fbpx

Căutare

Share this article

Dacă pentru unii iarna este revigorantă şi perfectă ca să-şi bucure sufletul în coborâri lungi pe schiuri, pentru mulţi este doar o perioadă mohorâtă, care ar trebui să se sfârşească cât mai repede. Dar există remedii şi pentru cei dintr-a doua categorie. Un masaj, o baie caldă, un tratament pentru piele. Sunt locuri special create pentru cei care au nevoie de o doză mare de răsfăţ, aşa că am făcut o listă cu cele mai faine spa-uri pe care trebuie să le vizitezi iarna.

Fairmont Banff Springs, Canada

Construit în 1888, acest castel este desprins parcă dintr-o poveste scoţiană. Îl găseşti însă ceva mai departe, în munţii Rockies ai Canadei, într-o pădure de pini, pe marginea unui lac. Iar dacă peisajul nu este suficient pentru relaxare e musai să testezi piscinele cu ape minerale, unele dintre ele şi cu cascade şi cele 23 de camere cu tratamente care mai de care mai atrăgătoare, de la masaje corporale la cele faciale, saune sau camere de aromoterapie.

Fairmont Banff Springs, foto: fairmont.com

Carlton Hotel St. Moritz, Elveţia

Catalogată drept una dintre cele mai bune destinaţii de schi din întreaga lume, staţiunea elveţiană St. Moritz are poate cea mai mare aglomeraţie de hoteluri de lux din lume. Printre ele se numără şi Carlton Hotel St. Moritz, o clădire-bijuterie ridicată în 1913, în care toate apartamentele au vedere la lac şi munţi şi poţi mânca la un restaurant cu 2 stele Michelin. Cum era de aşteptat, nici spa-ul nu se lasă mai prejos. Se întinde pe 3 etaje şi poţi opta pentru masaj cu pietre sau unul cu ierburi şi uleiuri ayurvedice, tratamente pentru faţă sau corp sau relaxare în piscinele interioare sau exterioare, cu vedere la Alpi.

Carlton Hotel St. Moritz, foto: booking.com

Ranch at Rock Creek, SUA

O experienţă mai apropiată de natură, dar tot extrem de luxoasă poţi avea la ferma din Pittsburgh care le oferă oaspeţilor cazare în cabană, în căsuţe individuale, un hambar din secolul al XIX-lea, refăcut cu facilităţi moderne sau căbănuţe individuale cu grad sporit de confort. Un salon în stil western este pregătit cu mese de biliard şi spaţiu pentru shuffleboard, dar şi un bar ca la carte, iar pentru cei dornici de activităţi în aer liber se poate face echitaţie, se merge cu sania sau la pescuit la copcă. Spa-ul este şi el magnet pentru turişti, cu tratamente care promit să te revigoreze ca prin minune, sauna aşezată printre cedri înalţi şi şedinţe de meditaţie în pădure.

Foto: theranchatrockcreek.com

Nordik Spa-Nature, Canada

Ne întoarcem în Canada ca să vizităm cel mai mare spa din America de Nord, aflat la 10 minute de centrul capitalei Ottawa. Este un centru care pune accent pe termoterapie şi tehnici de relaxare, aşa că veo găsi aici nu mai puţin de 7 băi exterioare, cu apă caldă şi amestecuri de săruri şi minerale diverse, 9 saune diferite, o piscină infinity, dar şi o terasă unde poţi mânca sau bea ceva, contemplând peisajul. Nu lipsesc nici tratamentele pentru faţă şi corp, de relaxare sau revitalizare.

Foto: Facebook Nordik Spa-Nature

The Spa at Norwich Inn, SUA

Tot pe continentul american, dar în Connecticut, pe locul unui vechi han care i-a adăpostit pe vremuri pe Frank Sinatra şi Prinţul de Whales a fost ridicat un alt han, modern şi care trimite cu gândul la atmosfera britanică. Oaspeţii se pot bucura de plimbări prin pădure sau prin grădinile din jurul hanului şi se pot delecta cu ritualuri de vindecare, masaje din vârful capului până în tălpi, masaje faciale şi de înfrumuseţare sau o baie în piscină.

Foto: thespaatnorwichinn.com

Whiteface Lodge, SUA

În nordul statului New York, în apropiere de Lake Placid, găsim Whiteface Lodge, o combinaţie de rustic şi lux ridicată la rang de artă. Şi chiar dacă mulţi dintre cei care ajung aici o fac pentru schi sau drumeţii, spa-ul este apreciat la adevărata sa valoare. Exfolierile cu cristale şi uleiuri esenţiale sunt printre cele mai cerute tratamente, dar nici masajele, tratamentele faciale sau împachetările corporale nu sunt deloc de neglijat.

Foto: thewhitefacelodge.com

The Equinox Golf Resort&Spa, SUA

Resortul situat în Manchester este nu doar un loc de relaxare, ci şi o mică călătorie în timp. Adăposteşte clădiri istorice, din care cea mai veche a fost ridicată în anii 1700, care au găzduit de-a lungul vremii inclusiv preşedinţi ai SUA, precum Ulysses S Grant şi Theodore Roosevelt. Terenul de golf, în schimb, a fost testat de cei mai buni jucători din lume. Iar locul este la fel de căutat şi pe timpul iernii, când spa-ul devine atracţia principală. Printre oferte regăsim masajele cu pietre fierbinţi sau tratamente faciale cu vitamina C.

Foto: Facebook The Equinox Golf Resort&Spa

Viceroy Snowmass Resort, SUA

Resortul de lux construit la poalele Munţilor Aspen este o destinaţie perfectă pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Iar cum efortul de peste zi este mare, turiştii au nevoie de un răsfăţ pe cinste atunci când coboară de pe schiuri sau placă. Şi au de unde alege dacă stăm să ne gândim că spa-ul de aici se întinde pe mai bine de 650 de metri pătraţi. Printre oferte regăsim tratamente faciale, masaje, împachetări, exfolieri, ritualuri de purificare.

Foto: viceroyhotelsandresorts.com

Aire Ancient Baths, SUA

Ajungem şi în aglomeratul New York şi găsim unul dintre cele mai căutate spa-uri din oraş şi chiar din lume, pe timpul iernii. Ce-l face atât de special? Multitudinea de locuri de relaxare. Găsim acum în clădirea istorică, ridicată în 1883 ca fabrică de textile, băi romane, hammam, băi greceşti, piscine cu apă fierbinte sau mai rece, după gust, cu apă sărată sau dulce, calmă sau cu bule, masaje cu uleiuri care mai de care mai exotice.

Foto: beaire.com

Gstaad Palace, Elveţia

Am deschis lista cu un castel, o încheiem cu un palat, de această dată din Elveţia. Este unul dintre cele mai luxoase hoteluri de aici – şi e greu să concurezi la acest capitol în Ţara Cantoanelor – şi a fost mai bine de un secol destinaţia preferată a schiorilor cu dare de mână din întreaga lume. Spa-ul este cea mai nouă construcţie din acest hotel şi a costat o avere escavarea pentru realizarea acestuia. Sunt 8 camere de tratament, un hammam şi chiar un solar. Şi, desigur, nu putea lipsi psicina încălzită cu vedere la Alpi.

Foto: Facebook Gstaad Palace
Citeşte şi: 6 dintre cele mai interesante spa-uri din Europa – LIFE.ro
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO