Top cărţi de dezvoltare personală pe care e bine să le citeşti - LIFE.ro
Mergi la conținut

Top cărţi de dezvoltare personală pe care e bine să le citeşti

Poţi învăţa citind direct despre ceea ce te pasionează, dar poţi învăţa şi uitându-te la alţii, la ceea ce au făcut ei şi cum şi-au direcţionat ei vieţile.
Share this article

Henry Ford spunea că „cel mai bun lucru pe care îl poţi face în viaţă este să îţi menţii mintea mereu tânără.” Iar asta se face cu exerciţiu continuu, prin învăţare continuă şi evoluţie. Poţi învăţa citind direct despre ceea ce te pasionează, dar poţi învăţa şi uitându-te la alţii, la ceea ce au făcut ei şi cum şi-au direcţionat ei vieţile. Tocmai de aceea am întocmit un top cu cărţi de dezvoltare personală care îţi vor fi de mare ajutor dacă eşti în căutarea unor soluţii ca să îţi îmbunătăţeşti anumite aspecte din viaţă.

Începe cu De ce, Simon Sinek

Cartea lui Simon Sinek este genul de scriere menită să te scoată din zona de confort şi să te scuture puţin, mai ales când vine vorba de ceea ce face diferenţa între o companie de succes şi una mediocră. Cu o experienţă vastă în marketing şi cu pregătire în antropologie, scriitorul reuşeşte să arate că oamenii nu cumpără „ce faci”, ci „de ce o faci.” Este vorba de scopul şi valorile companiei pe care o conduci, dar mai presus de business-uri, Sinek explică cum oamenii care pot răspunde la întrebarea „De ce fac ceea ce fac” se vor bucura de mai mult succes decât ceilalţi. Şi deşi poate părea o carte adresată antreprenorilor, în fapt este potrivită pentru orice tip de lider şi orice om care vrea să descopere ce anume îl motivează, care este scopul lui în viaţă şi să descopere sensul lor pe pământ.

Cei care conduc cu adevărat sunt capabili să-și facă adepți, care acționează nu fiindcă sunt obligați, ci fiindcă sunt inspirați.

Foto: elefant.ro

Secretele succesului, Dale Carnegie

Cu peste 15 milioane de exemplare vândute de la lansarea ei, în 1936, cartea lui Carnegie este una dintre cele mai bine vândute cărţi de dezvoltare personală. Regăseşti în ea indicaţii care au trecut deja testul timpului şi care sunt la fel de relevante şi acum, la aproape un secol de când a fost publicat primul exemplar. Principiile exprimate de Dale Carnegie în această carte te ajută să-ţi atingi potenţialul fără a face compromisuri. Te învaţă cum să devii un interlocutor agreabil, când să te retragi dintr-o dispută, cum şi de ce să faci complimente dezinteresate, importanţa zâmbetului, strategii de autopromovare, dar şi felul în care puteţi prezenta critici fără să jigniţi sau să creaţi resentimente în rândul celorlalţi.

Critica este inutilă pentru că plasează persoana pe o poziţie defensivă şi o determină, de obicei, să se justifice. Critica este periculoasă deoarece răneşte mândria preţioasă a unei persoane, îi diminuează simţământul stimei de sine şi stârneşte resentimente.

Foto: citibila.com
Citeşte şi: Cele mai bune cărți romantice pentru vacanța de vară – LIFE.ro

Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace, Stephen Covey

Cartea scrisă de Covey este considerată cea mai influentă carte a secolului XX din domeniul afacerilor, dar este şi una dintre cele mai bune de dezvoltare personală, fiind bună de citit de oricine, fie că vrea sau nu să devină vreodată antreprenor. Ghidul prezentat aici sub forma a 7 deprinderi pentru eficacitate este important de cunoscut şi urmat fie că vrei să atingi succesul în afaceri, societate sau viaţa de familie. Te ajută să-ţi creşti capacitatea de muncă în echipă, să înveţi să comunici şi să colaborezi, să îţi extinzi felul în care gândeşti şi să rezolvi problemele într-un mod cât mai eficient.

Înainte de a începe să te caţeri pe scara succesului, asigură-te mai întâi că ai proptit-o de clădirea care trebuie.

Foto: amaliapopa.ro

Începe cu ce nu-ţi place, Brian Tracy

De câte ori nu ai început munca, studiul sau chiar şi activităţile casnice cu cele mai lejere sau pe plac şi ai lăsat la final cele mai complicate sau provocatoare? Ei, chiar atitudinea asta este cea care ne pune beţe-n roate şi ne face să nu mai fim la fel de eficienţi. Iar cartea lui Tracy ne pune mai întâi oglinda în faţă, apoi ne învaţă cum să fim mai eficienţi şi mai productivi. Descoperi aici 21 de metode care să te ajute să faci cât mai multe şi cât mai bine într-un timp mai scurt, dar înveţi în egală măsură mai multe despre tine şi lucrurile la care te pricepi cel mai bine.

De foarte mulţi ani, în popor se zice că, dacă mâncăm o broască vie dis-de-dimineaţă, vom putea să ne petrecem restul zilei cu satisfacţia că acela este, probabil, cel mai rău lucru care ni se va întâmpla cât e ziua de lungă. „Broasca” ta este sarcina ta cea mai mare, cea mai importantă, cea care are cele mai mari şanse de a fi amânată la nesfârşit în cazul în care nu faci ceva în privinţa ei chiar în momentul acesta.

Foto: 99xp.ro

Tată bogat, tată sărac, Robert T. Kiyosaki

Aceasta este o carte care îţi dă peste cap câteva dintre lucrurile care credeai că nu pot fi contestate, precum acela cum că trebuie să câştigi mult ca să te îmbogăţeşti. Pune accent pe inutilitatea sistemului de învăţământ atunci când vine vorba de bani, dar vine şi cu soluţii despre cum să îi învăţăm noi pe copii despre acest subiect astfel încât să fie capabili să atingă succesul financiar. O să afli din paginile acestei cărţi, că dacă ai o casă în proprietate nu te face înstărit şi o să te lămureşti o dată pentru totdeauna care e treaba cu activele şi pasivele.

Principalul motiv pentru care oamenii se luptă cu dificultăţile financiare este acela că au trecut prin şcoală fără să înveţe nimic despre bani. Rezultatul este că învaţă să lucreze pentru bani… dar nu învaţă niciodată să pună banii să acţioneze pentru ei.

Foto: carticafeasitutun.ro

Puterea prezentului, Eckhart Tolle

Oamenii au deseori tendinţa de a se concentra pe regretele din trecut şi visele din viitor, uitând de partea esenţială a vieţii: prezentul. Cartea lui Tolle poate fi considerată o alarmă de deşteptare, un semnal de alarmă care scoate în faţă importanţa de a trăi în prezent. Dar e mai mult de atât. Tolle ne învaţă cum să şi reuşim să facem acest lucru, ne prezintă strategii despre cum să evităm capcanele trecutului.

Tindem să petrecem prea mult din timpul nostru retrăind trecutul deoarece este singurul lucru cu care minţile noastre sunt familiarizate şi nu ştim ce s-ar putea întâmpla acum sau în viitor.

Foto: catbox.ro
Citeşte şi: Top 10 cărţi pe care orice copil trebuie să le citească – LIFE.ro

Îndrăzneşte să conduci, Brene Brown

Cartea lui Brene Brown este o carte despre lideri şi leadership, dar este şi o carte despre oameni care îndrăznesc să depăşească limitele impuse de alţii. Este o carte ce te ajută să îţi descoperi şi să îţi accepţi vulnerabilităţile, să scoţi la suprafaţă curajul din tine, să dai la o parte ruşinea şi să descoperi empatia. Înveţi, cu ajutorul ei, cum să înfrunţi nesiguranţa şi neajunsurile şi să mergi mai departe, indiferent de greutăţile cu care te confrunţi.

Curajul începe când le dai voie celorlalți să te vadă cu adevărat.

Foto: clb.ro

De la idee la bani, Napoleon Hill

Cartea lui Hill este una dintre cele mai bine vândute cărţi din toate timpurile şi, deşi în teorie prezintă paşii care să te ajute să te îmbogăţeşti, este o carte menită să îţi cultive o conştiinţă a banilor, o filosofie despre îmbogăţire şi succes. Autorul arată înainte de toate că bogăţia nu este altceva decât o reflecţie a mentalităţilor şi a felului nostru de a gândi. Şi nu sunt principii scoase din imaginaţie, ci în urma a peste 500 de interviuri pe care Hill le-a luat unor oameni care au cunoscut succesul în afaceri.

Una dintre cele mai mari slăbiciuni ale omenirii este frecvenţa cu care folosim cuvântul „imposibil”.

Foto: curteaveche.ro
Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora