fbpx

Căutare

Share this article

Pentru unii toamna vine cu planuri de conserve şi murături, pentru alţii vine cu cumpărături de rechizite, utile sau la modă, iar celor mai tineri gândul le stă la revederea cu colegii şi, de ce să nu recunoaştem, la hainele cu care vor impresiona în primele zile de şcoală. Cum însă nu tot ce ne trece prin cap e şi potrivit pentru cursuri, am căutat nişte exemple de outfit-uri de purtat la şcoală sau universitate care să fie şi moderne, dar să se şi potrivească contextului educaţional.

Ce să alegi vs ce să eviţi când construieşti outfit-uri de purtat la şcoală

Ştiu că nu-ţi plac uniformele şi că vrei musai să ieşi în evidenţă, mai ales la şcoală, acolo unde petreci mare parte din zi. Ştiu pentru că şi eu am fost la fel şi mai toţi tinerii gândesc tot aşa. Şi poţi face asta. Secretul este să nu pici însă în penibil şi să nu confunzi scările către sala de curs cu ringul de dans.

Aşa că, fie că eşti la şcoală sau la universitate, e indicat să eviţi câteva lucruri ca să respecţi şi regulamentul şcolar, dar şi instituţia în care intri. Iată ce ar trebui să scoţi din calcul când alegi ţinutele pentru cursuri:

  • decolteele generoase;
  • fustele scurte;
  • hainele transparente;
  • hainele cu sclipici/paiete;
  • pantofii cu toc foarte înalt.

Ai o mulţime de alte variante, comode şi atractive, care să te lase să îţi scoţi la iveală personalitatea, mai degrabă decât pielea.

Citeşte şi: Cum asortăm catifeaua în ţinutele de zi – LIFE.ro

Jeans

Blugii sunt oricând o idee bună. Fie că ţi se potrivesc cei cu talie înaltă sau joasă, că eşti adepta modelelor straight sau boyfriend, sunt atât de multe modele şi culori pe care le poţi combina într-o mulţime de feluri interesante, dar decente.

Cămaşa

Pentru mulţi dintre copii sau adolescenţi cămaşa nu pare un obiect vestimentar prea interesant. Şi, totuşi, poate deveni dacă ştii ce să alegi şi cum să foloseşti.

Fusta

Sigur, primul lucru care îţi vine în minte când spui cuvintele şcoală şi fustă este cea plisată, în carouri. Şi poate fi şi ea o alegere potrivită, dar mai sunt şi altele, poate chiar mai inspirate.

Tricoul

Tricoul poate fi elementul cheie într-o ţinută care să fie potrivită pentru şcoală şi, în acelaşi timp, interesantă. Sunt atâtea variante acum pe piaţă şi atât de multe posibilităţi de a-l pune în valoare încât ai putea descoperi că e piesa ta favorită.

Tenişii/bocancii

Încălţămintea comodă a fost o vreme îndelungată tratată ca o Cenuşăreasă a ţinutelor inspirate. Ultimii ani au readus-o însă la putere şi o vedem tot mai des în combinaţii surprizătoare, multe dintre ele perfecte pentru şcoală.

Citeşte şi: Cum putem avea un stil vestimentar original? Ce nu trebuie să ne lipsească din garderobă? Și cine este Raluca Lupulescu Soare, creatoarea unui brand românesc cool-sofisticat, Parapli Solèy – LIFE.ro

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO