Tot ce nu știai și ai vrea să afli despre noul serial Gossip Girl. Noi personaje, noi actori, dar aceeași dramă familiară, șapte ani mai târziu - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Este anul 2021 și încă o dată, lumea sare înapoi în viețile scandaloase ale elitei adolescenților din Manhattan, în noul serial Gossip Girl.

După șapte ani de la episodul final al originalului Gossip Girl, un serial nou-nouț a apărut pe platforma de streaming HBO Max, spre deliciul fanilor din lumea întreagă

Zece episoade noi, de o oră, au început să fie difuzate pe HBO Max în SUA și pe serviciul de streaming local, Binge. Probabil că mai e puțin până îl vom putea vedea și în România. Dar până atunci să ne pregătim și să aflăm cele mai interesante lucruri despre noul Gosspi Girl.

Vor apărea fețe noi și fire narative noi, dar există un prieten familiar care nu va dispărea: fabrica de zvonuri.

Înainte de a merge mai departe, trebuie să te avertizăm că acest articol conține câteva spoilere.

Noul Gosspi Girl. Unde a rămas serialul original?

Timp de 121 de episoade, publicul a urmărit viața elevilor de liceu din Upper East Side, Blair, Serena, Dan, Chuck, Nate (și alți câțiva), pe măsură ce au crescut, s-au îndrăgostit și iar s-au îndrăgostit – și s-au confruntat cu o serie de scandaluri.

Printre toate acestea, la fel ca un păpușar online, se afla Gossip Girl: o bloggeriță anonimă, ce are tendința de a dezgropa și a expune secretele grupului.

În ultimul episod al serialului, fostul outsider Dan Humphrey (Penn Badgley) se dezvăluie ca fiind personajul controversat.

Filmul se termină cu un salt înainte, de cinci ani, ce permite publicului să-și dea seama unde au ajuns personajele principale: Dan și Serena s-au căsătorit, Chuck și Blair au devenit părinți, „Micul J” Jenny conduce o casă de modă.

Ce știm despre noul Gossip Girl?

În primul rând, acest reboot nu va fi o continuare a seriei anterioare.

„La opt ani după ce site-ul original a devenit întunecat, o nouă generație de adolescenți din școlile private din New York este introdusă în supravegherea socială a Gossip Girl”, așa sună descrierea oficială.

Un trailer de două minute lansat luna trecută – ce a adunat 9 milioane de vizualizări – oferă o mulțime de indicii despre ceea ce este în program.

Setat la ritmul copiilor Super Rich ai lui Frank Ocean, desenează o scenă familiară – o clică de adolescenți reci, bogați și puternici, care guvernează elita Constance Billard School for Girls.

La început există paralela cu serialul original are sens, pe măsură ce nou înscrisul elev, Zoya Lott intră într-o lume necunoscută.

Și apoi, „sunetul” unei notificări telefonice și o voce familiară: „Ți-a fost dor de mine?”

Gossip Girl s-a întors și circul repornește, aruncând relații și reputații în aer.

Vor apărea actorii din serialul original Gossip Girl?

În ciuda unui vârtej de zvonuri, pare puțin probabil ca acest reboot să se bizuie pe actorii cu care ne-am obișnuit în seria anterioară.

Co-creatorul Josh Schwartz a motiva alegerea sa într-un interviu din 2019:

„Am simțit că o versiune doar cu distribuția actorilor consacrați, care acum au crescut, indiferent de provocările de a obține acei actori, nu se potrivea deoarece ar fi fost un grup de adulți controlat de„ gossip girl ” ce nu avea mult sens.”

Vedete precum Blake Lively – care a continuat o carieră în film – au refuzat să comenteze seria din 2021.

Din 2018, actorul Penn Badgley, a jucat în serialul You, un thriller psihologic produs de Netflix, care a anunțat deja un al treilea sezon.

Colegii lui de platou, Leighton Meester, Ed Westwick și Chase Crawford au urmărit fiecare proiecte TV și cinematografice, în timp ce Taylor Momsen s-a mutat în muzică, devenind solistul trupei rock, The Pretty Reckless.

Citește și: Cele mai bune seriale despre adolescenţi

Într-o discuție mai recentă cu Daily Beast, Josh Schwartz a dezvăluit că telespectatorii s-ar putea aștepta să vadă unii membri ai distribuției originale.

Există un element foarte familiar: Kristen Bell își va relua rolul de voce a personajului titular.

Cât despre cine va fi exact în spatele tastaturii? Va trebui să așteptăm și să vedem.

Cine joacă în noul serial Gossip Girl?

Bagheta a fost transmisă unei noi distribuții de talente – și într-un număr mai mare.

O Blair Waldorf modernă pare să ia forma lui Julien Calloway, o influencer-iță adolescentă interpretată de actrița canadiană Jordan Alexander. Cu capul ras, personajul tinerei de 27 de ani este o mare abatere de imaginea lui Waldorf.

Persoanele din jurul lui Calloway par a fi Luna La și Monet de Haan – interpretate de Zion Moreno și Savannah Smith.

Whitney Peak preia rolul de „relatable-ish” Zoya. Actrița în vârstă de 17 ani a apărut cel mai recent în Chilling Adventures of Sabrina de la Netflix.

Pentru o mare parte din grup – inclusiv Savannah Smith și Evan Mock – repornirea marchează primele lor concerte majore.

Fanii serialelor dramatice americane Revenge ar putea să o recunoască pe Emily Alyn Lind, care în copilărie a interpretat-o pe tânăra Amanda Clarke. În Gossip Girl, Lind devine Audrey Hope, fiica unui designer de modă și prietena lui „Aki” interpretată de Evan Mock.

Și în timp ce personajul ei, Kate Keller, rămâne în mare parte un mister, actrița Tavi Gevinson nu este deloc. Cunoscută în lumea blogurilor, tânăra de 25 de ani și-a găsit faima ca pre-adolescentă pentru pagina ei, Style Rookie.

De atunci a lansat – și a închis – o revistă cu același nume.

În completarea ansamblului principal sunt cantautorul și actorul Eli Brown și vedeta Disney de origine scoțiană, Thomas Doherty.

Ce este diferit față de serialul original Gossip Girl?

În pauza de opt ani a serialului Gossip Girl, lumea a suferit unele schimbări majore.

Când am părăsit-o pe Serena van der Woodsen, ea îi trimitea mesaje lui Lonely Boy pe un iPhone 4S. Chuck și Blair aveau Blackberry – suntem acum pe iPhone 12.

Apoi, există și rețelele sociale: Instagram, posibil Snapchat-uri, poate și un TikTok.

Creatorii noului serial au sugerat puternic că repornirea se va concentra pe numeroasele moduri în care rețelele sociale se infiltrează acum în viața noastră și pe tipurile de impact pe care le au.

O gamă întreagă de probleme sociale au venit, de asemenea, în prim plan. A existat mișcarea MeToo, Black Lives Matter, SchoolStrike4Climate și … lista continuă.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO