Tragica poveste de viață a lui Demi Moore: de la violul regizat de mama sa, la abuzul de droguri și alcool și până la traumele lăsate de bărbații din viața ei - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Tragica poveste de viață a lui Demi Moore a fost mărturisită în autobiografia sa și mulți dintre cei care au citit-o au rămas șocați de secretele ce se ascund în spatele uneia dintre cele mai frumoase femei de la Hollywood.

În timpul apogeului carierei sale, Demi Moore a fost cea mai bine plătită actriță de la Hollywood. The Guardian relatează că a câștigat 12,5 milioane de dolari doar pentru rolul său din Striptease, din 1996. În anii ’80, ea a făcut imposibilul și a reușit să-și câștige succesul în serialul de televiziune General Hospital și să-l transforme într-o carieră remarcabilă, mai ales după ce a jucat în filme cum ar fi Sf. Elmo’s Fire și Ghost. Acesta din urmă a avut încasări fenomenale de 217 de milioane de dolari, potrivit The New York Times, și a schimbat pentru totdeauna modul în care privim roțile de olărit.

Odată plecată de pe covorul roșu, tragica poveste de viață a lui Demi Moore a urmărit-o la tot pasul, nelăsându-i nici o clipă răgaz să uite de problemele din trecut.

Cartea de memorii a lui Mooredin 2019, „Inside Out”, a dezvăluit o nouă latură a actriței: De la fetița ce a fost dezrădăcinată din cauza mutărilor constante puse la cale de părinții ei alcoolici și până la adolescenta care a dus o viață încărcată de traume, abuz de substanțe și trădare. A reușit să extragă tot ce a putut din educația ei dură pentru a-și anima cele mai grozave roluri, dar vindecarea nu s-a întâmplat peste noapte. Astăzi, se pare că Moore este în sfârșit pe cale să-și depășească demonii. Aceasta este tragica poveste de viață a lui Demi Moore.

tragica poveste de viață a lui Demi Moore
Demi Moore. Foto: Nick Swift

Demi Moore nu a știut până la 15 ani cine este tatăl ei biologic

Când Demi Moore avea 15 ani, a aflat un adevăr șocant. Danny Guynes – bărbatul pe care îl credea tatăl ei biologic, persoana care a ajutat-o să crească – nu avea nici o legătură de sânge cu ea. În schimb, tatăl ei era un bărbat pe nume Charles Harman, un vânzător de mașini automate din Texas, dependent de cocaină. Potrivit The New York Times, Moore a aflat adevărul atunci când Guynes s-a despărțit de mama ei, Virginia King.

The Guardian relatează că King avea doar 19 ani când a născut-o pe Demi, iar Harman a plecat înainte ca ea să apară pe lume. L-a întâlnit pe Guynes, care era vânzător, la scurt timp după aceea. După ce cuplul s-a căsătorit, și-au mutat copiii în toată țara, în timp ce Guynes era nevoit să călătorească cu serviciul. Familia lui Moore a ajuns să se mute în 30 de locuri diferite, înainte ca actrița să împlinească 15 ani.

Deși i-au ascuns adevărul timp de 15 ani, Demi Moore mărturisește că nu i-a purtat niciodată pică mamei sale, care a încetat din viață în 1998, după o luptă cu cancer. Și nici tatălui vitreg care s-a sinucis când ea avea vârsta de 17 ani. „Dacă nu aș fi reușit să trec peste durere, probabil că mintea mea ar fi avut mult de suferit”, a spus Moore pentru The Guardian. „Au existat multe momente de nesiguranță și îndoială, dar știu că au făcut cele mai bune alegeri de care au fost capabili. Au crezut că fac ceea ce trebuie.”

Tragica poveste de viață a lui Demi Moore: abuzul sexual din copilărie

tragica poveste de viață a lui Demi Moore
Demi Moore în adolescență. Foto: The New Daily

În timpul promovării cărții „Inside Out”, Demi Moore s-a oprit la Good Morning America pentru un interviu sincer cu Diane Sawyer, unde a vorbit despre violul îngrozitor suferit la vârsta de 15 ani și despre modul în care acesta a fost probabil facilitat de propria mamă.

Moore a avut o relație ciudată cu mama ei, despre care susținea că a fost alcoolică și care o ducea în baruri în adolescență pentru a atrage atenția bărbaților. Moore a scris că în noaptea atacului a venit acasă, unde a găsit un bărbat mai în vârstă – cineva pe care îl cunoșteau amândouă. Bărbatul și-a justificat acțiunile susținând că mama lui Moore i-a vândut-o. „A fost un viol. Și o trădare devastatoare, dezvăluită de întrebarea crudă a bărbatului: „Cum te simți să fii vândută de mama ta pentru 500 de dolari? ”, a povestit Demi Moore (prin intermediul GMA).

Când a fost întrebată de Sawyer dacă crede că mama ei a vândut-o, Moore a recunoscut: „Cred în inima mea că nu. Nu cred că a fost o tranzacție simplă”. Potrivit The New York Times, Moore a plecat de acasă la scurt timp după aceea. În cele din urmă și-a folosit experiența pentru a trece la acțiune. În 2012, actrița a lansat Thorn, o organizație nonprofit care ajută oamenii legii să identifice mii de victime ale traficului sexual cu minori, în fiecare an.

Demi Moore a fost cea care a oprit prima tentativă de suicid a mamei sale

Când Demi Moore era copil, tatăl ei i-a dat o sarcină de neimaginat. Potrivit The New York Times, viitoarea actriță a fost făcută responsabilă atunci când mama ei a încercat să se sinucidă. Prima tentativă s-a petrecut când Moore avea doar 12 ani, lucru pe care l-a subliniat în memoriile sale.

„Următorul lucru pe care mi-l amintesc este că-mi foloseam degetele, degetele mici ale unui copil, pentru a săpa în gura mamei după pastilele pe care încercase să le înghită, în timp ce tatăl meu îi ținea gura deschisă și îmi spunea ce să fac”, a scris ea. „Ceva foarte adânc în mine s-a schimbat atunci și nu s-a mai întors niciodată înapoi. Copilăria mea s-a sfârșit”. Primul incident nu a fost ultimul. În timpul interviului ei Good Morning America, Moore i-a spus Diannei Sawyer că mama ei a avut mai multe încercări după aceea. Totuși, Moore a susținut că primul incident a fost „momentul care i-a schimbat viața” care i-a pus capăt copilăriei pentru totdeauna.

tragica poveste de viață a lui Demi Moore
Demi Moore și primul ei soț, Freddy Moore. Foto: Fox News

Demi Moore l-a înșelat pe Freddy Moore în seara de dinaintea nunții lor

Demi Moore un istoric la fel de tulburător și în ceea ce privește relațiile. Potrivit lui Us Weekly, acesta include o logodnă cu co-starul din St. Elmo’s Fire, Emilio Estevez, o relație cu Jon Cryer, și două alte căsătorii, una cu Bruce Willis și alta cu Ashton Kutcher. Totuși, niciuna dintre aceste relații nu a început mai rău decât prima ei căsătorie cu muzicianul rock Freddy Moore, care era căsătorit când s-au cunoscut.

Revista relatează că Moore l-a întâlnit pe solistul „It’s Not A Rumour” când avea 16 ani și, desigur, nu era prea preocupat de soarta primei lui soții. Și nici Demi nu punea prea mult preț pe relația cu el, drept dovadă stând faptul că l-a înșelat cu o noapte înainte de nuntă. În Inside Out, actrița a dezvăluit că s-a furișat de la petrecerea burlacilor pentru a se întâlni cu un tip pe care îl întâlnise pe un platou de filmare. Deși nu a dat un nume, actorul din Mindhunter, Paul Carafotes, a declarat pentru DailyMailTV că el este celălalt bărbat, susținând că Demi „a escaladat o scară de incendiu și a intrat pe fereastra bucătăriei sale” în timpul întâlnirii lor secrete.

„Nu m-am putut împăca cu faptul că mă căsătoresc pentru a scăpa de mâhnirea provocată de moartea tatălui meu”, a scris Demi, referindu-se la sinuciderea tatălui ei vitreg (via People). „… Nu mai puteam da înapoi, dar puteam să sabotez această căsătorie”. Demi și Freddy s-au despărțit în 1985.

Tragica poveste de viață a lui Demi Moore: Divorțul de Bruce Willis a salvat relația cu el

tragica poveste de viață a lui Demi Moore
Demi Moore și Bruce Willis, la începutul anilor 1990. Foto: Shutterstock

Demi Moore și Bruce Willis și-au petrecut o mare parte din căsnicia de 11 ani fugind de paparazzi, ceea ce probabil nu a mai fost atât de dificil, odată ce au părăsit Hollywood-ul. Potrivit Harper’s Bazaar, Moore și-a abandonat cariera de film în vârful apogeului ei pentru a deveni mamă – dar această aparență de normalitate a fost doar o iluzie. Moore și Bruce Willis erau încă două dintre cele mai faimoase persoane de pe planetă, iar divorțul ar fi avut un potențial dureros.

Potrivit publicațiilor The People și The Sun, Willis și Moore s-au căsătorit în Las Vegas, în 1987, după câteva luni de întâlniri. Acest angajament pripit părea să fie un punct de dispută pentru Willis, care – așa cum a scris Moore „nu era sigur dacă vrea să se căsătorească”. El ar fi fost supărat pe cariera ei de actriță pentru că „o ținea departe de familia lor”. La asta s-au adăugat zvonuri de infidelitate alimentate de un dezastruos interviu Playboy din 1996, unde Willis a recunoscut că „Nicio femeie nu va satisface impulsul natural al unui bărbat de a procrea, procrea, procrea”. Astfel că cei doi s-au separat în 1998. Până în 2000, ei au divorțat și s-au despărțit, deși aveau trei fiice împreună: Rumer, Scout și Tallulah Belle Willis.

În memoriile sale, Moore a dezvăluit că este „foarte mândră” de acest divorț. Ar fi putut fi urât, dar, în cele din urmă, i-a întărit legătura cu Bruce. Ea a susținut că „s-au simțit mai conectați decât înainte de divorț”.

Timp de cinci ani, Demi Moore a fost obsedată de dietă și sport

Hollywood-ul este renumit pentru standardele sale de frumusețe imposibile, iar Demi Moorea trăit pe pielea ei acest lucru. În Inside Out (via People), Moore a dezvăluit că a dezvoltat o obsesie intensă pentru antrenamente, atunci când a început să repete pentru rolul din A Few Good Men. Obsesia a durat cinci ani.

La început, antrenamentele lui Moore au început ca o modalitate de a pierde din greutatea acumulată în timpul sarcinii cu Scout. Moore, care alăpta, a ajuns să „facă exerciții excesive” până la punctul în care a rămas fără lactație, iar Scout nu mai creștea în greutate. Actrița a trebuit să înceapă să o hrănească cu lapte praf, lucru care a mâhnit-o profund, dar nu suficient pentru a se opri. În timpul următorului ei film, „Propunere indecentă”, Moore a „dublat” rutina „over-the-top” și a început să-și restricționeze dieta până când a făcut pneumonie. A cedat o vreme, dar s-a trezit tăind toți carbohidrații din alimentație – cu excepția unui castron de ovăz, dimineața, cântărit cu mare grijă. „Tulburările de alimentație sunt o boală. Dar asta nu le face mai puțin reale”, a scris Moore.

Potrivit revistei The People, G.I. Jane i-a cerut lui Moore să ia în serios ceea ce face și asta a ajutat-o de fapt să pună capăt obsesiei. După „meditarea asupra problemelor de imagine a corpului”, actrița și-a transformat sala de sport de acasă într-un birou și nu s-a uitat niciodată înapoi.

tragica poveste de viață a lui Demi Moore
Demi Moore alături de Bruce Willis și de cele trei fete ale lor. Foto: Nickswift.com

Demi Moore a fost dependentă de Ashton Kutcher

La fel ca părinții ei, Demi Moore s-a luptat cu dependențele de-a lungul vieții. Potrivit The New York Times, aceasta a inclus abuzul de alcool, consumul de cocaină, „consumul excesiv” și chiar dependența de al treilea soț al ei, Ashton Kutcher. E! News relatează că cei doi – deși aveau un decalaj de vârstă de 16 ani – s-au cunoscut la o „cină informală cu prietenii, în 2003”. De fapt, decalajul de vârstă ar fi putut fi ceea ce Moore a găsit atât de atractiv.

În Inside Out (via The New York Times), ea a dezvăluit că a privit relația ca pe un fel de dezamăgire a celor 20 de ani, o șansă de a experimenta tinerețea într-un mod de care nu era capabilă anterior, dar aceasta s-a transformat rapid într-o obsesie. A fost cea mai distructivă dintre toate suferințele lui Moore și a zdruncinat chiar și relația pe care o avea cu cele trei fiice ale sale. În timpul unui interviu de la Red Table Talk cu Jada Pinkett Smith, Moore a recunoscut: „Dependența și co-dependența … precum dependența mea de Ashton – probabil că a fost devastatoare, deoarece m-a afectat serios din punct de vedere emoțional”.

Potrivit E! News, perechea s-a căsătorit în 2005, într-o mică ceremonie cu 100 de oaspeți, în Beverly Hills, dar cinci ani mai târziu, lucrurile au devenit evidente. Moore și soțul ei au plecat în Israel, unde au încercat să-și rezolve problemele la care se adăugaseră și niște zvonuri de infidelitate. Căsătoria lor a mai durat doar un an după aceea.

tragica poveste de viață a lui Demi Moore
Demi Moore și Ashton Kutcher. Foto: Shutterstock

Tragica poveste de viață a lui Demi Moore: Timp de trei ani a fost o străină pentru fiicele sale

Relația lui Demi Moore cu Ashton Kutcher – și recăderea care a venit odată cu ea – au afectat profund legătura pe care actrița a avut-o cu fiicele ei, atât de mult încât Scout și Tallulah nu i-au vorbit timp de trei ani. Într-o apariție Red Table Talk, Rumer și sora ei cea mai mică au explicat exact cum a început să se distrugă relația cu mama lor. Tallulah avea nouă ani când Moore, care a petrecut ani de zile mințind în legătură cu sobrietatea ei, a recidivat. În cele din urmă, Rumer și Scout s-au mutat, lăsându-și sora mai mică să se confrunte singură cu boala mamei lor.

„Eram atât de furioasă pentru că simțeam că mi-a fost luat ceva din ce era al meu”, i-a spus Rumer lui Jada Pinkett Smith. „Și cred că și atunci când a vrut să mai aibă un copil … am gândit: „ Ei bine, nu suntem suficienți”. În acest timp, Tallulah s-a simțit „uitată” de mama ei, care a fost complet absorbită de relația ei cu Kutcher. „Am simțit că am dezvoltat și am crescut o narațiune în care ea nu mă iubea și credeam cu adevărat asta”, a spus ea.

Rumer a fost singura dintre fiicele lui Moore care a păstrat contactul cu vedeta, servind ca ambasador al familiei. Mama și cele trei fiice ale ei s-au împăcat în cele din urmă și, într-o postare pe Instagram de Ziua Mamei din 2020, Tallulah a dezvăluit că acest lucru s-a întâmplat doar „printr-o metamorfoză a reflecției de sine și o maleabilitate de a ierta”.

tragica poveste de viață a lui Demi Moore
Demi Moore alături de întreaga sa familie și câțiva prieteni. Foto: Shutterstock

Un avort spontan a dus la ruptura căsătoriei cu Ashton Kutcher

Nu există doar un singur lucru care a dus la dizolvarea căsătoriei lui Demi Moore cu Ashton Kutcher. Din toate punctele de vedere, părea ca un foc care mocnește, o relație plină de trădare, recidivă și codependență. Dar mai presus de toate, legătura cuplului a fost permanent fracturată de avortul spontan suferit de Moore, care părea a fi picătura care a umplut paharul.

Moore, care a pierdut copilul când era însărcinată în aproximativ șase luni, a dezvăluit pierderea devastatoare în memoriile sale, Pe atunci, simțea că Kutcher era prea tânăr pentru a-i înțelege durerea, oricât ar fi încercat să se conecteze cu ea. „În primul rând, nu el purtase acest copil în pântece”, a scris ea. „Și, în al doilea rând, avea douăzeci de ani la acea vreme: paternitatea nu era pentru el. Posibilitățile sale nu se epuizaseră”.

După avortul spontan, Moore și Kutcher au încercat să conceapă un alt copil, în mod natural. Câteva luni mai târziu, au apelat la fertilizarea in vitro și la inseminarea intrauterină. Când acest lucru nu a funcționat, Moore a început să cerceteze opțiunile pentru donatorii de ovule. Când în sfârșit găsiseră o potrivire bună, Kutcher a renunțat în ultimul moment. „Ashton mi-a spus:„ Nu cred că pot face acest lucru și nu știu dacă asta funcționează ”, a scris ea, susținând că Kutcher i-a dat acordul doar pentru că el nu credea că o va face. Cei doi s-au despărțit în 2011 și au finalizat divorțul doi ani mai târziu, potrivit The People.

Căsătoria lui Demi Moore cu Ashton Kutcher s-a încheiat cu o presupusă infidelitate

Căsătoria lui Demi Moore cu Ashton Kutcher a fost afectată de mai multe zvonuri de infidelitate, pe care aparent le-a confirmat în memoriile sale. Actrița a detaliat uniunea ei tumultuoasă și a susținut că Kutcher a folosit sexul în trei ca pe o modalitate de a estompa granițele relației lor și de a justifica infidelitatea sa.

„L-am pus pe primul loc. Așa că, atunci când și-a exprimat fantezia de a aduce o a treia persoană în patul nostru, nu am spus nu”, a scris Moore despre ménage à trois (via People), adăugând mai târziu: „A fost totuși o greșeală. Am fost cuprinsă de rușine, nu am putut să mă eliberez de sentimentul că toată treaba asta a fost cumva vina mea. ”

Moore a mai susținut că sexul în trei a deschis ușa infidelității lui Kutcher. El ar fi înșelat-o de două ori, a doua oară cu o tânără de 21 de ani în timp ce filma „Another Happy Day”. În anul în care a avut premiera filmului, cei doi au căzut de comun acord să renunțe la sexul în trei – deși nu pare că Kutcher are aceeași perspectivă. Potrivit The Sun, el a continuat un tweet-spree. Kutcher nu a explicat niciodată public care este adevărul, dar se pare că există cu siguranță o a doua latură a acestei povești.

tragica poveste de viață a lui Demi Moore
Demi Moore și Ashton Kutcher. Foto: Shutterstock

Tragica poveste de viață a lui Demi Moore: Actrița a recidivat după 20 de ani și a ajuns în spital

Demi Moore s-a confruntat cu abuzul de substanțe foarte mulți ani. Potrivit The Guardian, ea a fost la reabilitare, cândva la mijlocul anilor 1980 pentru a scăpa de dependența de droguri și alcool, după care a reușit să rămână „curată” timp de 20 de ani. Lucrurile nu au mai stat așa în perioada despărțirii ei cu Ashton Kutcher. În timp ce vorbea cu The New York Times, Moore a dezvăluit că avortul ei a fost punctul culminant și a început să bea tot mai mult și să abuzeze de Vicodin. „Parcă apusese soarele, parcă ar fi venit un monstru”, a declarat fiica ei cea mai mică pentru Red Table Talk.

Acest lucru a atins punctul final în 2012. Potrivit The Guardian și The New York Times, Moore cântărea doar 46 de kilograme când a avut „o criză după ce a fumat canabis sintetic și a inhalat oxid de azot” la o petrecere cu Rumer. „Am fost acolo, în cealaltă cameră și am sunat alertată la 911″, a spus Rumer. „M-am gândit că ori mama mea va muri și nu voi fi lângă ea și voi simți vinovăția pentru tot restul vieții mele, ori voi fi acolo și voi vedea acea imagine a mamei și nu voi mai putea uita asta niciodată”.

Potrivit The People, Moore a intrat la reabilitare la scurt timp după acest episod ce s-a terminat cu internarea sa, cu sprijinul celor trei fiice ale sale.

tragica poveste de viață a lui Demi Moore
Demi Moore la începutul carierei de actriță. Foto: Pinterest

Demi Moore se află în sfârșit pe drumul spre o transformare majoră a vieții

În spatele camerei de filmare, Demi Moore a avut o viață extrem de dificilă – al cărei punct terminus pare să vină în urma despărțirii de Ashton Kutcher. Potrivit The New York Times, cariera, relațiile și sănătatea ei au avut toate de suferit. Moore a început să se închidă încet în ea, până a ajuns să perceapă sarcinile simple precum privitul la televizor aproape imposibil de realizat. Deși nu și-a dezvăluit niciodată diagnosticul exact, ea a spus publicației că „rădăcina era o încărcătură virală majoră”.

De atunci, a făcut un efort masiv pentru a se ridica la suprafață pe plan personal. Moore a intrat în reabilitare pentru „traume, codependență și abuz de substanțe”, a primit tratament pentru problemele sale de sănătate și a reparat încet relațiile pe care le-a avut cu fiicele ei. Chiar înainte de lansarea cărții sale, Inside Out, în 2019, Moore și-a readus cariera de actorie pe drumul cel bun cu o serie de proiecte de film și TV, inclusiv un rol de succes în Empire și comedia lui Scarlett Johansson, „Rough Night”.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO