fbpx

Căutare

Share this article

În Statele Unite ale Americii show-urile de stand-up comedy fac furori de zeci de ani. Au fost rampă de lansare pentru unii dintre cei mai cunoscuţi actori de comedie de la Hollywood, iar de când cu internetul este o abundenţă de spectacole, unele mai puţin bune, altele, de-a dreptul geniale. Ceea ce nu e rău deloc pentru că de umor avem nevoie cu toţii. Am făcut o listă cu cele mai populare show-uri de stand-up masculin din acest moment pe care le poţi urmări pe Netflix, aşa că oricând simţi că ai nevoia de o porţie sănătoasă de râs, închide uşa la dormitor dacă dorm alţii prin jur şi apasă butonul de play.

Dave Chapelle, The Age of Spin

Numele lui Dave Chapelle este în topul pasionaților de stand-up comedy și al premiilor în domeniu. Stau mărturie cele 4 premii Emmy și cele 3 premii Grammy din palmares, precum și nenumăratele lui spectacole care i-au adus supranumele de „geniul comic al Americii.” De-a lungul vremii a parodiat mai toate zonele sensibile ale societăţii actuale, de la stereotipuri rasiale la politică şi muzică. The Age of Spin este considerat unul dintre cele mai bune show-uri ale lui din ultimii ani, unul în care vorbeşte cu ironie şi scepticism despre secretele culturii în care trăieşte, despre întâlnirea cu OJ Simpson şi despre multe dintre subiectele sensibile care afectează vieţile a milioane de oameni în fiecare zi.

Hasan Minhaj, Homecoming King

Comediantul de 35 de ani vorbeşte în acest spectacol despre viaţa lui ca fiu al unor imigranţi indieni, despre rasism şi bullying, despre ororile balului de absolvire şi despre aşteptările mari ale părinţilor săi. Aduce în faţa publicului toate greutăţile pe care le-a avut de înfruntat în copilărie şi nu numai, fără să intre însă în poveştile politice folosite în mai toate show-urile de acest fel din America.

Kevin Hart, Zero F**ks Given

Spectacolul filmat în 2020, din confortul propriei case, în vreme de pandemie este adaptat parcă la vremurile astea, de stat în casă şi ţinut legătura online cu prietenii. Prin urmare Hart aduce în discuţie subiectele din chat-urile cu prietenii, sexul după vârsta de 40 de ani, dar şi viaţa în timpul coronavirusului. Sigur, nu e un spectacol de urmărit alături de copii şi nici pentru cei mai sensibili la limbaj, pentru că show-ul abundă în exprimări vulgare.

Ricky Gervais, Humanity

20 de milioane de dolari a plătit Netflix pentru drepturile exclusive de difuzare a spectacolului lui Gervais, ceea ce ar trebui să spună multe despre el. Gervais vorbeşte în stilul unic despre subiecte sensibile şi încă foarte controversate precum decizia de a nu avea copii, celebritate, moarte, drepturile animalelor, social media şi felul în care oamenii au ajuns să ia personal tot ceea ce se întâmplă sau se spune în mediul lor, real sau virtual.

Daniel Sloss, Live Shows

Tânărul scoţian şi-a făcut deja un renume din a aduce în faţa publicului partea amuzantă din cele mai tabu subiecte posibile, fie că vorbim de unele foarte personale sau de altele, complet irelevante. Spectacolele lui nu sunt pentru toată lumea, în mod evident. Sunt pline de cinism, umor negru şi brutal de sincere. Asta nu înseamnă că nu îşi merită locul pe lista celor mai bune show-uri de stand-up masculin care pot fi urmărite acum pe Netflix.

Kevin Hart, Irresponsible

Cel de-al şaselea turneu al lui Hart a avut peste 100 de reprezentaţii în toate colţurile Americii, dar şi în Australia, Noua Zeelandă, Canada, Asia şi Europa iar publicul de peste tot s-a arătat încântat de conţinutul său. Peste 1 milion de bilete au fost vândute, Irresponsible devenind astfel cel mai mare turneu de comedie al anului 2018. Nu e de mirare că Netflix a decis că merită să îl cumpere, iar acum îl putem vedea şi noi, chiar de pe canapea.

Trevor Noah, Afraid of the Dark

Rasism, politici pentru imigranţi, relaţii internaţionale, pattern-uri ale oamenilor din diverse ţări sau oraşe. Show-ul lui Noah ne plimbă prin toată lumea, cu ale ei probleme prezentate cu umor. Frica de întuneric din titlul show-ului este o metaforă pentru modul în care priveşte el peisajul politic actual, însă cu umor reuşeşte să transmită şi o rază de speranţă celor care îl privesc.

Bill Burr, Paper Tiger

Spectacolul veteranului comediei, Bill Bur, a fost nominalizat la cea de-a 63-a ediţie a premiilor Grammy pentru Cel mai bun album de comedie. Bur tratează probleme precum justiţia digitală, mişcare Me Too, misandria răspândită sub umbrela feminismului, dar şi propriile frustrări sau nemulţumiri rămase nerezolvate încă din copilărie.

Jeff Dunham, Beside Himself

Dunham este un comedian ieşit din tiparele de până acum. Este un ventriloc care se foloseşte de păpuşile sale pentru a glumi pe seama sa şi a întregii culturi americane. Achmed the Dead Terrorist este unul dintre cele mai celebre personaje ale sale, cunoscut chiar şi printre cei care nu obişnuiesc să vizioneze show-uri de stand-up comedy. Politica este subiectul preferat de glume al lui Dunham, aşa că aceasta va ocupa un spaţiu generos din spectacol.

Bo Burnham, Make Happy

Show-ul lui Burnham aduce pe scenă subiecte complexe: viaţă, moarte, ipocrizie, sexualitate, boli mintale, toate prezentate cu umor şi condimentate cu muzică şi jocuri de lumini mai puţin obişnuite pentru spectacolele de acest fel. A făcut furori pe scenă, face furori şi pe Netflix, aşa că nu avem cum să lipsească din topul nostru cu show-uri de stand-up masculin de vizionat.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO