fbpx

Căutare

Share this article

Pentru pasionații acestui gen, am pregătit un top cu cele mai bune cinci filme de groază ale anului 2021.

Fantomele și alte apariții viscerale au reprezentat mult timp o bază a genului horror (Ju-On, The Sixth Sense și House on Haunted Hill îmi vin imediat în minte). Dar este plăcut să știm că există încă loc pentru a reimagina și revitaliza acest gel de film astăzi, abordând teme de la #MeToo la cenzura filmului și multe altele.

Ofertele din acest an au condus până acum publicul dintr-un spital londonez din anii 1970 într-un parc tematic decrepit din Pennsylvania, ale cărui fantome au o prezență cu totul naturală. Cum te îndepărtezi de inexplicabil? Iată o listă cu cele mai bune filme de groază ale anului 2021.

Cele mai bune filme de groază ale anului 2021: Censor

Citește și: Cele mai bune filme horror ale tuturor timpurilor. Ce a fost înainte de IT și Annabelle?

Decorurile de groază amplasate în sau în jurul cinematografelor sunt numai bune pentru gen datorită numărului de ore petrecute în toiul nopții și a privirii permanente a ecranului care intră în rol, care ar putea transforma cu ușurință pe cineva într-un zombie. Dar scriitorul-regizor galez Prano Bailey-Bond, alături de co-scriitorul Anthony Fletcher, trece dincolo de acest subiect slab, pentru a spune o poveste despre traume și declanșatori – atât familiali, cât și profesioniști. Enid (Niamh Algar), un cenzor de filme, vizionează nenumărate filme pentru a stabili dacă sunt potrivite pentru public. În timp ce face asta într-o noapte, devine convinsă că un videoclip deosebit de deranjant o are în rolurile principale pe sora ei care a dispărut cu ani înainte și se presupune că este moartă. La început, stabilind acțiunea pe obsesia crescândă a lui Enid de a stabili dacă un regizor notoriu i-a exploatat sora, Bailey-Bond aruncă în curând publicul în descendența psihologică a protagonistei cu un iz vizual uimitor. Până la sfârșit, îți vei pune întrebări legate de propria sănătate mintală.

Cele mai bune filme de groază ale anului 2021: The Amusemnet Park

Doar o legendă precum regizorul George A. Romero ar găsi o modalitate de a îngrozi publicul cu un film nou, la aproape patru ani de la moartea sa. Restaurat dintr-o arhivă veche de 46 de ani, „Parcul de distracții” este fidel operei lui Romero, un coșmar lucid. Și acesta este deosebit de palpabil, pentru că este vorba despre ceva care este inevitabil pentru noi toți: îmbătrânirea. Scris de Wally Cook, filmul începe cu un preambul presimțitor care pledează pentru simpatie față de vechiul Lincoln Maazel, care joacă rolul protagonistului nenumit al filmului, înainte de a-și lansa adevărata teroare. Personajul lui Maazel și alți oameni în vârstă vizitează un parc de distracții din Pennsylvania pentru a adăuga, probabil, puțină bucurie vieții lor. Dar acest lucru se transformă rapid în haos, pe măsură ce parcul tematic se transformă într-un incubus, personajul lui Maazel fiind bătut, discriminat din cauza vârstei sale și aruncat fizic și emoțional deoparte. Este o călătorie halucinantă care are rădăcini în ororile din viața reală care afectează în mod specific unul dintre cei mai neglijați și uitați oameni de pe planetă. Și ne lasă cu gândul răsunător că toate astea ni se vor întâmpla și nouă.

Citește și: Filmele verii 2021. Ce lansări se anunță?

Cele mai bune filme de groază ale anului 2021: The Vigil

Tradiția evreiască a shemira, păstrând vigilența asupra unui cadavru până la îngropare, este atât de potrivită pentru o senzație de groază încât este surprinzător că nu există un film de gen despre asta în fiecare an. Scriitorul-regizor Keith Thomas umanizează obiceiul deranjant cu povestea lui Yakov (Dave Davis), un tânăr separat recent de comunitatea sa evreiască ortodoxă, care este obligat să supravegheze peste noapte un membru decedat pentru a câștiga câțiva bani în plus cu care să-și plătească chiria. Desigur, începe suspect (îngrijirea cadavrelor în toiul nopții sună deja înfricoșător), dar sentimentul gradat de neliniște – și groaza pură – care apare în aceste ore întunecate este absolut paralizant de urmărit. Va supraviețui Yakov noaptea? Și ce va descoperi ceva nou despre sine sau despre credința lui până în zori?

Cele mai bune filme de groază ale anului 2021: The Power

După cum poate atesta orice fan al unui loc liniștit, tăcerea este unul dintre cele mai îngrozitoare lucruri care s-au întâmplat vreodată. Puterea scriitorului-regizor Corinna Faith ajută la aducerea acestui lucru într-un accent uimitor, în special în cultura #MeToo de astăzi. Situată în jurul crizei forței de muncă din anii 1970, la Londra, când țara a ales să raționalizeze curentul prin întreruperi periodice de electricitate în urma unei greve a minerilor, povestea se concentrează pe o tânără asistentă, Val (Rose Williams), care începe să lucreze la un spital unde se păstrează niște secrete îngrozitoare. Este avertizată imediat, atât de către personalul de sex masculin, cât și de către femei, că trebuie să țină capul în jos și să facă ceea ce i se spune – indiferent de privirile alarmante la care poate asista, cum ar fi modul în care lucrătorii bărbați tratează pacienții – și că nici una dintre părerile ei personale nu contează. Mai mult decât atât, instituția intră într-o stare de alarmă în ceea ce privește electricitatea, aruncând toată clădirea într-un întuneric copleșitor. Toate acestea, desigur, sunt motive pentru o poveste înfricoșătoare care te aruncă față în față cu o fantomă și, probabil, cu propria soartă. Înfiorător.

Cele mai bune filme de groază ale anului 2021: The Conjuring: The Devil Made Me Do It

În mod clar, anchetatorii paranormali din viața reală Lorraine și Ed Warren (Vera Farmiga și Patrick Wilson) au experimentat suficiente fenomene înfricoșătoare încât cazurile lor puteau fi transformate cu ușurință în episoade ale unui serial. Dar există ceva de spus despre o poveste cu fantomă, de modă veche, care prosperă pe marele ecran. Regizorul Helmer Michael Chaves ne aduce înapoi în Connecticut, în 1981, unde Arne Cheyenne Johnson (Ruairi O’Connor) și-a ucis proprietarul și a susținut că este posedat.

Filmul dezvăluie o poveste îngrozitoare de teroare, crimă si o forță malefică necunoscută, care îi șochează chiar și pe experimentații investigatori Ed și Lorraine Warren. Unul dintre cele mai senzaționale cazuri din dosarele lor, începe cu lupta pentru sufletul acestui tânăr băiat și îi duce apoi dincolo de tot ce mai văzuseră până acum, pentru a marca primul caz din istoria Americii în care un suspect de crimă invoca posesia demonică ca strategie de apărare.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO