Top locații unde să mergi în ţară de Ziua Îndrăgostiţilor - LIFE.ro
Mergi la conținut

Top locații unde să mergi în ţară de Ziua Îndrăgostiţilor

Decorul este un mix între sobru şi elegant, cu aer franţuzesc, dar respect pentru elementele româneşti, iar lounge-ul cu şemineu şi canapele din piele e un loc perfect să te cuibăreşti seara, înainte de culcare.
Share this article

Poţi să debordezi de romantism sau să consideri că se face prea multă tevatură pentru ziua de 14 februarie. Trebuie să recunoşti însă că e plăcut să-ţi petreci timpul în compania persoanei iubite, aşa că ce e rău într-o zi care să marcheze ziua celui mai frumos sentiment din lume? Şi cum orice ocazie e bună pentru o escapadă în afara oraşului, am căutat locații unde să mergi în ţară de Ziua Îndrăgostiţilor şi să te poţi bucura de o minivacanţă romantică, fără prea multă lume în jur.

Zabola Estate

Ce poate fi mai romantic decât un castel? Iar castelul Contelui Mikes, aflat la doar câţiva kilometri de Covasna, este un loc care nu doar că te cheamă la el, dar te face şi să vrei să revii cât mai curând.

7 clădiri istorice sunt în total pe domeniul care adăposteşte şi un lac, o grădină superbă, o saună în mijlocul pădurii, un cinema şi chiar o sală de audiţii. Poţi face echitaţie, te poţi plimba cu barca sau poţi, pur şi simplu, să-ţi ţii partenerul de mână şi să priviţi la cerul plin de stele.

Foto: Facebook Zabola Estate

Akasha Healing Retreat

Proiectul aflat într-o zonă izolată şi fermecătoare, în satul Peştera din Braşov este dedicat exclusiv adulţilor, în special celor care vor să se regăsească şi să trăiască în armonie cu natura.

Dimineţile le poţi începe aici cu o sesiune revigorantă de yoga şi le poţi continua cu plimbări relaxante pe pajiştile calme din zonă. Sau poţi alege să te relaxezi în jacuzzi sau cu o terapie prin masaj, urmată de o baie sărată. Mâncărurile de aici sunt exclusiv vegane, dar vei descoperi o ofertă extrem de creativă şi de gustoasă.

Foto: Akasha Retreat

Locații unde să mergi în ţară de Ziua Îndrăgostiţilor – Zara Chalet

La 300 de metri de Castelul Bran găseşti o cabană care îţi oferă acces direct la punctele de interes din zonă, dar cu toate astea îţi oferă intimitatea pe care o cauţi, mai ales de Ziua Îndrăgostiţilor.

Decorul este un mix între sobru şi elegant, cu aer franţuzesc, dar respect pentru elementele româneşti, iar lounge-ul cu şemineu şi canapele din piele e un loc perfect să te cuibăreşti seara, înainte de culcare. Nu lipsesc nici sauna şi jacuzzi-ul, nici vederea către munţi de pe terasele camerelor.

Foto: Facebook Zara Chalet

Cuibul de lemn

Nu departe de Râşnov, dar suficient de departe de agitaţia obişnuită a zonei găseşti acest boutique hotel cu un design unic. Camerele spaţioase au toate vedere către munţi, iar gazdele oferă o mulţime de posibilităţi de distracţie şi relaxare, de la biciclete, tubing şi teren de fotbal la saună şi jacuzzi.

Foto: Facebook Cuibul de lemn

Conacul lui Maldăr

Nu departe de Horezu se află un conac boieresc unde poţi gusta din traiul boierimii de odinioară din Oltenia, adaptat la pretenţiile moderne de azi. Ridicat într-o veche culă – locuinţă boierească fortificată – conacul din Măldăreşti are în fiecare cameră mobilier autentic brâncovenesc, covoare tradiţionale şi lăzi de zestre, aşternuturi de pat cu broderii şi mileuri. Mesele sunt şi ele încântătoare, de la şemineul care încălzeşte atmosfera în zilele răcoroase la alimentele gustoase de pe farfurii şi muzica ambientală.

Foto: Facebook Conacul lui Maldăr

Cabana Berg

La 30 de kilometri de Cluj Napoca, într-un peisaj fermecător, găseşti o cabană construită în stil scandinav, cu pereţi de sticlă care te ajută să te bucuri de privelişte cât e ziua de lungă şi decor minimalist. Nu ai restaurant, dar găseşti aici o bucătărie complet echipată şi un grătar, un ciubăr pentru relaxare în apă caldă, jocuri şi cărţi, numai bune pentru momentele în care simţi nevoia de ceva activitate în pauzele de odihnă.

Foto: Facebook Cabana Berg

Conac Polizu

Printre livezi şi podgorii, în judeţul Iaşi, se află acest conac construit în 1878, renovat însă pentru pretenţiile secolul XXI. Camerele sunt spaţioase şi confortabile, cu mobilier masiv şi elegant care te ajută să intri în atmosfera boierească de odinioară. Crama este prevăzută cu o zonă de relaxare, unde oaspeţii pot degusta liniştiţi din soiurile de aici. Oaspeţii pot merge şi la salina artificială sau pot închiria biciclete pentru o plimbare romantică pe domeniu. După ce iei micul dejun pe terasa acoperită din grădină poţi pleca direct la plimbare sau te poţi întoarce pe terasele deschise ale conacului, să îţi umpli sufletul cu priveliştea de vis.

Foto: Facebook Conac Polizu
Citeşte şi: Cel mai frumos cadou pentru ea sau pentru el de Ziua îndrăgostiților. Cu ce înlocuim pernuțele de pluș în formă de inimioară și cănile cu mesaj? – LIFE.ro

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora