă unele povești într-o anumită lumină. Piesa a fost nominalizată de câteva ori la premiile Grammy din 2005, inclusiv pentru cea mai bună melodie rock și înregistrarea anului.

„All Falls Down” de Kanye West feat. Syleena Johnson

„All Falls Down” este al treilea single de pe albumul de debut al lui Kanye West, The College Dropout. Făcând echipă cu cântăreața plină de suflet Syleena Johnson, piesa detaliază cum oamenii pot fi prinși în posesiunile lumești și cele ale succesului, dar acestea sunt lucruri care pot fi îndepărtate rapid.

Citește și: Într-o lume plină de zgomot, care este relația pe care o avem cu liniștea? Povestea unei pasiuni pentru muzică și o curiozitate fără limite: DARADAIK este despre îmbrățișarea necunoscutului, fără niciun regret

„Move Ya Body” de Nina Sky feat. Jabba

Este genul de piesă auzită în întreaga lume la fiecare petrecere care îi face pe oameni să alerge pe ringul de dans. O melodie atât de potrivită încât evidențiază modul în care o femeie vede pe cineva la club care îi atrage atenția și este gata să-și prezinte cele mai bune mișcări de dans pentru a-l menține în transă.

„Lose My Breath” de Destiny’s Child

Hitul single al lui Destiny Child „Lose My Breath” este cântecul de vis al unei trupe de marș. Coprodusă de Rodney „Darkchild” Jerkins și Sean Garrett, secvența de deschidere a piesei prezintă o linie de tobe de fanfară care atrage cu ușurință ascultătorii.

„I Want You” de Janet Jackson

La începutul anilor 2000, Kanye West era cunoscut în mare parte pentru că producea pentru alți artiști hip-hop, dar au fost momente când lucra cu unele dintre cele mai mari vedete ale R&B. Ca exemplu, West și Jimmy Jam și Terry Lewis au coprodus single-ul lui Janet Jackson, „I Want You”. Producția se inspiră din epoca retro soul în formă tipică vestică. Jackson folosește „I Want You” pentru a-și detalia dorința pentru o anumită persoană.

Sursa foto: Facebook

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora